Wil je de trap graag een make-over geven met een likje verf? Lees dan eerst de tips uit het onderstaande artikel goed door. Zelf een trap schilderen is helemaal niet lastig, maar er zijn wel een aantal aandachtspunten die je bij deze klus niet moet vergeten. Alvast veel succes!

1. Gebruik een hoogwaardige verf

verf-kwasten

Kies altijd een verf van hoge kwaliteit die kleur-, kras- en slijtvast is. Zo kun je langer genieten van het resultaat. De verschillende verfsoorten van het professionele merk sigma coatings zijn een echte aanrader. Houd bij het kopen van een verf of lak altijd rekening met het materiaal van jouw trap.

2. Verwijder oude lijm- en verfresten

Zat er tapijt op de traptreden of heb je de overzettreden verwijderd? Dan blijven er veel lijmresten achter. Schraap deze resten goed weg met een plamuurmes. Heb je te maken met een niet-watergedragen lijm en lukt het niet om de lijmresten te verwijderen? Gebruik dan een speciaal oplosmiddel of probeer het te verwijderen met een harde borstel en wat cola. Zit er enkel verf op de trap? Verwijder de loszittende verfbladders dan met een krabber en schuur het geheel daarna grondig.

3. Ontvet en maak schoon

witte-trappen

Om de nieuwe verflaag goed te laten hechten, is het belangrijk dat de trap helemaal vetvrij is. Gebruik hiervoor een ontvetter en maak de trap daarna schoon met een beetje water. Laat het eerst goed drogen voordat je de grondverf aanbrengt.

4. Breng een grondverf aan

Grondverf zorgt ervoor dat de verf beter hecht en je een strak resultaat krijgt. Vaak is een witte grondverf een goede keuze. Maar als je de trap een hele donkere kleur gaat geven, kun je eventueel gebruik maken van een grijze grondverf voor een betere dekking. Kaal hout heeft twee lagen grondverf nodig en voor een trap die eerder is bewerkt is één laag voldoende.

5. Lak de trap twee keer

trappen-woonkamer-luxe

Zelfs bij gebruik van een hoogwaardige lakverf als de sigma s2u nova satin raden we aan om de trap twee keer te lakken. Zo krijg je het aller beste resultaat.

6. Schilder de treden om en om

Wil je de trap tussendoor blijven gebruiken? Schilder de treden dan om en om. Zo kun je met grote stappen nog naar boven en beneden lopen. Als de traptreden droog zijn, verf je de andere treden. Het is daarnaast verstandig om de eerste dagen alleen over de treden te lopen op sokken. Zo kun je beschadigingen voorkomen.

OOK INTERESSANT

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *