Een nieuwe vloer voor je huis kiezen, kan best lastig zijn want er is tegenwoordig ook zoveel om uit te kiezen. Een vloer is bepalend voor de sfeer in de ruimte en moet dus passen bij het interieur en de stijl. Er zijn echter meerdere factoren, zoals je budget, de kamer/de locatie in kwestie en je levensstijl, die kunnen bepalen voor welk type vloer je moet kiezen. Met alle soorten vloeropties, die er tegenwoordig op de markt zijn, lijkt het misschien een onmogelijke taak om een bepaalde keuze te maken.

Bovendien kun je, afhankelijk van de prioriteit en de functie, bij het kiezen van verschillende vloer opties voor de kamers in je huis gemakkelijk voor een dilemma komen te staan. Om de juiste vloer voor jou te kunnen vinden, is het allereerst belangrijk om te weten uit welke vloeren je allemaal kunt kiezen. Enkele vloeren om uit te kiezen zijn laminaat, glas, PVC-vloeren, tegelvloeren, houten vloeren, marmeren vloeren en stenen vloeren.

Zoals je ziet, zijn er veel soorten vloeren om uit te kiezen. Of je nu gaat renoveren of een vloer voor je nieuwe huis moet kiezen, de juiste vloer kan, vooral wat betreft esthetische aantrekkingskracht, functionaliteit en waarde, een echte aanwinst voor je huis zijn.

Hieronder vind je hieronder tien tips voor het kiezen van de perfecte vloer voor je huis.

1. Bepaal de uitstraling, die je voor je huis wilt

slaapkamer-hout

Als je eenmaal hebt besloten wat voor soort look je in je huis zou willen hebben en je hebt een beperkt budget, dan kunnen de resterende beslissingen over vloeren gemakkelijk zijn. Als het op het uiterlijk aankomt, zien de meeste vloeropties er goed uit, maar gaan niet zo lang mee. Ze zullen na verloop van tijd om een aantal redenen vervagen. Het loont ook om een vloeroptie te kiezen, die bij de rest van jouw interieur past.

2. Allergievriendelijke vloeren

Voordat je je vloeroptie kiest, is het ook belangrijk om voorzichtig te zijn als je toevallig een bewoner of een gezinslid hebt met allergieën zoals rhinitis of astma. De introductie van astma- en allergievriendelijke tapijten heeft het voor deze personen mogelijk gemaakt om comfortabel te kunnen leven en zonder zorgen over allergische aanvallen. Een goed voorbeeld hiervan zijn de tapijten van Brease, die zijn ontworpen om de groei van bacteriën, schimmels en meeldauw te weerstaan.

Naast de bovenstaande tips is het ook belangrijk om voor een vloer optie te kiezen, die minimaal onderhoud vereist. Hoe dan ook, het maken van de juiste keuze voor een vloer is met de bovenstaande tips waarschijnlijk minder hectisch. Toch is het belangrijk om de tijd te nemen, je huiswerk goed te doen en om ervoor te zorgen dat je je benodigdheden bij een gerenommeerde online vloerenwinkel koopt. De installateur die je kiest, heeft ook invloed op het totale kostenplaatje, hoe jouw vloer er uiteindelijk uitziet en hoe lang deze meegaat.

3. Duurzaamheid en vlekbestendigheidwoonkamer-beige-luxe-tapijt

Voordat je een vloeroptie kiest, is het misschien verstandig om jezelf de volgende vragen te stellen. Is het gemakkelijk om de vloer te vervangen? Hoe lang is de garantieperiode? Als je van plan bent om de vloer voor een korte periode te hebben, investeer dan niet in een dure vloeroptie. Zorg er wel voor als je een langetermijndoel hebt, dat de vloer van jouw keuze zo duurzaam mogelijk is. Je zou je beslissing ook kunnen baseren op hoe besmettelijk of hoe onderhoudsvrij de vloer is. Martijn de Wit pvc vloeren zijn heel makkelijk te onderhouden.

4. Jouw levensstijl

De beste vloeroptie voor jou kan ook worden beïnvloed door hoe je leeft en hoe je je huis gebruikt. Het kan ook afhangen van hoeveel verkeer de vloer moet ondergaan. Dit kunnen zowel mensen als huisdieren zijn. Daarnaast heb je mogelijk ook toekomstige plannen voor tapijten. Als dit zo is, zijn houten vloeren ideaal omdat tapijten vloeren tegen krassen beschermen.

5. Planning is het allerbelangrijkste

woonkamer-minimalistisch

Vloermaterialen moeten in de meeste gevallen van tevoren worden besteld. Sommige vloeropties vereisen het plaatsen van speciale bestellingen, afhankelijk van hoe kwetsbaar ze zijn. Sommige hiervan kunnen glas, speciale tegels of laminaten bevatten en het kan enkele dagen duren voordat een dergelijke bestelling arriveert.

6. Overweeg de kosten en je budget

Deze twee aspecten gaan hand in hand. Heb je de financiële mogelijkheid om alle kamers te doen of slechts één tegelijk? Je kunt het beste vroeg genoeg offertes voor de aanschaf en het leggen vergelijken om je op alle kosten voor te bereiden. Op deze manier loop je niet het risico om jouw budget te overschrijden.

7. Ga je in de toekomst renoveren?

man in black sweatpants using DEWALT circular saw and cutting a wood plank

De keuze van het juiste type vloer hangt ervan af of je nog meer ideeën hebt om te upgraden of te renoveren. Het is daarom verstandig om voor een kleurenschema, een patroon of een stijl te kiezen, die overeenkomt met jouw toekomstplannen.

8. Vloer trends

Gelukkig veranderen de trends in vloeren niet zo vaak als bij de mode, maar we zien wel regelmatig nieuwe stijlen en materialen aan populariteit winnen. De meeste beslissingen worden echter beïnvloed door wat het meest trending is. Hieronder vind je de trends voor vloeren van 2021.

  • Blonde vloeren – deze vloeropties zijn nieuw en winnen in een rap tempo aan populariteit. Ze passen bijna bij elk soort interieur en het beste is dat ze de kamers groter laten lijken.
  • Milieuvriendelijke vloeren – het wordt hoog tijd dat we allemaal voor groen gaan. Deze vloeren zien er echt geweldig uit. Het zijn zoals deze houten vloer natuurlijke, recycleerbare en hernieuwbare vloeropties, die tegenwoordig op de markt zijn.
  • Getextureerde vloeren – vroeger kostte het tijd en geld om apparatuur te huren om deze texturen op de locatie te ontwikkelen. Je hoeft je hier nu geen zorgen meer over te maken, want er zijn opties in hout, fineer en laminaat die met een klassieke hardhouten look worden geleverd. Een parketvloer van Martijn de Wit Vloeren zou hiervoor een goede optie zijn.
  • Waterdichte vloeren – dit zijn de ideale vloeropties voor drukke huiseigenaren. We kenden lang alleen tegels als de enige waterdichte vloeroptie. Tegenwoordig zijn er ook vinyl-, laminaat- en tapijtvloeren beschikbaar, die waterdicht zijn gemaakt.

9. In welke ruimte komt de vloer te liggen?

moderne-woonkamer-grijs-wit

Allereerst is het natuurlijk belangrijk om te kijken in welke ruimte de nieuwe vloer komt. Bij de ingang zou je bijvoorbeeld een vloeroptie verwachten, die duurzaam en sterk genoeg is om de elementen te weerstaan. De woonkamer moet niet alleen duurzaam en sterk zijn, maar ook dat wow-effect kunnen beïnvloeden. Voor je badkamer en bijkeuken worden waterbestendige vloeren het meest aanbevolen. De slaapkamers daarentegen zouden er fantastisch uitzien met warme en comfortabele vloeren voor blote voeten. Het is in elk geval het beste om laminaat en houten vloeren te vermijden voor gebieden, die waarschijnlijk vochtig worden.

10. Compatibiliteit met vloerverwarming

De meeste huiseigenaren geven de voorkeur aan vloerverwarming. In dit geval moet de vloeroptie waarvoor je kiest compatibel met de vloerverwarming zijn. Keramische tegels en stenen vloeren zijn daar enkele goede voorbeelden van. Voordat je hierover beslist, kan het een goed idee zijn om professionele hulp bij je vloerleverancier of een gereputeerde expert op het gebied van verwarmingssystemen in te roepen.

OOK INTERESSANT

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *