Het weer is officieel omgeslagen en de bladeren vallen langzaam weer van de bomen. Zomerkleding is weer ingeruild voor warme winterkleding. Rijd je voornamelijk rond op je scooter, dan wordt je wellicht niet zo vrolijk van de kou en regen. Wat kun je doen om je scooterritjes de komende maanden aangenamer te maken? We geven je 5 tips.

oranje-vespa-scooter

1 – Beenkleed

Een beenkleed maakt het rijden op je scooter in de winter een stuk comfortabeler. Een beenkleed is een soort dekentje wat over je benen ligt. Een beenkleed is wind- en waterdicht. Ze zijn zo ontworpen dat ze niet gaan klapperen tijdens de rit en de meesten zijn voorzien van een anti-diefstal systeem. Wil je meer opslagruimte? Dan kies je voor een beenkleed met extra opbergvakken en vang je twee vliegen in een klap. Bovendien zijn de meeste beenkleden ook voorzien van een extra reflectiestreep waardoor je op een donkere, natte dag beter gezien wordt door andere verkeersdeelnemers.

2 – Windscherm

Wanneer je een nieuwe scooter koopt, heb je vaak nog geen windscherm. Een windscherm is toch het hele jaar door wel aan te raden. In de zomer houdt het de vliegjes uit je gezicht, in de winter houdt het de koude wind van je lichaam weg. Je kunt kiezen uit een hoog of laag windscherm. Wil je optimale bescherming tegen kou en vliegjes? Neem dan een hoog windscherm.

3 – Juiste helm

helm-wit-zwarte-strepen

Brr… Die koude wind in je gezicht doet pijn aan je wangen! Waar je in de zomer geniet van het briesje in je gezicht, is dit in de winter duidelijk minder aangenaam. Kies daarom voor een systeemhelm of een integraalhelm. Deze helmen bedekken namelijk je hele gezicht en houden wind en regen bij je gezicht weg. Het verschil tussen deze twee helmen is dat een systeemhelm ook als open helm kan worden gebruikt omdat je het kinstuk omhoog kunt klappen.

4 – Verzekering

Voor veel mensen is het een stuk lastiger om alles goed te zien als het regent en donker is. Hierdoor is de kans dat je ergens tegenaan rijdt helaas een stukje groter. Ga daarom goed voorbereid op pad en kies een brommerverzekering die goed bij je past. Hierdoor kun je zelfverzekerder op pad en zul je minder snel schade rijden. Toch een oepsie gemaakt? Dan heb je met een allriskverzekering van InShared een stuk minder zorgen!

5 – Droog blijven

Regen en nattigheid maakt alle koud op je scooter erger. Investeer dus in een fijne water- en winddichte jas en broek. Een goed regenpak zal al wonderen doen en is gemakkelijk over je kleding aan te trekken. Zo kom je is topconditie aan op je werk of school!

OOK INTERESSANT

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *