Of je nu je volgende vakantieplek kiest, de beste plek zoekt om met pensioen te gaan, of een verhuizing naar Amerika plant, je zult waarschijnlijk ook aan het weer willen denken.

Om je te helpen beslissen waar je in Amerika wilt verblijven, vind je hier de top 10 staten met het beste weer voor het hele jaar door in Amerika.

De Amerikaanse staten werden beoordeeld op temperatuur, regen en zon. De klimaatrangschikking houdt echter geen rekening met de frequentie van extreme gebeurtenissen zoals orkanen.

Om de lijst te halen moet elke staat plaatsen hebben die aan deze criteria voor het beste weer voldoen:

  • Behaaglijke temperaturen, met dagelijkse maxima van gemiddeld tussen 17 tot 30 graden Celsius gedurende zeven of meer maanden van het jaar
  • Droog weer, hooguit 152 centimeter regen per jaar
  • Overwegend heldere luchten, met gemiddeld minstens 60 procent van de tijd zon per jaar

Natuurlijk zijn klimaat voorkeuren heel persoonlijk, dus deze criteria passen misschien niet bij jouw idee van mooi weer. Dit zijn vooral niet de plaatsen voor jou als je graag elk weekend in de winter skiet of gedijt bij temperaturen van 100 graden.

Elke staat op de lijst heeft voorbeelden van plaatsen met het hele jaar door prachtig weer. De voorbeelden geven je een aanknopingspunt, maar dekken lang niet alle plaatsen in de staat die het hele jaar door prachtig weer hebben. Bedenk ook dat niet elke plek in Amerika op de top 10 lijst vakantie-kwaliteit weer heeft.

De hier vermelde temperaturen zijn maandgemiddelden voor de dagelijkse maxima, gegeven in graden. Regenmeters zijn de totale gemiddelde regenval over een jaar. De maten van zonneschijn zijn het percentage van de tijd tussen zonsopgang en zonsondergang dat zonneschijn werkelijk de grond bereikt.

1. Californië

Golden Gate Bridge, San Francisco, United States

Je kunt de zuidelijke en centrale Californische kust niet verslaan voor aangename temperaturen die het hele jaar door gelden. Long Beach, Los Angeles, San Diego, Santa Barbara en Santa Maria hebben allemaal gemiddelde dagtemperaturen die in geen enkele maand van het jaar lager zijn dan 20 graden. Echt heet wordt het er ook niet. De temperaturen blijven in de zomer meestal onder de 30 graden. Bovendien valt er weinig regen, meestal minder dan 50 centimeter per jaar. De lucht is meestal helder en Los Angeles meldt 73 procent van de tijd zonneschijn.

2. Hawaii

De maandelijkse gemiddelde hoge temperaturen voor Honolulu op het eiland Oahu en Kahului op Maui blijven het hele jaar door in de jaren rond de 30 graden. Op beide plaatsen regent het jaarlijks minder dan 20 centimeter. Bovendien is er veel zon, waarbij Honolulu 71 procent krijgt, en Kahului slechts iets minder.

3. Texas

photo of city

De temperaturen in Brownsville, Corpus Christi, Del Rio en Victoria, bijvoorbeeld, blijven ’s winters perfect warm, hoewel de zomers hier iets heter worden dan in zuidelijk Californië, met maximaal 32 gaden. Galveston blijft het hele jaar door iets koeler, met gemiddelde maandelijkse maxima die variëren van 16 graden in januari tot 32 graden in augustus. Del Rio heeft het droogste klimaat, met slechts 19 centimeter regen per jaar, terwijl de rest meestal 30 of 40 centimeter krijgt. De zon bedraagt voor deze plaatsen gemiddeld zo’n 60 procent.

4. Arizona

Tucson wordt heter dan de andere plaatsen op deze lijst, met een een maxima van 37 graden in de zomer. Maar de dagelijkse hoge temperaturen van oktober tot april blijven meestal in het ideale bereik van 18 tot 30 graden. Tucson blinkt uit in droog, zonnig weer, krijgt slechts 12 centimeter regen per jaar en blijft 85 procent van de tijd zonnig.

5. Florida

Florida strand kust

Warme wintertemperaturen, vooral in Daytona Beach, Gainesville, Key West, Orlando, Tampa en Vero Beach maken het weer in Florida het meest uitnodigend, terwijl de zomerse maximale temperatuur gemiddeld in 32 graden liggen. Deze plaatsen krijgen meestal 45 tot 50 centimeter regen per jaar. Key West is een van de droogste en zonnigste gebieden, met een jaarlijkse regenval van 98 centimeter en 76 procent zon.

6. Georgia

person paragliding on mountain cliff during daytime

Afhankelijk van je voorkeur voor warm weer, zou Georgia boven Florida kunnen staan op de lijst van top 10 staten voor het beste weer. Athene, Atlanta, Augusta, Columbus, Macon en Savannah blijven het grootste deel van het jaar iets koeler dan Florida, wat deze plaatsen in mei en september comfortabeler maakt. Savannah wordt het warmst in de winter met maxima van gemiddeld minstens 15 graden, terwijl Athens en Atlanta dalen tot maxima van net boven de 10 graden. Macon behoort tot de zonnigste en droogste steden van de staat met 45 centimeter regen en 66 procent zonneschijn. De andere plaatsen hebben gemiddeld 60 procent zonneschijn en 45 tot 50 centimeter regen per jaar.

7. Zuid-Carolina

Charleston heeft het hele jaar door aangename temperaturen met maxima die variëren van een 14 graden in januari tot 31 in juli. De jaarlijkse regenval bedraagt een redelijke 116 centimeter en de zon schijnt een respectabele 63 procent van de tijd.

8. Delaware

white and green house near body of water during daytime

Wilmington blijft koeler dan de andere plaatsen op de top 10 lijst, waarbij de temperatuur kan zakken naar 4 graden. Maar de zomers blijven vrij aangenaam, want de temperaturen bereiken meestal een top van gemiddeld 26. De stad krijgt minder regen dan veel andere plaatsen, gemiddeld 109 centimeter per jaar.

9. North Carolina

bird's-eye view of city

Twee plaatsen in deze staat met waardig weer zijn er een die relatief warm en nat is, de andere koel en droog. De maxima voor Asheville dalen in januari tot gemiddeld 4 graden, maar Cape Hatteras, aan de Atlantische kust, slaagt erin bijna tien graden warmer te blijven. Voor beide plaatsen kan het in de zomer ruim 26 graden worden. Het regent meer in Cape Hatteras, met 147 centimeter, terwijl Asheville er 47 per jaar krijgt. Ondanks de verschillen krijgen beide plekken rond de 60 procent zon.

10. Louisiana

brown and gray 3-story building

De dagelijkse hoge temperaturen voor Baton Rouge, Lake Charles en New Orleans liggen de hele winter boven de 15 graden en 32 graden in de zomer. Deze plaatsen behoren tot de natste, met gemiddeld 144 centimeter regen per jaar. Maar de zon schijnt wel veel, in Lake Charles is het 72 procent van de tijd zonnig.

Klaar om te vertrekken naar Amerika? Vergeet je ESTA niet

passport-camera-bril

Het is belangrijk voor reizigers die naar Amerika vertrekken om de vereisten voor het binnenkomen van het land te goed begrijpen. Met het visa waiver program (VWP) kunnen onderdanen van bepaalde landen voor maximaal 90 dagen zonder visum Amerika binnenkomen. Het doel moet dan meestal wel toerisme of het bezoeken van familie en vrienden zijn. Als je het land via het visa waiver program binnenkomt, dan is een ESTA voor een reis naar Amerika noodzakelijk.

De vereisten om gebruik te kunnen maken van het visa waiver program zijn onder meer dat je in het bezit moet zijn van een e-paspoort, een burger van een lidstaat, die mee mag doen, moet zijn, de ESTA-vergunning moet hebben, een bezoek hebt gepland voor zaken, toerisme of een familiebezoek en je mag niet langer dan 90 dagen in Amerika verblijven. Je moet ten minste 72 uur voordat je vlucht vertrekt je toestemming binnen hebben (anders kun je niet aan boord van je vlucht) en daarna is je ESTA twee jaar geldig. Je aan de voorwaarden van het ESTA voldoen is daarom heel erg belangrijk.

Voor meer informatie over de lidstaten en voor een volledige lijst van de vereisten van ESTA, kun je de website van ESTA bezoeken. Het aanvragen en het betalen kan online worden gedaan. Het is wel belangrijk om te weten dat je alleen een creditcard kunt gebruiken om te betalen. Als je niet in aanmerking komt voor het visa waiver program – bijvoorbeeld omdat je reis langer dan 90 dagen duurt, je wilt studeren of inwoner bent van een land dat niet op de lijst staat – dan moet je een visum aanvragen.

OOK INTERESSANT

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *