Misschien ken je hem van zijn vorige programma Zondag met Lubach, zijn liveshows of misschien zelfs wel van zijn boeken of liedjes: Arjen Lubach. In 1979 geboren in Groningen, opgegroeid in Lutjegast, is Arjen Lubach mede bekend dankzij zijn humor, muziek en kritische blik op de actualiteit. Maar wie ís deze man nou eigenlijk? Hier enkele dingen die je – waarschijnlijk – nog niet wist.

Slimme Schemer

Het muzikale talent van Arjen Lubach kwam als eerst aan het licht in 2001, met het nummer ‘Jelle’. Het lied, dat werd uitgebracht onder de pseudoniem ‘Slimme Schemer ft. Tido’, werd een nummer 2-hit in de Mega Top 100. Dit lied bracht hij uit met zijn toenmalige vriendin Janine Abbring, die later met hem als programmamaker samen zou werken aan ‘Zondag met Lubach’ en ‘De Avondshow’.

 

Het lied was een parodie om het lied ‘Stan’, een single die dat jaar daarvoor door de rapper Eminem en zangeres Dido op de wereld werd gebracht. In dit lied werd er gezongen vanuit het perspectief van een fan, genaamd Stan, die zich genegeerd voelde door zijn idool. De parodie ‘Jelle’ heeft eenzelfde soort idee: hierin wordt gezongen vanuit het perspectief van een fan die zich genegeerd voelt door Syb van der Ploeg van de band De Kast.

Van MC T-Lex naar eigen programma

Het duurde niet lang voordat Arjen Lubach in de televisiewereld terechtkwam. In 2005 schreef hij mee aan programma’s als Koppensnellers en Pauw & Witteman. Twee jaar later schreef en performde hij raps voor het satirische programma Koefnoen, onder de naam MC T-Lex.

Na onder andere nog meegedaan te hebben aan Wie is de Mol? en De Slimste Mens gewonnen te hebben, begon hij in 2014 met zijn eigen programma Zondag met Lubach, waarop hij op satirische wijze de actualiteiten besprak. Hoewel Janine Abbring niet meer Arjen Lubachs vriendin was, bleef ze wel het programma met hem maken.

Liveshows

Tussen zijn werk als presentator bij Zondag met Lubach door, deed Arjen Lubach nog meer. Zo schreef hij zijn boek ‘Stoorzender’ waarin hij onder meer praat over Martine, de vriendin van Arjen Lubach. Maar hij praat ook over andere aangrijpende gebeurtenissen uit zijn leven.

Naast zijn boek, ging Lubach ook het land door met zijn eerste eigen liveshow. Onder meer de liedjes ‘Beter in Bed’ en ‘Woke’ zong hij in deze show. De liedjes zijn ontzettend populair geworden en zijn inmiddels ook te vinden op Spotify.

Viral

Met zijn programma Zondag met Lubach is Arjen Lubach enkele keren viral gegaan. Een van zijn bekendste video’s was die van ‘The Netherlands Second’, een reactie op de toenmalig nieuw verkozen president van de Verendigde Staten, Donald Trump.

Zondag met Lubach stopte in 2022, waarna het werd opgevolgd door zijn nieuwe programma De Avondshow, waarmee hij ook enkele zeer geslaagde video’s heeft laten rondgaan, zoals zijn lied Brief van de Koning. Ook in dit programma weet hij weer veel actualiteiten aan de tand te voelen, deze keer op een iets andere manier.

Kunnen we nog meer van Arjen Lubach verwachten? Op het moment van schrijven is hij weer bezig met een liveshow, en mag hij in 2024 weer een nieuw seizoen van De Avondshow presenteren. Dit zal dus ongetwijfeld niet het laatste zijn dat we van hem zien.

OOK INTERESSANT

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *