Heb je je altijd al tussen de farao’s willen begeven? We hebben de mooiste plekken in Egypte voor je geselecteerd! Wij zijn allemaal op zoek naar onze afkomst en het onderzoek naar de klassieke oudheid op de uni wekken dan ook veel interesse in deze landen voor veel van ons in deze moderne tijden.

Het schrift in Egypte, meer dan 5000 jaar geleden, was een belangrijk onderdeel voor hun ontwikkeling en heeft ervoor gezorgd dat we berichten van vroeger nu nog kunnen begrijpen. In Egypte zijn er nog tal van bewijzen die laten zien hoe goed de eerste beschaving was en blijven ze ons nog steeds verbazen over hun grootsheid. We nodigen je dan ook uit om een vakantie Egypte te ontdekken.

De Top Plekken om te Bezoeken in Egypte in 2020:

1. Abu Simbel

Abu Simbel-egypte

In de jaren 60, toen de regering van Egypte besloot de Aswan Dam te bouwen om de vele overstromingen van de Nijl te beheersen, kwamen ze erachter dat dit voor het verdwijnen van een groot aantal tempels zou zorgen. Een enorme internationale beweging was geboren, met als hoofddoel het redden van Abu Simbel en zijn koninklijke kolossen.

Aangezien dit in Egypte is, kostte het faraonische moeite om de twee tempels in blokken van meerdere tonnen te “snijden” en 100 meter hoger opnieuw te installeren. Het resultaat is spectaculair, al helemaal omdat we uit voorzorg allerlei maatregelen hebben genomen, waardoor de zon de onderkant van de tempel twee keer per jaar zou raken. Geplaatst in het zuidelijkste punt, hoort Abu Simbel op zeker thuis in de lijst van plekken die je moet bezoeken in Egypte. Tegenwoordig is het te makkelijk bereiken, aangezien het vliegveld er letterlijk naast staat.

2. Alexandrië

De stad is in 300 voor Christus door Alexander gevormd. Later is Alexandrië gaan groeien en bloeien onder de macht van Ptolemy en één van de meest Europese steden van Egypte geworden. Zelfs als het zijn vuurtoren zou verliezen, wat hét symbool van de stad is en tevens een van de zeven wereldwonderen is door zijn enorme grootte en verfijndheid, zou Alexandrië nog steeds bizar veel andere antieke monumenten hebben.

Doordat de stad sinds de 19de eeuw een uitermate invloedrijke haven is, zijn er onwijs elegante gebouwen opgebloeid in de stad, die kunnen worden bewonderd vanaf de niet te missen Corniche promenade, die van de Pointe Silsila tot aan de Fort Qaïtbay reikt. Één plek waar je op zeker naar toe moet gaan is de nieuwe bibliotheek, ingehuldigd in 2002, wat een eervolle opvolger van zijn grootouder uit de klassieke wereld is.

3. Al Qoseir

Als je op zoek bent naar een authentiek dorpje, ver weg van alle toeristen, ga dan vooral naar Qoseir, aan de rand van de Rode Zee. Vroeger was dit een belangrijke haven, toen het Suez Kanaal nog niet was doorgebroken. Hij is zeker zijn charme niet verloren, met zijn prachtige Ottomaanse huizen bij de zee.

Je kan overigens ook een oud fort en een moskee uit de 18de eeuw hier bezoeken. Je kan echt in contact komen met de dorpelingen, zonder gelijk allerlei spullen van hen over te moeten komen. Je kan vanuit hier naar Luxor en de Vallei van de Koningen reizen.

4. Aswan en zijn eilanden

Aswan-egypte

Het rotsachtige landschap van de Nijl, afkomstig van zes katarakten, is kenmerkend voor Aswan en zijn eilanden. De eerste bevindt zich bij Aswan, bij de poort van Nubia. Het landschap is hier adembenemend: de blauwe wateren van de Nijl meanderen om de groene eilanden heen bij de stad.

Dit zijn Kitchener en zijn botanische Tuinen, Elephantine en de tempel van de god Khnoum, Séhel en zijn gedenktekens. Je kunt meegaan met ze op een felucca, deze zeilboot die je moet lenen als je naar Egypte gaat.

5. Cruise op de Nijl

De highlight van elk bezoek aan Egypte is zonder twijfel een Nijl Cruise vakantie, waarbij je ter boot op de Nijl langs alle belangrijke plekken van Egypte gaat. Je kunt op cruises gaan van 1 dag lang tot 3 weken lang en het is een prachtige kans om de mooiste plekken in Egypte te bezoeken. Een last minute Egypte is natuurlijk ook mogelijk.

Je kan vanuit Caïro of Luxor vertrekken, om Karnak, de Vallei van Koningen en Koninginnen, Aswan en Abu Simbel te bezoeken, allemaal aan boord in een comfortabele cabine.

6. Witte woestijn

De meeste plekken in Egypte die veel mensen trekken zijn bij de Nijl of de Rode Zee, maar de woestijn is ook zeker de moeite waard. De meest spectaculaire is waarschijnlijk de witte woestijn.

Het zien van sprankelende witte grotten in het midden van een zee van okerkleurig zand is onvergetelijk. Zorg ervoor dat je genoeg ruimte hebt op je telefoon, aangezien je op zeker deze stenen op alle mogelijke manieren zult willen vastleggen.

7. Karnak

Karnak is meer dan een tempel. Karnak is een enorm religieus complex dat al ruim 2000 jaar oud is. De stad bevatte alles wat nodig was voor de dienaren van de superieure goddelijkheid.

Tijdens dit bezoek ga je terug in de tijd, want door de eeuwen heen zijn er gebouwen verwoest om nieuwe te kunnen bouwen. Bij de ingang buigt de eerste pilaar met een bescheiden 113 meter al over je. Houd rekening met een bezoek van 2.5 uur, om de tempels, zuilengangen, obelisken en heiligdommen te kunnen bewonderen.

8. Caïro

Caïro piramide

Het is moeilijk om Egypte te bezoeken, maar de hoofdstad Caïro links te laten liggen. Je kan beginnen door eerst de Cairo Tower op te gaan, om een prachtig panorama te krijgen van de stad. Wandel door de klassieke stad, verdwaal in het doolhof van de souk Khan al-Khalili. Besteedt een groot deel van de dag in het fantastische Caïro Museum, waar je je kennis over de oude wereld goed kunt bijspijkeren. En vanuit Caïro zal je de Pyramiden van Giza perfect kunnen ontdekken.

9. Luxor

Luxor-egypte

De tempel is nog steeds zo indrukwekkend. De Sfinx maakt je nog steeds zo duizelig en je zal je net als vroeger onwijs klein voelen aan de voet van de immense zuilen van het hof van Ramses II en de monumentale beelden van de bekende heerser.

Dit maakt het gebied dat door zijn voorganger Aménophis III is neergelegd, wiens binnenplaats, tempel, kamers voor geboorte en offers en de Kapel ook worden bezorgt. Deze plek moét je bezoeken tijdens je bezoek aan Egypte!

10. Hurghada en de Rode Zee

Hurghada-egypte

Tussen twee tempelbezoeken is het heerlijk om even bij de zee te relaxen. Als je dan ook nog eens van een prachtige duikplek wilt genieten is Hurghada de place-to-be. Deze vissershaven is omgetoverd tot een toeristische trekpleisters met vele hotels. De stad geniet van lange stranden en biedt een subliem landschap van eilanden omgeven door water aan aan iedereen die er is.

De koraalriffen, die onder bescherming staan, zijn een prachtige plek om te oefenen met duiken. Ben je een beginner? Geen probleem aangezien hier genoeg scholen zijn die je graag willen introduceren aan de wondere wereld van duiken. En als je niet geïnteresseerd bent, kan je ook proberen te snorkelen. Je staat hoe dan ook versteld van het spektakel aan vissen in alle kleuren.

11. Sinai

Sinai-egypte

Een bezoek aan Egypte is niet klaar totdat je ook naar het Sinai schiereiland bent geweest. Het is een woestijn met een bizarre geologie. Landschappen van duinen en palmen liggen vlak naast hoge toppen, zoals die van de Sinaiberg, voorheen bekend als de Mosesberg.

In dit middelpunt van het Katholicisme, kan je naar het Klooster van Sint Catherijne gaan. Onderweg zal je waarschijnlijk nomadische geitenhouders of drommedarishouders ontmoeten, die hun cultuur willen bewaken. Bewonder de prachtige vrouwenkleuren, waarvan de kleuren de status aanduiden.

12. Dakhla Oasis

Dieper in de woestijn, richting Libië, is je pad vol van allerlei Oases, relatief ver van elkaar verwijderd. Dakhla, in het zuiden, is de grootste van ze allemaal. Vele kleine dorpjes hebben zich gevestigd aan de rand van deze oasis, net als Dakhla, met 4000 bewoners (de meeste zijn Bedoeïenen).

Hier stopt de droogte van de woestijn en wordt er plek gemaakt voor agricultuur: olijfgaarden, palmgaarden, korenvelden, sinaasappel- en abrikozenbomen en nog veel meer.

13. Philae

Philae-egypte

Na de redding van de tempel van Abu Simbel, begon de wereld aan vergelijkbare missies om het eiland van Philæ en zijn tempel van Isis te redden. Dit was namelijk vaak overstroomd vanwege de eerste Aswan dam, gebouwd aan het begin van de 20ste eeuw.

De tempel moest daarom worden verplaatst naar een dichtbij gelegen eiland, met een hoger relief, tijdens de jaren 70. Sindsdien kunnen we daarom weer rondom de tempel en zijn aanbouwen lopen.

14. Saqqara

Saqqara-egypte

Wat zou een bezoek aan Egypte zijn zonder een bezoek aan de piramides? Er zijn er wel honderden, die zijn gebouwd tussen 2700 en 1550 voor Christus. De oudste is gebouwd in Saqqare, dichtbij de oude hoofdstad, Memphis.

Ontworpen door architect Imhotep, oorspronkelijk bedoeld voor de vorst Djoser, oprichter van het Oude Rijk. Het is een stap piramide, in het midden van een complex met onder andere vele mastaba (tombes van individuen), vrij voor bezoekers om te bekijken en biedt je de ideale mogelijkheid om terug in de tijd te gaan.

15. Giza

Giza

Het Giza plateau, niet ver van Caïro, bevat de 3 piramides van Khufu, Khephren en Mykerinos. Deze zijn ongeveer 200 jaar na Saqqare gebouwd en zijn van het gladde soort. Dit is overigens ook waar je de bekende en indrukwekkende Sfinx kunt vinden.

Je kunt het onderste deel van de piramides in gaan om naar de grafkamer te gaan. Je zal alleen wel bukkend de galerij in moeten gaan die hier naartoe leidt, maar het is gelukkig wel duidelijk aangegeven, je zou het niet moeten kunnen missen!

Bonus: Vallei van de Koningen

Rondom Luxor is het enorme complex van de Thebaine Necropolis. De koningen hebben de constructie van piramides langzaamaan verlaten voor tombes die in de bergen waren gegraven. De Vallei van de koningen bevat 63 graven, waarvan de laatste nog in 2006 was ontdekt.

Hier werd ook de tombe van Toetanchamon ontdekt, waarvan de meeste objecten tegenwoordig in het Caïro Museum staan. Je kunt je bezoek ook wijden aan de meest rijkelijk gedecoreerde tombes, zoals die van Ramses III. Je ticket geeft toegang tot 3 tombes, allen met hun eigen eigenaardigheden.

OOK INTERESSANT

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *