Een blauw trouwpak, bij velen geliefd maar zeker niet bij iedereen. Blauw staat namelijk bekend als standaard; het is tenslotte het meest gedragen business pak. Mannen die vaak een pak dragen willen bijvoorbeeld liever geen blauw pak voor hun bruiloft. Echter hoeft blauw helemaal niet standaard te zijn en ook zeker niet te lijken op jouw business pak. Wij inspireren je graag met een aantal blauwe trouwpakken om je te laten zien hoe veelzijdig de kleur blauw kan zijn.

blauw-trouwpak

Blauw trouwpak in een hopsack weving

Een hopsack weving is perfect voor een zomerse bruiloft, ook voor een blauw trouwpak. De hopsack weving is een open weving, waardoor het trouwpak een ietwat sportieve uitstraling krijgt. Voor een standaard business pak wordt eerder gekozen voor een gladde stof. Door voor een blauw trouwpak te kiezen met een open weving, krijgt het trouwpak zeker een andere uitstraling. Dit is een perfecte stof voor een trouwpak op een zomerse huwelijksdag.

Boucle weving voor een casual trouwpak

De boucle weving is een stuk minder bekend, maar zeker een prachtige keuze voor een trouwpak. Dit is een meer casual stof, dus perfect als je bijvoorbeeld sneakers onder je trouwpak wilt dragen. Deze weving kenmerkt zich door de kleine lusjes in de stof en de wat lossere weving. Hierdoor valt het luchtig om het lichaam en draagt het prettig op een warme zomerdag. Een bijkomend voordeel is dat deze weving niet erg kreukgevoelig is en daardoor gemakkelijk meegenomen kan worden naar een bruiloft op locatie in het buitenland.

Kies voor een patroon

person wearing blue suit jacket and red necktie

Een patroon kan je trouwpak ook een totaal andere uitstraling geven. Heb je al eens gehoord van color blocking? Dit betekent dat je twee verschillende patronen met elkaar combineert. Je kunt hierbij denken aan een pantalon met pinstripe en een jasje met subtiele ruit. Wanneer dit iets te veel is kun je ook kiezen voor hetzelfde patroon in beide delen van je pak. Wil je het echt subtiel houden, dan kun je kiezen voor een ton sur ton combinatie. Dit is bijvoorbeeld een blauwe stof en een lichtblauwe streep. Doordat je de kleuren in dezelfde tint houdt, ontstaat er een rustig, maar toch onderscheidend geheel.

Een beetje extra glans

Wil je wel voor een klassiek blauw trouwpak gaan? Dan kun je het beste kiezen voor een stof gemaakt van een combinatie met zijde. Zijde geeft de stof extra glans, waardoor het trouwpak extra feestelijk wordt. Vaak wordt gekozen voor een blend met wol, maar ook een blend van wol, linnen en zijde is prachtig voor een trouwpak.

Schrijf een blauwe stof dus zeker niet direct af wanneer je op zoek gaat naar een onderscheidend trouwpak. Laat je wel altijd adviseren door een professional over welke kleur het beste bij jou staat.

OOK INTERESSANT

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *