Wil je je voertuigen stallen en beschermen zonder een aangebouwde garage aan je huis te bouwen? Wanneer je ongeëvenaarde duurzaamheid en bescherming tegen de elementen nodig hebt, is een metalen carport kopen een goede investering. Wanneer je langdurige bescherming wilt, zijn carports kwaliteitsoplossingen die de tand des tijds zullen doorstaan. Maar wat is een carport en waarom is het de juiste oplossing voor je behoeften? We zetten alles op een rijtje wat je moet weten over deze nuttige en veelzijdige constructies.

Wat is een carport?

carport-antraciet

Een carport is een half overdekte structuur die meestal bestaat uit een stoffen of stalen dak dat ondersteund wordt door stalen palen. Deze sterke en stevige structuren in open stijl zijn zeer onderhoudsarm en maken elke buitenruimte compleet. Carports zijn er in verschillende stijlen, waaronder aangebouwde, die ontworpen zijn om aan een huis, garage of ander gebouw te worden bevestigd en vrijstaande, die zo zijn ontworpen dat ze vrijwel overal kunnen worden opgezet. Gegalvaniseerde staalcarports verzetten zich effectief tegen corrosie, afschilferen en roest.

Een carport met een toegevoegde vinyl coating zorgt voor ultieme duurzaamheid en stevigheid van je structuur. De langdurige vinyl-coating over gegalvaniseerd staal heeft 5 keer meer laagdikte dan standaard stalen gebouwen. Dit helpt krassen, roest en corrosie te weerstaan en zorgt voor de hoogste mate van bescherming tegen weersinvloeden, terwijl het de buitenkant van je carport een glans geeft. Deze hoogwaardige carports zijn er zowel in vrijstaande als in aangebouwde modellen, voor nog meer veelzijdigheid en mogelijkheden. In tegenstelling tot een garage hebben carports geen deuren en meestal ook geen muren. Ze hebben alleen een weerbestendig dak en steunbalken. Over het algemeen heeft een aangebouwde carport minstens één wand, afhankelijk van hoe hij aan een gebouw bevestigd is. Voor sommige vrijstaande modellen zijn ook muursets verkrijgbaar en dat maakt ze nog bruikbaarder.

5 Voordelen van het bezit van een carport

carport-polycarbonaat-dakplaat

Vanwege hun veelzijdigheid en waarde zijn er veel redenen waarom een huiseigenaar een carport zou willen bezitten.

1. Bescherm voertuigen tegen de elementen

De belangrijkste reden waarom huiseigenaren een carport kopen is om voertuigen te beschermen tegen de elementen, waaronder de zon, regen, ijs, hagel en sneeuw. Behalve voor auto’s kan een carport ook gebruikt worden om SUV‘s, vrachtwagens, boten, tractoren en zelfs RV’s te beschermen. Als een voertuig onder een carport geparkeerd staat, zal er zich gewoonlijk geen vorst op de voorruit vormen. Dat komt omdat het dak van de carport als een barrière werkt om te voorkomen dat de warmte rechtstreeks in de lucht ontsnapt. In plaats daarvan wordt de warmte door het dak geabsorbeerd en een deel ervan wordt dan naar het voertuig teruggestraald.

2. Geen extra onroerende voorheffing

Omdat het niet als een permanente structuur wordt beschouwd, beschouwen de meeste gemeenten er geen als belastbaar eigendom. Dat komt omdat voor een metalen carport geen fundering nodig is. Ook al is een fundering niet vereist, is het aan te raden altijd je structuur te verankeren. Het is aan te raden bij je plaatselijke autoriteiten te informeren naar de specifieke wetten en het beleid in je stad, want elke stad zal andere eisen stellen aan draagbare en permanente carports.

3. Flexibiliteit

Een van de grote voordelen van een vrijstaande carport is flexibiliteit. Als je besluit dat je een carport van het ene deel van je eigendom naar het andere wilt verplaatsen, kan dat. Afhankelijk van de grootte van je bouwsel, kan het met de hand verplaatst worden zonder dat je het eerst hoeft te demonteren.

4. Veelzijdigheid

Hoewel de primaire functie ervan is voertuigen te beschermen, zijn carports geen one trick pony. Een carport is een zeer veelzijdige structuur en kan allerlei functies dienen. Een carport is een schaduwoplossing voor thuis, voor bedrijven en voor gemeentelijk gebruik. We gaan hieronder meer in detail in op de veelzijdigheid van carports. Voor bepaalde carport modellen zijn ook overdekkingskits verkrijgbaar. Met deze kits kun je je carport snel omvormen tot een volledig overdekte structuur.

5. Ze kunnen slecht weer aan

Carports zijn gemaakt om slecht weer aan te kunnen. Dat betekent dat ook in het zwaarste weer je carport gewoon overeind blijft staan.

7 Creatieve manieren om een carport te gebruiken

carport-wit

Zoals hierboven vermeld, is een carport meer dan alleen een constructie om voertuigen te beschutten. Een carport kan ook mensen en andere eigendommen beschermen tegen de elementen. Of het nu aan huis is, op kantoor, of in een buurtschap, er zijn verschillende manieren waarop een carport gebruikt kan worden. Laten we eens kijken naar enkele van die gebruiksmogelijkheden.

1. Als overkapping voor patio of dek

Een aangebouwde carport is een uitstekende overkapping voor een patio of dek. Als overkapping voor patio of dek kun je je gezin en gasten een fijne tijd buiten gunnen, terwijl ze uitstel krijgen van de schadelijke UV stralen van de zon. Ook als luifel houdt een carport je gezin en gasten beschermd tegen regen, sneeuw, hagel

en andere elementen.

2. Als buitenwerkplaats

Of je nu aan huisrenovaties werkt of je auto aan het tunen bent, een carport biedt een schaduwrijke en tegen weer en wind beschermde werkruimte voor je buitenprojecten. Carports zijn groot genoeg voor alles wat je nodig hebt om de klus te klaren: gereedschapskisten, elektrisch gereedschap, werkbanken, zaagpalen en meer. Je blijft droog en beschermd tegen de zon onder een overkapping van een carport.

3. Als picknickplaats

Een carport is een uitstekende overkapping voor een picknickplaats. Hij kan verankerd worden aan een betonnen plaat in je achtertuin, kantoorpark, openbaar park, of school om mensen te beschermen terwijl ze pauze nemen. Voor in de tuin is een veranda kopen uiteraard een betere optie.

4. Als overkapping voor speelplaatsmateriaal

Zelfs de beste speelplaatsen voor scholen en parken kunnen op bepaalde uren van de dag te zonnig zijn voor gebruik. Een metalen carport kan gebruikt worden om een hele speelplaats af te dekken, of bepaalde speeltoestellen die tegen de zon beschermd moeten worden.

5. Als vergaderruimte in de open lucht

Zit je kantoor krap in de ruimte? Een carport kan op een betonnen plaat of op de parkeerplaats gezet worden om te gebruiken als extra ontmoetingsruimte in de open lucht. Als deze ruimte niet voor vergaderingen gebruikt wordt, kan ze ook gebruikt worden als pauzeruimte voor de werknemers of voor bedrijfsbijeenkomsten en -feesten. Bovendien kan de ruimte gebruikt worden om recepties, gebruikersconferenties en andere evenementen ter plaatse voor je klanten te organiseren.

6. Als openbare afhaalplaatsen

Van bushaltes tot taxistandplaatsen, een carport kan gebruikt worden als wachtplaats voor mensen die op een rit wachten. Of het nu bij scholen, parken, luchthavens, of trottoirs in de stad is, steden en gemeenten kunnen carports ook gebruiken om bushaltes en andere ophaal- en afzetplaatsen voor vervoer te overkappen. Zo kunnen mensen die wachten op bussen, taxi’s, of gedeelde rittendiensten beschermd worden tegen de elementen.

7. Voor de stalling van onderhoudsvoertuigen

Facilitair managers van openbare gebouwen, golfbanen, scholen en flatgebouwen hebben een plaats nodig om onderhoudsvoertuigen te stallen. Een carport is de ideale plaats om voertuigen zoals tractors, maaimachines, aanhangers en sneeuwschuivers beschermd tegen de elementen te bewaren. Carports bieden onderhoudswerkers gemakkelijk toegang tot al het materiaal dat ze nodig hebben om hun eigendom er goed uit te laten zien.

Er zijn veel redenen om een carport te bezitten, of het nu voor je huis, bedrijf, of gemeentelijk gebruik is. Ze houden mensen en eigendommen beschermd tegen de schadelijke UV stralen van de zon en tegen guur weer. Ze zijn ook ontworpen om zware weersomstandigheden aan te kunnen. Voor een stijlvolle en functionele manier om je voertuigen tegen de elementen te beschermen, zijn carports een betaalbare en eenvoudige optie voor elk eigendom.

OOK INTERESSANT

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *