Met de reguliere kachel je woning verwarmen is geen pretje meer. De prijzen voor energie en gas zijn door het dak heen gegaan, waardoor je hier flink voor moet betalen. Wil je het allemaal liever iets betaalbaarder én duurzamer maken? Dan kom je al snel uit bij een inbouwkachel.

Het voordeel van een inbouw kachel is tweeledig. Enerzijds geniet je van een prachtige uitstraling en anderzijds geniet je van een aangename warmte. Daarbovenop komt ook nog dat je uit meerdere soorten inbouw kachels kunt kiezen. Je kunt voor bijvoorbeeld voor één van de Dru gaskachels kiezen, terwijl je ook voor een inbouw houtkachel kunt kiezen. In dit artikel lees je meer over de soorten kachels en wat deze kachels je opleveren.

Wat levert een inbouw gaskachel je op?

gashaard-moderne-inrichting

Als je voor een inbouw gaskachel kiest, geniet je van een fraai vlammenspel. Dit vlammenspel is uiteraard niet echt, maar lijkt wel bijzonder realistisch. Dit vlammenspel geeft uiteraard ook een heerlijke warmte af. De warmte die afgegeven wordt, stel je bovendien geheel naar wens in. Bij de moderne gaskachels is het mogelijk om de temperatuur vanaf je smartphone in te stellen. Ideaal!

Daarnaast is het super dat het rendement van een gaskachel hoog is. Dit is te danken aan de huidige technologieën en de huidige vormgeving. Zo zijn er veel merken die bewust voor infrarood glas kiezen; dit glas werkt goed isolerend. Door de isolerende werking blijft de warmte volledig in de kachel.

Wat levert een inbouw houtkachel je op?

Ook een houtkachel inbouw levert je veel op. Ten eerste geniet je van een prachtige uitstraling. Deze uitstraling is aan twee punten te danken:

  • Uitstraling van de kachel: de moderne houtkachels zijn een lust voor het oog. Ze zien er strak uit, maar hebben ook een authentiek randje. Een pure aanwinst voor in elke woonkamer dus.
  • Uitstraling van het vuur: het vuur in een houtkachel is uiteraard geweldig om naar te kijken. Je geniet ondertussen ook nog van het knisperende geluid.

Het rendement van een inbouw houtkachel is ongekend hoog. Je hebt voor deze kachel bovendien maar één ding nodig: hout. In tegenstelling tot de andere verwarmingsvormen is een houtkachel daardoor erg voordelig in gebruik.

Mogelijk zie je het gebruik van hout ook als een nadeel. Je moet immers wel voldoende hout hebben en je moet dit hout ook nog op de juiste afmetingen zagen. Mocht je dit geen probleem vinden, lijkt een houtkachel perfect voor je te zijn.

Naar welk soort inbouw kachel gaat je voorkeur uit? Ongeacht voor welke kachel je kiest, geniet je van veel gemak en een hoog rendement.

OOK INTERESSANT

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *