Het lijkt elke ochtend wel weer frisser te worden buiten en voor je het weet staat het gure winterweer op het programma. We doen er alles aan om onszelf voor te bereiden op het koude weer, maar heb je je eigen tuin al klaargemaakt? De kans is namelijk groot dat je flink moet gaan puinruimen in de lente als je nu geen stappen onderneemt. We lopen graag een aantal aandachtspunten met je door, zodat jij jouw tuin last minute nog klaar kan stomen voor de winter. Geen scherven van bloempotten dit jaar!

Het tuinmeubilair

4 Seasons Outdoor Avalon loungeset

Het belangrijkste om rekening mee te houden is je tuinmeubilair. Dit heeft waarschijnlijk een flink bedrag gekost en het zou zonde zijn als het de winter niet overleeft. Je kunt het tuinmeubilair het beste opbergen in bijvoorbeeld een schuur als je hier ruimte voor hebt. Ook kun je Latour tuinmeubelen afdekken met een speciaal doek. Als je er toch achter komt dat jouw meubilair schade oploopt of kapotgaat, kun je in het vervolg beter naar 4 seasons outdoor meubelen kijken. Deze kun je gemakkelijk het hele jaar door buiten laten staan zonder ernaar om te hoeven kijken.

Berg alles van keramiek op

Haal nu direct alle potten naar binnen die leeg zijn of erg breekbaar. Als deze namelijk buiten blijven staan terwijl het vriest, zullen ze ongetwijfeld kapotvriezen en kun je scherven rapen in de lente. Als de potten gevuld zijn met aarde en een grote plant of struik is de kans klein dat de pot het niet overleeft. Als je zeker van je zaak wilt zijn kun je pot met boom en al in een schuur, garage of zelfs binnen in de woonkamer zetten.Β 

Pak je groen in

tuin-terras-gezellig

Als je slim bent geweest in het tuincentrum toen je je tuinplanten aanschafte, heb je gekeken naar winterharde planten. Als je enkel winterharde planten hebt staan hoef je vrijwel niets te doen, want deze kunnen wel tegen wat lagere temperaturen. Als je je toch hebt laten overhalen door die ene plant die niet winterhard is, omdat hij zo mooi is, moet je wel even aan de bak. Sommige kleine bomen kun je tijdens het koude winterweer het beste in een garage zetten of met een speciaal doek inwikkelen tegen de kou. Ook kun je een deken maken van gevallen bladeren en deze op de aarde van je planten leggen. Dit voorkomt dat veel kou doordringt en zo bevriezen de wortels niet.

OOK INTERESSANT

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *