De eerste stap op de weg naar herstel is erkennen dat je een probleem hebt met drugs of alcohol. Maar soms is het moeilijk objectief te zijn bij het peilen van je eigen drugsgebruik of dat van iemand die je liefhebt. Om te weten of je verslaafd bent of in een beginnend misbruikstadium van drugsgebruik zit, is het belangrijk de tekenen van een verslaving die bij specifieke drugs horen te begrijpen.

Hier zijn 10 tekenen van een cannabis verslaving. Als je een of meer van de tekenen herkent bij jezelf of bij iemand die je lief is, kan er sprake zijn van een wiet verslaving.

1. Tolerantie voor wiet en ontwenning

joint-geven-weed

Net als bij elke drug leidt regelmatig gebruik van wiet tot een tolerantie ervoor. Dit betekent dat je steeds meer van de drug nodig hebt om dezelfde high te bereiken. Als je steeds meer van de drug nodig hebt om high te worden bouw je tolerantie op. Als je ontwenningsverschijnselen of tolerantie begint te ervaren kun je verslaafd zijn aan wiet. Tekenen van ontwenning zijn onder andere verlies van eetlust, prikkelbaarheid, slapeloosheid of angstgevoelens.

2. Meer marihuana gebruiken dan de bedoeling is

Je kunt beginnen met te denken: “Ik neem maar een paar trekjes.” Maar rookt uiteindelijk aan het eind van de avond de hele joint op. Als dit regelmatig gebeurt is dat een teken van verslaving.

3. Niet in staat om te minderen of te stoppen met cannabisgebruik

Misschien probeer je te stoppen met blowen, maar het kan gebeuren dat je niet in staat bent te stoppen als je probeert te stoppen. Niet in staat zijn met je gebruik te stoppen betekent dat je waarschijnlijk hulp nodig hebt om clean te worden.

4. Veel tijd besteed aan high worden

Hoe we onze tijd doorbrengen zegt veel over ons. Als het grootste deel ervan besteed wordt aan ofwel high worden, wachten om high te worden, of het zoeken naar weed is dat een ernstige red flag.

5. Verminderde activiteiten

rokende-man-sisha-lounge

Als je agenda langzaam is uitgeput van alle lichamelijke of recreatieve activiteiten en vervangen door rondhangen en high worden, dan kun je verslaafd zijn aan weed.

6. Doorgaan met high worden ondanks de problemen die het veroorzaakt

Je gedrag op het werk wordt door de verslaving veranderd. Als je bijvoorbeeld gewaarschuwd bent dat je ontslagen zult worden als je te laat op je werk komt of weer high verschijnt, maar toch wiet blijft roken voor je naar je werk gaat, dan vertoon je gedrag dat verwant is aan zelfsabotage.

7. Gebruik van cannabis om aan problemen te ontsnappen

Als je het gevoel hebt dat de enige manier waarop je met slechte cijfers, problemen op het werk en relatieproblemen kunt omgaan is door high te worden, dan kun je verslaafd zijn aan marihuana.

8. Afhankelijk zijn van marihuana om creatief te zijn of om je te ontspannen of te vermaken

esigaret-roken

Als je eerst high moet worden voordat je je op je gemak voelt om creatief te zijn of voordat je je echt kunt ontspannen, dan ben je misschien verslaafd aan wiet. In feite draagt marihuana, volgens het Office of National Drug Control Policy, niet bij tot een mellow houding. In hun studie hadden regelmatige gebruikers meer kans om aan gewelddadige acties deel te nemen.

9. Relaties en activiteiten kiezen op basis van de vraag of je er high van kunt worden of niet

Als je besluit welke evenementen je bijwoont en met wie je omgaat op basis van de vraag of je wiet kunt gebruiken en er high van kunt worden of niet, dan ben je waarschijnlijk verslaafd aan weed.

10. Een onvermogen om je dagelijkse verantwoordelijkheden bij te wonen

man wearing white top using MacBook

Als je belangrijke verantwoordelijkheden in je dagelijks leven hebt, maar begint die consequent niet af te maken omdat je gedachten op high worden zijn gericht, dan kan dat een motivatieprobleem zijn of het kan even gemakkelijk betekenen dat je een psychologische verslaving aan THC hebt.

OOK INTERESSANT

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *