Wil je iedere dag een auto tot je beschikking hebben, dan zal je er eentje moeten kopen. Toch? Niet helemaal waar. Er zijn namelijk wel meer manieren waarop je een auto tot je beschikking kan hebben. Waarbij sommige opties zich duidelijk richten op mensen die niet zo vaak een auto gebruiken, denk aan huren of delen, merk je bij leasen eigenlijk nauwelijks verschil met een auto bezitten. Maar op het gebied van kosten kun je er wel veel profijt van hebben.

Een auto leasen?

blauwe-bmw-auto

Een auto leasen, dat is toch iets wat je via je werk doet? Iets dat in je arbeidsvoorwaarden is opgenomen als beloning, of een manier van je werkgever om je op een wat goedkopere manier een auto (ook privé) te laten gebruiken?

Klopt. Heel veel leaseauto’s die rondrijden zijn inderdaad zakelijk geleased. Bijna iedereen die een dergelijke optie krijgt via de werkgever maakt er gebruik van, zeker wanneer de auto onderdeel is van het beloningspakket, of er op een fiscaal aantrekkelijke manier in een auto ook privé rondgereden mag worden. Voor veel mensen betekent een auto leasen via de werkgever een mooie kostenbesparing, en rondrijden zonder zorgen. Een lease auto is niet je bezit, al voelt het wel zo. Dat betekent dat je je bijvoorbeeld wat minder zorgen hoeft te maken bij schade, en ook brandstofkosten en verzekeringen worden niet zelden (deels) door de werkgever betaald. Is er eens iets met de auto aan de hand, hoef je niet zelf op zoek naar een garage die het op kan lossen: de leasemaatschappij staat tot je beschikking. Voor veel mensen een heel prettige, en goedkopere oplossing.

Leasen voor jezelf kan ook

telefoon-auto-rijden

Van de leasewagen van de zaak hebben we bijna allemaal wel gehoord. Maar wist je dat je ook gewoon voor jezelf een auto kunt leasen? Steeds meer leasemaatschappijen werken ook met particulieren, en zien de populariteit toenemen.

Kies je voor een lease, dan wordt de auto niet echt van jou, al zijn er constructies waarbij je aan het einde van de lease tot koop over kan gaan. Dat kan jammer zijn, als de auto je erg goed bevalt, maar heeft ook heel veel voordelen. Zo hoef je de auto bijvoorbeeld niet te kopen, je hoeft geen groot bedrag in één keer af te tikken. Je betaalt iedere maand de afgesproken prijs, en kunt daarvoor in je auto rondrijden alsof hij van jou is. De leasemaatschappij staat tot je beschikking, en ook over de inruilwaarde aan het einde van je lease hoef je je geen zorgen te maken. Als je lease erop zit, kun je gewoon een nieuw contract afsluiten voor een nieuwe auto, en daar weer jaren in rondrijden.

OOK INTERESSANT

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *