De grenzen worden bij CODE41 opgezocht in de horlogerie-innovatie door de X41 volledig te omhullen met saffier materiaal! Een spectaculair hoogstandje waardoor het kloppende hart van de X41, het eerste participatieve Haute Horlogerie-model ter wereld, als nooit tevoren gedragen kan worden. Voor de liefhebbers van een authentieke Haute horloge is dit technisch hoogstandje zeker het checken waard.

Bij CODE41 is het meer dan een horloge, want in de community heb je namelijk veel aanspraak op de horloge zelf. Bij iedere fase van de ontwikkeling krijgen leden namelijk de kans om hun mening te geven over het ontwerp. Ook zijn ze tijdens de productie, getuige van de geboorte van hun horloge via foto’s en video’s, en kunnen ze ook de workshop bezoeken. Dit is dan ook echt een unieke immersie in de wereld van horlogerie, waarbij iedere member van de community aan het hart van het creatieve proces wordt geplaatst.

Wat is er vooral nieuw aan de X41?

X41-Ed5-AeroCarbon-Black-Metal-Strap-Lifestyle-709

Deze 2022 vintage van de X41 heeft enkele veranderingen:

  • Nieuwe kleuren zijn verkrijgbaar voor de bruggen. Na de community 9 verschillende kleuren te hebben voorgelegd, zijn uiteindelijk groen en regenboog uitverkoren. Zoals altijd, levert CODE41 geen half werk, en is het een samenwerking aangegaan met Positive Coating, gerenommeerde Zwitserse specialisten op het gebied van het decoreren van horlogecomponenten. Alweer een stap richting de geavanceerde personalisering van de X41.
  • Een doorzichtige band die samengaat met het saffieren model; om de meest transparante ervaring te krijgen, bieden we een doorschijnende band aan die perfect samengaat met de X41. Vervaardigd van een materiaal van hoge kwaliteit, dat aan alle eisen voldoet, zonder concessies te doen aan het ontwerp.

X41: volledig van saffier

Volledig van saffier vervaardigd, vertegenwoordigt de kast van de X41 een technische uitdaging van de hoogste orde. Ten eerste is het vele malen duurder om te produceren dan een titanium kast: €3500 tegen €156; oftewel, 22 keer zo duur! Daarnaast is het ook complexer en duurt het langer om te vormen (machinale bewerking, polijsten, boren, assemblage; iedere productiefase moet specifiek worden aangepast voor dit inherent, veeleisende materiaal) dan de twee materialen die we tot dusverre hebben aangeboden bij de X41, AeroCarbon en grade 5-titanium. Aangezien iedere fout fataal is bij het bewerken van het materiaal, wordt de saffieren kast slechts door een paar Haute-Horlogeriemerken aangeboden, en meestal vergezeld van buitensporig hoge prijzen.

5 redenen om een X41 horloge te kopen

  1. Een oogverblindend mooie transparante saffieren kast om het kloppende hart van de X41 bloot te leggen
  2. Uniek project in Haute Horlogerie (1e participatieve, community-gecreëerd Haute Horlogerie exemplaar)
  3. Exclusieve architectuur en ontwerp, gereserveerd voor de CODE41-community
  4. Exclusief perifeer oscillerend gewicht, een technisch hoogstandje dat slechts door een handvol merken wordt beheerst
  5. Een van de weinige kansen om een Haute Horlogerie-exemplaar te bezitten tegen een onverslaanbare prijs

De voordelen van Saffier

1200x800-X41-Ed4-Product-Mouvement-Eclate-Lifestyle-635

De opvallende schoonheid van saffier biedt een uniek spektakel wanneer je de componenten van de X41 bewondert, een exceptioneel mechanisch horloge. Zijn technische karakteristieken bieden talloze voordelen:

  • De exceptionele hardheid van saffier geeft het veel grotere krasbestendigheid dan staal, titanium en koolstofvezel. Alleen diamant overtreft saffier in hardhead.
  • De transparantie van saffier transformeert de X41 in een waar kunstwerk, en laat zijn skeletuurwerk bewonderen vanuit alle hoeken. Fascinerend!
  • Het lichtgewicht van saffier, tweemaal zo licht als staal, verzekert optimale comfort op de pols van de eigenaar.

Wil jij deze horloge bemachtigen? Check dan hier snel de releasedatum en meer informatie over de aankoop van dit prachtige horloge.

OOK INTERESSANT

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *