Bamboe is niet alleen het favoriete eten van een panda en een sterk bouwmateriaal, maar ook een geweldige stof voor kleding. Overal waar we kijken, zien we steeds meer kleding gemaakt van bamboe – en wij zijn groot fan. Lees verder om de voordelen van bamboe te leren en te vinden waar je jouw nieuwe favoriete bamboe yoga kleding kan halen.

Voordat je gaat vragen waar de fluffy panda’s hun eten vandaan zullen halen als kleding gemaakt wordt van bamboe – maak je geen zorgen! Er zijn ongeveer 1500 verschillende soorten bamboe. Panda’s blijven dicht bij de grond en eten de bladeren van kleinere bamboe bomen op. Kleding en bouwmaterialen worden gemaakt van bamboe soorten die wel 25 meter hoog worden. De panda’s hebben het dus prima. Dus laten we eens kijken waarom heren t-shirts van bamboetextiel zo geweldig is als kledingstof.

Bamboe is duurzaam

bamboe-stokken

Bamboeplanten groeien onwijs snel en je hoeft er bijna niet voor te zorgen. Ze hebben het het meest naar hun zin in de zonlicht en behoren tot de snelstgroeiende planten op aarde. Hun lange wortels houden de aarde stevig en waterniveau’s op peil. Daarnaast helpt het zelfs om een “moederplant” af te knippen, zodat het sneller groeit en nieuwe stengels zal groeien.

Bamboo is eco-vriendelijk

De bamboe bomen groeien niet alleen sneller, maar ze hebben ook een stuk minder water nodig dan katoen om te groeien. Stoffen gemaakt van bamboe hebben ook minder water nodig tijdens de productie. Als de stof is geverfd, neemt het kleur een stuk makkelijk in zich op dan elke andere stof zou doen. Dat betekent dat je minder water en chemicaliën nodig hebt om kleren met prachtige kleuren te krijgen. En als we het dan toch hebben over chemicaliën, hebben we dan al gezegd dat bamboe geen bemisting of pesticiden nodig heeft om goed te groeien?

Bamboe is een natuurlijk alternatief voor normale sportkleding

sporten-man-fit

De meeste sportkleding is gemaakt van synthetisch materiaal, zoals polyester, om het stretchy te maken en ervoor te zorgen dat het snel droogt. Het probleem: elke keer dat je synthetische kleding wast, zullen er microplastics in de natuur eindigen. Bamboe is een geweldig natuurlijk alternatief en werkt zelfs beter dan synthetische sportkleding. Het materiaal houdt je warm in de winter en koel in de zomer – of nou ja, als je het warm hebt. Bamboe draagt de vocht van je lichaam weg, zodat je niet doorweekt ben in je eigen zweet tijdens een hot yoga sessie. En als kers op de taart heeft bamboe anti-bacteriële eigenschappen: geen oude zweetgeur meer in je sportkleding. Yay!

Bamboe is goed voor je

Zoals je al weet hebben bamboebomen geen pesticiden nodig om goed te kunnen groeien. Hierdoor zal je later een stuk minder gifstoffen op je huid krijgen. Daarnaast is bamboe kleding een geweldige optie voor mensen met een gevoelige huid of met allergieën: bamboe is van nature hypo-allergeen.

Het ziet er fantastisch uit!

bamboe-kleding

Bamboe is een geweldige keuze als je duurzame kleding wilt dragen en naar alternatieven voor synthetische kleding op zoek bent. Als we maar geen bomen gaan kappen om ruimte te maken voor bamboe… dat zou deze wonderplant niet meer duurzaam maken 🙂

Ongelofelijk Zacht

Een ander groot voordeel is de ongekende zachtheid van bamboestoffen en de comfort die hieruit voortkomt. De gladde en ronde structuur van de bamboevezel is het geheim achter deze fantastische eigenschap, samen met zijn absorptievermogen. Deze structuur heeft geen scherpe of ruwe elementen die de huid irriteren en voelt daarom wonderbaarlijk zacht tegen de huid. Ondergoed zou ook comfortabel moeten zijn en Bamigo wilt graag aan al je behoeften voldoen met bamboe.

OOK INTERESSANT

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *