Op zoek naar ideeën voor wanddecoratie om je ruimte op te frissen? Die lege muren zijn gevuld met mogelijkheden – want kijk eens naar canvas schilderijen. Of je nu een kunstverzamelaar bent, een natuurliefhebber, of een boekenliefhebber, je muren kunnen zo aangepast worden dat je omringd wordt door de dingen die je aanbidt. Hier heb je alvast enkele unieke ideeën om die saaie woonkamer om te toveren.

wanddecoratie-ideeen

Maak een ware kunstgalerij van een muur

Niets voegt meer persoonlijkheid en kleur toe dan een galerijmuur. Presenteer een verzameling kunst of foto’s, of voeg wandkleden en andere efemere toe. Kies voor eenvoudige, samenhangende lijsten of breng een scala aan heerlijke variaties aan om de boel door elkaar te gooien! Leuke tip: Verleng de galerijmuur tot aan het plafond om de illusie van een grotere ruimte te wekken en kijk eens naar canvas schilderijen.

Maak gebruik van patronen niet te gierig met de geometrie

woonkamer-groene-bladeren-behang

Dit is een van de makkelijkste DIY-muur kunst ideeën voor de woonkamer. Van de zes vierkante doeken schrijf je op drie een tekst: leef, heb lief en lach, en op de andere drie maak je gebruik van een levendig patroon.

Een idee die daarop aansluit, is om extra opbergruimte te creëren door schapjes aan te brengen, en het liefst zelfs in een motief van honingraten.

Decoratieve spiegels

Met zowel functioneel als decoratief in het achterhoofd kan je zeker een thuis geven aan een leuke spiegel in je woonkamer. Het kan ook helpen om de kamer groter te laten lijken en bovendien ook natuurlijk licht weerkaatsen om je woonkamer overdag helderder te maken.

Door verschillende maten cirkelvormige spiegels op te hangen kan je een collage maken. Dit kun je het beste boven je bank aan de muur hangen.

Hang een grote spiegel op aan de muur boven je mantel als statement.

Gebruik een kleine funky spiegel in de kamer voor een subtieler maar charmanter effect en kijk eens naar canvas schilderijen ook.

DIY | magnetische verf muur

Je kan het zo gek niet bedenken wat je met magnetische verf allemaal kan doen. Sterke magneten (zoals neodymium magneten of zeldzame aardmagneten) zullen het best werken om foto’s en papieren op een gemagnetiseerde muur te houden. Houd er echter rekening mee dat dit soort magneten meestal klein zijn en gevaar kunnen opleveren voor jonge kinderen, zoals verstikking of darmcomplicaties als gevolg van het inslikken van meerdere magneten.

Doe eens gek met de salontafel

lichte-woonkamer-beige

In plaats van je salontafel te versieren met het klassieke assortiment gestapelde salontafelboeken, kies je voor iets subtiel eigenzinnigs en unieks. Met een verzameling klassieke potten en plantenbakken, die zowel de formele, traditionele elementen in de hele ruimte versterken als de meer moderne tegen elkaar afzetten, zodat het een leuke en eclectische, maar toch tijdloze uitstraling wordt. Kijk eens naar canvas schilderijen die erbij passen!

Plaats accentverlichting

Wil je een beetje glamour zonder te opzichtig over te komen? Voeg minimale koperen accenten toe, zoals een salontafel met een metalen frame en opvallende metalen verlichting.

OOK INTERESSANT

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *