Ga jij binnenkort je backpack inpakken en lekker lang op reis? Wat geweldig! Maar het is natuurlijk ook wel heel spannend. Je moet vanalles regelen van tevoren. Gelukkig hebben wij een lijstje gemaakt van wat je allemaal moet regelen voordat je op reis gaat. Zo kun je er zeker van zijn dat je helemaal veilig op reis kan gaan en kan gaan genieten.

Reisvoorbereiding

reizen-bergen-hike

Je moet een aantal dingen voorbereiden voor de reis. Als je echt gaat backpacken dan wil je natuurlijk niet elke avond al geboekt hebben en wil je graag flexibel zijn. Toch zijn er een aantal dingen die je wel alvast moet regelen. Boek bijvoorbeeld je vliegticket en zorg dat je een flexibel ticket boekt. Zorg ook altijd dat je al je nodige inentingen hebt. Maak een afspraak bij de travelclinic of bij de GGD om te bespreken welke inentingen je nodig hebt. Check ook van tevoren altijd of je een visa nodig hebt voor je reis en regel dit op tijd.  Verder is het goed om een reisbudget met jezelf af te spreken. Zet geld aan de kant voor je reis en zorg dat je niet aan je spaargeld komt.

Checklist

Stel voor jezelf een checklist op met alle spullen die je nodig hebt voor je reis. Een ding dat veel mensen vergeten is je telefoon te laten checken. Als je bijvoorbeeld een kapot scherm hebt zorg dan dat dit gemaakt wordt voordat je vertrekt. Het zou namelijk vervelend zijn als je telefoon kapot gaat op reis. Ga op zoek naar een telefoon reparatie Rotterdam voor je telefoon te laten controleren. Andere dingen die je moet regelen voor vertrek is het regelen van een goede reisverzekering en annuleringsverzekering. Neem een first-aid kit mee. Zorg dat je het juiste geld bij hebt. Check wat de lokale valuta is en vraag geld aan. Vraag een internationaal rijbewijs en creditcard aan. Maak een kaartje aan met allemaal noodnummers voor een noodgeval in het buitenland.

Items voor je backpack

reis-backpack

De items voor je backpack hangen natuurlijk af van de locatie waar je naartoe gaat. Je kleren moet je aanpassen op de warmte in het land. Er zijn echter toch een aantal items die altijd handig zijn om mee te nemen zoals een zaklamp, een verrekijker, een poncho, een regenhoes, een taalgids, een waszak, een waterfles, een wereldstekker, een zonnebril en een daypack. Verder is het altijd handig om hikeschoenen mee te nemen en hike-/sportkleren. Ook moet je chique kleren meenemen voor een avond op stap.

Met deze tips kun je zonder stress op reis vertrekken.

OOK INTERESSANT

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *