Het is een ongelooflijk belangrijke periode in je leven – het moment waarop je je inzet voor je gezondheid en je jezelf openstelt voor de mogelijkheden die de toekomst je kan bieden als je niet wordt ingehaald door verslaving of geestelijke problemen. Herstel is een reis, die je zowel lichamelijk als geestelijk kunt beginnen als je kiest voor een luxe behandeling in het buitenland. Er zijn veel voordelen verbonden aan een nieuwe benadering van het leven in het buitenland, en inzicht in de voordelen kan je helpen bij het zetten van je volgende stap.

De grootste voordelen van afkicken in het buitenland

Wales-strand

Afkicken in het buitenland biedt een reeks voordelen voor je psyche en je budget. Enkele belangrijke voordelen van afkicken in het buitenland zijn:

Volledige verwijdering van je triggers – door volledig buiten je dagelijkse leven te stappen kun je je triggers onderzoeken zonder er voortdurend mee gebombardeerd te worden, een belangrijk voordeel in de vroege stadia van herstel.

Meer waar voor je geld – internationale afkickcentra in plaatsen als Thailand, waar de operationele kosten veel lager zijn dan in westerse landen, kunnen een vergelijkbare behandeling bieden met extra’s zoals wellness-therapieën voor een fractie van de prijs. Waardoor je budget veel verder gaat dan in eigen land.

Mogelijkheid tot langdurige behandeling – met lagere behandelingskosten kun je het je veroorloven de behandelperiode te verlengen – en alle klinische studies zijn het erover eens dat hoe langer iemand in behandeling blijft, hoe sterker het herstel zal zijn. Langdurige drugs- en alcoholafkickcentra zijn gespecialiseerd in betaalbare behandelingsprogramma’s die langer duren dan de gebruikelijke 30 dagen, zodat cliënten zich verder in hun herstel kunnen inwerken en beter inzicht krijgen in bijkomende stoornissen die anders het genezingsproces kunnen bemoeilijken.

Bescherming van je privacy – door afstand te nemen tussen je woonplaats en je afkickcentrum krijg je de ruimte om op jouw voorwaarden over je herstel te praten, zonder bang te zijn dat de kennis van anderen over je toestand je carrière en sociale status in gevaar kan brengen. In een afkickcentrum is vertrouwelijkheid van de cliënt een prioriteit.

De kans om een stap terug te doen, je op te laden en een nieuw plan te maken – als je in het buitenland gaat afkicken, gun je jezelf wat echte “ik”-tijd om je op jezelf te concentreren en een nieuwe weg in te slaan op een plek die jouw groei en herstel volledig ondersteunt.

De kans om een nieuwe plaats en cultuur te zien en te ervaren – als we buiten onze gebruikelijke omgeving treden en ons onderdompelen in een andere cultuur, geven we onszelf de kans om het leven vanuit verbazingwekkende nieuwe perspectieven te bekijken.


Zorgen over reizen naar het buitenland voor afkicken in het buitenland

vliegveld-gate-wachten

Het is normaal dat je je enige zorgen maakt over het nastreven van nuchterheid in een ver land, vooral omdat een succesvol herstel van vitaal belang is voor blijvende gezondheid en welzijn. Meer weten over wat internationaal afkicken in het buitenland biedt, kan helpen om enkele van deze zorgen weg te nemen.

Ik heb gemerkt dat de prijzen van de afkickcentra goedkoper zijn, maar betekent dit dat er afbreuk wordt gedaan aan de kwaliteit van de diensten of accommodaties?

In sommige landen kunnen residentiële behandelcentra door de lagere exploitatiekosten hun prijzen verlagen en toch een behandeling en accommodatie van hoge kwaliteit bieden. Een belangrijke manier om de kwaliteit van een afkickcentrum te beoordelen is te kijken naar de accreditatie. Is de afkickkliniek internationaal geaccrediteerd? Zijn er nationale instanties die het ook erkennen? Bovendien is weten of het gastland een sterke industrie voor medisch toerisme heeft ook een goede indicator dat de geleverde diensten van hoge kwaliteit zullen zijn.

Als ik naar een niet-Engels sprekend land reis, hoe weet ik dan dat men mij zal kunnen verstaan of helpen met mijn specifieke behoeften?

De meeste afkickcentra in het buitenland hebben Engelstalig personeel in dienst om aan de behoeften van een gevarieerde, internationale klantenkring te voldoen. De medewerkers zelf zijn vaak ook internationaal opgeleid, wat nieuwe perspectieven en dimensies toevoegt aan hun behandelingstechnieken.

Ik maak me zorgen dat ik mijn partner/kinderen/familie echt ga missen. Kan heimwee mijn behandeling doen ontsporen?:

Hoewel het afkicken in het buitenland je fysiek ver van huis brengt, zorgen wifi-verbindingen ervoor dat je op een videochat met je geliefden kunt zijn wanneer dat nodig is. Hoewel de afstand soms een uitdaging kan zijn, is het ook belangrijk te onthouden dat herstel een intense focus op jezelf vereist, en de ruimte hebben om dat te doen kan je genezingsproces juist ten goede komen.

OOK INTERESSANT

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *