Staat er een verbouwing op de planning, een tuin die op de schop gaat of heb je net een huis gekocht en moet er gerenoveerd worden? Misschien is het dan weleens verstandig om een afvalcontainer te huren. De meest voor de hand liggende oplossing bij een verbouwing is het huren van een aanhangwagen of een bestelbus en daarmee naar een milieupark te rijden. Hier komt vaak veel bij kijken, inladen, wegbrengen, afvoeren en ook nog eens het terugbrengen van de aanhangwagen. Als je je echt wilt focussen op je werkzaamheden is het verstandig als je kiest voor een container huren almere.

Waarom een afvalcontainer huren

vloer-slopen-renovatie

Een afvalcontainer is een ideale manier om te voorkomen dat je jouw afval naar een milieupark moet slepen. De afvalcontainer wordt geplaatst op de plek waar jij het wilt hebben en daar kan je je afval in dumpen. Geen gedoe met het heen en weer rijden naar het milieupark en het in- en uitladen dus. Een afvalcontainer wordt geleverd en uiteindelijk weer opgehaald. Ga jij een container huren hilversum, dan hoef je je ook geen zorgen te maken waar jij je afval tijdelijk plaatst. Je hebt tenslotte een tijdelijke opbergplek voor je afval die uiteindelijk wordt meegenomen door het afval containerbedrijf. Een afvalcontainer kan dus veel problemen voor je oplossen waardoor jij je kan focussen op de Γ©chte werkzaamheden.

Ga na hoeveel afval er vrij zal komen

Voordat je een afvalcontainer huurt, is het belangrijk om na te gaan hoeveel afval je gaat produceren. Afvalcontainers kunnen in verschillende formaten komen, van 3m3 tot aan 30m3. Ben je dus van plan om een kleine klus in huis te doen, dan zal het niet nodig zijn om een afvalcontainer van 30 m3 te huren. Als je bezig bent met een grote renovatie dan is een formaat van 30 m3 juist wel interessant. Probeer dus vooraf een inschatting te maken hoeveel afval er vrij zal komen. Hou daarbij rekening dat het niet de bedoeling is dat er afval uitsteekt bij een container. Het is dus verstandiger als de container groter uitvalt dan kleiner. Je wilt uiteraard niet met afval opgezadeld zitten tijdens je klus.

Verschillende soorten afvalcontainers

roze-afvalcontainer

Naast de hoeveelheid is het ook belangrijk om te weten wat voor afval je zal produceren. Het is niet de bedoeling dat er hout gedumpt gaat worden in een groenafval container. Want naast bouwafval en sloopaval zijn er ook containers voor schoon puin, hout, grond en gips. Het mixen is niet toegestaan, dus zorgt ervoor dat je van tevoren weet wat je nodig hebt bij het huren van een afvalcontainer!

OOK INTERESSANT

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *