Ben je opzoek naar meer ontspanning thuis? Wil je je nachtrust bevorderen én tegelijkertijd je huis heerlijk laten ruiken? Haal dan een aroma diffuser in huis.

Aroma diffuser worden steeds populairder. Logisch ook. Deze mooie hebbe-dingetjes zijn namelijk niet alleen een absolute eye-catcher in huis ze kunnen daarnaast ook nog eens een positief effect hebben op je gemoedstoestand.

Hoe werkt het?

Je vult je aroma diffuser met water en een aantal druppels essentiële oliën. Vervolgens verspreidt je aroma diffuser dit via verneveling in de ruimte waar hij staat. Dit ruik en zie je meteen.

Het effect van geuren

Deze geuren hebben verschillende effecten op de mens. Dit is ook wel bekend als aromatherapie. Dit komt omdat de receptoren in onze neus direct in contact staan met onze hersenen. Hierdoor zorgen deze geuren voor bepaalde emoties. Vergelijk het maar eens met de geur van popcorn. Je krijgt hierdoor meteen zin om een heerlijke bak popcorn te eten.

Zo werkt het ook met aroma diffuser die essentiële oliën verspreiden. Zo zorgt de olie Sea Breese ervoor dat je vermoeide en terneergeslagen gevoel verdwijnt en je frisse energie krijgt. Pepermuntolie werkt weer heel verhelderend terwijl lavendelolie laat je beter helpt ontspannen en slapen. Je kunt je dus wel goed voorstellen dat aroma diffusers hierdoor vaak worden ingezet om thuis te ontspannen.

Uiteraard zijn er ontzettend veel mogelijkheden. Hier vind je een mooi overzicht van de verschillende effecten van etherische oliën.

Laat je huis heerlijk ruiken

Dazzling Diffuser - Happy Cloud-min

Aroma diffusers in combinatie met etherische oliën worden ook vaak ingezet als gezonde interieurparfums. Ze laten je huis heerlijk ruiken. Heel handig wanneer je bezoek ontvangt of een bepaalde sfeer in huis wilt creëren.

Daarnaast worden ze vaak gebruikt om nare geurtjes te maskeren. Denk bijvoorbeeld aan de geur van net gekookte bloemkool of poepluiers. Met een druk op de knop zijn deze geuren binnen no-time verdwenen.

Met een aroma diffuser sla je dus twee vliegen in één klap. Je laat je huis heerlijk ruiken én profiteert van de vele gezondheidsvoordelen van de geuren van essentiële oliën.

OOK INTERESSANT

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *