Als je gemerkt hebt dat je niet meer zo gezond slaapt als vroeger, kan het tijd zijn om je boxspring en matras te vervangen. Terwijl veel mensen ten onrechte denken dat een comfortabele matras de sleutel is tot een rustgevende slaap, is de boxspring eigenlijk ontworpen om met de matras samen te werken om je een comfortabele nachtrust te geven. Als het tijd is om je matras te vervangen, moet je overwegen om ook een boxspring aan te schaffen. Over het algemeen is de verwachte levensduur van een matras en een boxspring acht tot 10 jaar. Wil je dus een boxspring kopen? Dan moet je nagaan welke voor jou het meest comfortabel is, hoe groot de set is en hoeveel je je kunt veroorloven uit te geven.

Check hoe comfortabel je bent

grijze-boxspring-opbergruimte

Een boxspring dient verschillende nuttige doelen. Ten eerste helpt hij je bed te verhogen tot een hoogte die comfortabeler is. Ten tweede helpt hij de slijtage van je matras te verminderen door tot de helft van je lichaamsgewicht op te vangen terwijl je slaapt. Hij zorgt ook voor een stevige en gelijkmatige ondergrond voor de matras. Daarnaast kan je ook een boxspring met opbergruimte kopen wanneer je niet zoveel opbergruimte in je appartement beschikbaar hebt.

Als je een boxspring en matras koopt, zul je veel tijd willen besteden aan het vergelijken van het comfortniveau van verschillende bed-sets. Wees bij een bezoek aan je plaatselijke meubelzaak niet bang om te gaan liggen en over de koopwaar te rollen. Je voelt je misschien onnozel als je doet alsof je slaapt in een overvolle winkel, maar dit is echt de enige manier om er zeker van te zijn dat je een product krijgt dat bij je past. Als je je bed deelt met een partner, neem hem of haar dan ook mee.

Check de maten zorgvuldig

Als je in een huis woont met kleine kamers, trappen, of smalle deuropeningen, vergeet dan niet deze maten mee te nemen bij je aankoop. Het kan erg moeilijk zijn om een bed rond krappe hoeken te manoeuvreren, dus je zult willen dat de verkoper je helpt bij het bekijken van gedeelde boxsprings en andere opties die deze taak gemakkelijker kunnen maken. Je wilt niet te laat ontdekken dat je gloednieuwe bed niet in je slaapkamer past.

luxe-boxspring-opbergruimte-beige

Verschil tussen een boxspring en een bedframe

Veel kopers vragen zich vaak af of er een verschil is tussen een fundering en een boxspring. Terwijl boxsprings elementen hebben die met je matras samenwerken om extra veerkracht te geven, is een fundering een hard platform dat gewoon onder je matras rust. Beide kunnen echter beschouwd worden als reusachtige schokbrekers.

Zie het als een belangrijke investering

lage-boxspring-slaapkamer

Als je een boxspring en matras koopt, denk er dan aan je aankoop als een investering te zien. Het is prima om je tijd te nemen met vergelijkend winkelen, maar probeer je niet te concentreren op het eenvoudig vinden van de laagst geprijsde koopwaar. Het lijkt misschien alsof een nieuwe bedset erg duur is, maar je brengt waarschijnlijk een derde van je leven slapend door. Een bed kopen dat aan je behoeften voldoet is een investering in je algehele gezondheid en welzijn.

OOK INTERESSANT

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *