Als je een echte man bent, dan heb je veel op je bordje. Je zult veel moeten regelen en hier je best voor moeten doen. Uiteindelijk is hier maar één persoon verantwoordelijk voor en dat ben jij natuurlijk. Toch betekent dit niet dat je hier geen hulp bij kunt gebruiken. Nee, je mag best een beetje hulp gebruiken en wij willen je die hulp dan ook zeker wel aanbieden. Dat doen we ook in deze blog, en dan wel door jou te vertellen over een aantal zaken die echte mannen regelen. Dit gaat in deze blog dan voornamelijk om het regelen van je internet in huis. Jij krijgt dit helemaal op orde in huis, ook als je hier niet zoveel verstand van hebt. Laten we snel aan de gang gaan om je hier het een en ander over te vertellen. Wat het onderscheid is tussen wifi en bekabeld, welke abonnementen je kunt kiezen en hoe je sneller kunt internetten; je leest het allemaal in deze blog.

Wifi

white and black modem router with four lights

Faciliteiten in huis, die zijn best belangrijk. We hebben het dan bijvoorbeeld over het regelen van de goede wifi zodat je makkelijk toegang hebt tot alle sites via je laptop of telefoon. Wifi kun je zien als draadloos internet. Veel mensen denken dat deze afkorting staat voor Wireless Fidelity, maar niets is minder waar. Deze term is slechts bedacht door een reclamebureau om de naam gebruiksvriendelijk te maken, want de echte technologische naam is IEEE 802.11. Je gebruikt wifi vaak voor apparaten die je niet vast hebt staan. Dit gaat dan meestal over dingen als een laptop, een telefoon en een tablet. Voor de overige apparatuur, zoals computers en televisies, gebruik je meestal bekabeld internet.

Internet

internet-lan-kabels

Dan willen we het nog even met je hebben over het internet. Het internet is, zoals we net al hebben uitgelegd, de basis van het internet. Klinkt best logisch, toch? Ja, het is in wezen niet meer dan internet zoals dat eerst is uitgevonden; met de kabel. Je kunt met internet kiezen voor dingen als glasvezel en geen glasvezel. Glasvezel is een nieuwe technologie met kabel met hele dunne haartjes die frequenties sneller kaatsen waardoor de informatie nóg sneller worden verzonden dan eerst het geval was. Om te weten of je glasvezel internet op je adres kunt gebruiken, kun je een glasvezel check doen. Voor normaal internet heb je de mogelijkheid tot verscheidene abonnementen, waar we je hieronder meer over vertellen.

Abonnementen

Zowel wifi als internet kun je in abonnementen los opnemen. Tegenwoordig bieden veel providers ultieme flexibiliteit aan. Je hebt de mogelijkheid tot vele opties op het gebied van abonnementen. Zo kun je de snelheid die je wenst te hebben per maand wijzigen, maar kun je ook een abonnement nemen met televisie of zonder, met mobiele telefonie of zonder en ga zo maar door. Eigenlijk zou je alles dat je in huis wil via één provider kunnen regelen, lekker makkelijk dus. Dit hoeft echter niet, want pakketten zijn heel makkelijk en flexibel samen te stellen.

OOK INTERESSANT

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *