Of je nu een klein balkon, een ruime tuin of een gezellig terras hebt, het formaat van je tuintafel speelt een belangrijke rol bij het creëren van een praktische en stijlvolle buitenruimte. In deze blog vertelt &moss je graag meer over de verschillende vormen tuintafels en de ultieme afmetingen hiervan.

Beschikbare terrasruimte

verschillende-tuintafel-sets-maten-min

Voordat je de perfecte luxe tuintafel kunt kiezen, is het in kaart brengen van de beschikbare terrasruimte een cruciale factor. Leg je je tuin opnieuw aan? Dan kun je het ook omdraaien en de grootte van het terras afstemmen op de gewenste vorm en grootte van je tuintafel.

Daarnaast speelt de locatie van de tafel een belangrijke rol. Als je nog om de tuintafel heen wilt kunnen lopen, moet je rekening houden met een loopruimte van ongeveer 120cm. Als de tafel tegen een muur staat, is een ruimte van 80cm rondom voldoende.

Rechthoekige tuintafels

rechthoekige-tafels-tuin-hout-modern

Rechthoekige tuintafels zijn absoluut een favoriet onder de tuinliefhebbers! Ze combineren praktisch gebruiksgemak met tijdloze elegantie. Voor een gezellig diner met 4 personen is een tafellengte van 160-220 cm met een breedte van 80-100 cm perfect. Als je twee extra stoelen aan de uiteinden wilt plaatsen, houd er dan rekening mee dat de beenruimte wel wat beperkter kan zijn bij de kleinere maten.

Voor een etentje met 6 personen biedt een rechthoekige tafel van 200-260 cm lang en 80-100 cm breed de ideale oplossing. Maar let wel op het ontwerp van de tafel. Als de poten niet in de hoeken staan, kan het lastig zijn om drie stoelen tussen de poten te schuiven bij de kleinere maten tafels.

Voor wie graag een rechthoekige tafel wil voor 8 personen, raden we een lengte van 240-300 cm aan, met een breedte van 80-110 cm. Heb je een groot gezin of ontvang je regelmatig vrienden en familie? Dan is een rechthoekige tafel voor 10 personen perfect! Kies dan een lengte van tussen de 280 en 320 cm. Zo ben je er zeker van dat er genoeg ruimte is voor al je gasten.

Vierkante tuintafels

licht-houten-vierkante-tuintafel-modern

Als het gaat om de afmetingen van jouw ultieme vierkante tafel, hebben we alle antwoorden die je zoekt. Is een compacte tafel iets voor jou? Ga dan voor een knusse 2-persoons tafel met een afmeting van 70 tot 90 cm. Liever een gezellige en intieme sfeer voor 4 personen? Dan is een vierkante tafel tussen de 90 en 110 cm een uitstekende keuze!

Als je echt wilt uitpakken, overweeg dan een vierkante tafel van ten minste 160 cm voor 8 personen. Onthoud wel dat bij 160 cm de beenruimte beperkt is en je dan beter kan kiezen voor slankere stoelen. Onze persoonlijke favoriet is een vierkante tafel van 225 cm, waarmee je een verpletterende indruk maakt en tegelijkertijd ruimschoots plaats hebt voor je benen en stoere stoelpoten. Met dit formaat kun je eventueel zelfs 12 slanke stoelen kwijt!

Ronde tuintafels

ronde-houten-tuinset

Beleef het plezier van een ronde tuintafel! De grootte van deze tafel wordt bepaald door het aantal personen dat eromheen zal zitten en het type stoelen dat je selecteert. Heb je beperkte ruimte in je tuin? Geen probleem! Een compacte 2-persoons tafel biedt de perfecte oplossing. Kies voor een knusse ronde tuintafel met een diameter van 80 tot 100 cm. Voor een diner met 4 personen is een tafel van 100-120 cm ideaal.

Wil je meer personen ontvangen? Dan kun je beter kiezen voor een tafel met een diameter van 130 tot 150cm voor 6 personen. Wil je echt uitpakken? Ga dan voor een royale ronde tafel met een diameter van 160 tot 180 cm, perfect geschikt voor 8 personen. Laat de gezelligheid maar komen!

Ovale tuintafels

Sta je op het punt een ovale tuintafel aan te schaffen? Dan is het belangrijk te bepalen hoeveel gasten je aan de tafel kwijt wilt. Een ovale tuintafel start voor 4 personen vanaf 200cm lang. Heb je een wat groter gezin of vaak familie en vrienden over de vloer? Dan is voor 6 personen een tafel lengte tussen de 200 en 240cm het meest geschikt. Voor 8 personen heb je een tafel nodig van 240 tot 300 cm.

Heb je een duidelijk beeld gekregen van welke vorm en formaat tuintafel bij jouw buitenruimte past? Neem dan zeker eens een kijkje op nmoss.com voor een breed scala aan luxe tuintafels!

OOK INTERESSANT

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *