Het voorjaar is inmiddels in volle gang en dat betekent dat iedereen z’n tuin weer gaat opknappen, klusjes aan het huis gaat verrichten na de winter en z’n kast opruimt om te bepalen welke kledingstukken dit jaar nog steeds in de mode zijn. Ook de stijlvolle man wilt natuurlijk goed voor de dag komen, want kom op, die joggingbroek moet nu echt eens een keer in de kast blijven liggen na alle lockdowns. Benieuwd naar wat je deze lente en zomer echt aan moet trekken? We vertellen je het hieronder.

Skinny = no go

Wie nu nog in een skinny broek over straat loopt, zal waarschijnlijk één van de weinigen zijn. De skinny broeken zijn zo goed als uit het straatbeeld verdwenen en daarentegen is er juist een andere trend ontstaan: de wijde broeken. Misschien niet zo wijd als vroeger, maar zeker niet zo strak als een skinny broek. Deze trend slaat ook over naar de nette pakken. Pantalons worden wijder, blazers hoeven niet helemaal netjes aan te sluiten en schoenen hoeven ook niet per sé 100% te matchen met het pak. Het is dus allemaal wat minder traditioneel geworden en je kunt je dus kleden zoals wilt, terwijl je het nette gevoel van een mooi pak alsnog behoudt.

fashion

Accessoires

Accessoires mogen niet ontbreken. Meestal zijn deze het namelijk die jouw outfit afmaken. Als man heb je wellicht minder keuze aan accessoires om uit te kiezen, maar een mooie ketting of stoere armband kan altijd. Ook zijn het niet altijd de accessoires die je ziet die je een sterker gevoel geven. Zo is een hippe rugzak of een mooie heren portemonnee ook een coole aanwinst voor je outfit. Wil je het wat compacter houden? Dan kun je natuurlijk ook kiezen voor een fanny pack. Hierin kun je van alles kwijt, maar wordt meestal gebruikt voor de meest essentiële zaken, zoals een portemonnee en telefoon. Op de website van bijvoorbeeld Lederwarenwebshop vind je tal accessoires die jouw outfit zullen matchen.

Duurzame kleding

man-zwarte-koltrui-lange-bruine-jas

We moeten allemaal aan onze enige planeet denken en daarom is het belangrijk om zo duurzaam mogelijk (nieuwe) kleding te kopen. Zo zijn er bepaalde merken, zoals Levi’s, die minder water gebruiken tijdens het produceren van broeken. Andere merken maken hun producten juist weer dichterbij in plaats van in verre landen. Dit scheelt uitstoot. Overigens is het een goede zet om eens bij een vintage-winkel te kijken: je vindt hier echt van alles! Daarnaast is de kwaliteit ook vaak nog goed. Bovendien bespaar je de wereld hiermee niet alleen flink wat CO2-uitstoot, maar is het ook goed voor je eigen portemonnee. Vintage-kleding kan namelijk een stuk goedkoper zijn. Ga dus voor de verandering een keer niet naar de gevestigde grote ketens, maar naar dat ene vintage-winkeltje om de hoek!

OOK INTERESSANT

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *