Voor een item dat door de meeste mensen als een extravagantie wordt beschouwd, zijn all 4 seizoenen donzen dekbedden opmerkelijk populair.

Het huidige tijdperk wordt gekenmerkt door mensen die lange uren op het werk en op school doorbrengen en minder thuis, met slechts een paar uur over om te slapen. Het is niet meer dan gepast dat de korte tijd waarin we slapen wordt doorgebracht in opperste gelukzaligheid.

Donzen dekbedden zijn zeer comfortabel en warm dankzij de vulling in het beddengoed. De dekbedden bieden het hele jaar door een constante temperatuur, ongeacht het seizoen.

Warm in de winter, koel in de zomer

slapen-koppel

Tijdens de kille winternachten hebben de 4 seizoenen donzen dekbedden een isolerend vermogen, zodat men het tijdens het slapen niet koud heeft. Op die manier hoeft men, zodra men een donzen dekbed heeft gekocht, niet meer op zoek te gaan naar extra beddengoed als het weer koeler wordt.

In de vrij warme zomernachten zorgen de dekbedden ervoor dat de lichaamswarmte niet onder de dekens wordt opgesloten, zodat men een zeer comfortabele tijd heeft om te slapen.
Het is bekend dat mensen beter slapen als ze zich hebben bedekt met lichtgewicht materiaal. Zij moeten vaak inleveren op warmte om licht beddengoed te kunnen hebben. Dit is verleden tijd met de 4 seizoenen donzen dekbedden. Deze dekbedden zijn ultralicht, waardoor kopers naast warmte ook het comfort van licht beddengoed hebben. Hierdoor kunnen ze beter en comfortabeler slapen dan hoe synthetische dekbedden zouden zijn.

Mensen beweren vaak dat er veel stoffen zijn die het soort warmte bieden dat donzen dekbedden zouden bieden. Hun argument zou onder andere omstandigheden zeer steekhoudend blijken. Er zijn veel dingen die deze stoffen missen, met name het absorberende karakter van donzen dekbedden.

Deze stoffen geven veel warmte, maar houden ook het zweet en vocht vast dat zich ’s nachts op het lichaam verzamelt, waardoor de persoon zeer oncomfortabel slaapt.

Donzen dekbedden zijn poreus, trekken vocht weg van de huid en zorgen ervoor dat je de nacht net zo droog doorbrengt als net voordat je naar bed ging.

Vermijd synthetische dekbedden

donzen-dekbed-wit-telefoon

Synthetische dekbedden en dekbedden zijn meestal goedkoper dan donzen dekbedden en daarom vaak gewild.

Deze goedkope alternatieven gaan echter nooit zo lang mee als donzen dekbedden. Ze verliezen hun vulling na herhaaldelijk wassen en de vulling wordt ongelijkmatig verdeeld, waardoor iemand zich tijdens het slapen erg ongemakkelijk voelt door de klonten die ontstaan na een korte periode van herhaaldelijk wassen.

Dons springt terug in zijn oorspronkelijke vorm, zelfs na langdurig wassen, en daarom hoeven deze dekbedden niet zo vaak te worden vervangen als hun synthetische tegenhangers.

Het behoeft geen betoog dat donzen dekbedden in elk huis onmisbaar zijn voor de rust en vrede die een goede nachtrust met zich meebrengt. We zouden allemaal 4 seizoenen donzen dekbedden moeten aanschaffen voor onszelf!

OOK INTERESSANT

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *