Tuurlijk, je oude wagen was er misschien al toen Apple nog grote bruine doosjes produceerde voor floppy disks, maar dat betekent niet dat hij minder dan volledig in staat is om een prachtige en luxueuze wagen te zijn én een comfortabele en modern auto, samen met verschillende high tech eigenschappen. Elk van deze acht upgrades kost minder dan een rug en elk zal je auto een end op weg helpen naar de 21ste eeuw.

Upgrade je technologie met Apple CarPlay

telefoon-auto-rijden

Prijs: Begint al vanaf €405

Apple CarPlay vervangt je stereo en is een perfecte manier om je auto een stuk handiger te maken met dingen zoals Bluetooth verbinding, muziek streamen en navigatie. En dat voor maar €405. Hierdoor heb je geld genoeg om de rest van je audio systeem te verbeteren.

Maak je auto muisstil met geluiddempend materiaal

Prijs: Al vanaf €160
Geluiddempend materiaal is te koop als een zware, compacte mat, die je onder de vloer, onder het tapijt, onder het dak en aan de deuren vastmaakt. Het houdt je auto niet alleen zo stil al seen gloednieuwe Mercedes, maar houdt alle warmte ook nog mooi binnen.

Blijf veilig met een precrash-systeem

auto-rijden-sneeuw

Kosten van het systeem:  €690
Je hoeft geen spiksplinternieuwe auto te hebben om van de laatste pre-crash systemen te kunnen genieten. De Mobileye-560 heeft alles van de laatste Lane Departure waarschuwingen tot voetgangerdetectie en is gemaakt door een bedrijf dat deze systemen ook voor autofabrikanten maakt.

Maak je interieur weer zo goed als nieuw met een nieuw tapijt

Prijs: Begint al vanaf €245
Feit: als je auto al wat ouder is, is de hoeveelheid stof, vuil, dode huidcellen, slijm – en andere dingen waar we liever niet bij stil staan – in je tapijt waarschijnlijk genoeg om je hazmat pak aan te doen. Fris tapijt zien en voelen niet alleen een stuk plezanter, het kan je ook tot rust brengen als je weet dat je niet meteen hoeft te douchen als je uit de auto komt. Je kan ze meenemen naar een garage, maar je kan het zelf ook kopen en ‘s middags nog gedaan hebben. Het is ongelofelijk makkelijk, als je aan een moersleutel kan draaien en je stoelen op kan tillen, wat je een paar honderd euro kan schelen.

Geef hem een nieuw uiterlijk met een custom vinyl wrap

porsche-911-turbo-s-custom-wrap

Prijs: Begint vanaf €405, afhankelijk van de grootte van je auto
Niets is zo allesverwoestend voor het uiterlijk van je auto als zo’n bizar slechte lak dat hij wel Roestbruin kon heten. Een goede lakbeurt kost je meerdere duizenden euro’s, maar als je het prima vindt een weekend in je garage te bivakeren, kan je je eigen auto op sublieme wijze wrappen met vinyl voor minder dan €1000.

Het beste van alles is dat je vinyl in pak ‘m beet 3 biljoen verschillende  kleuren, afwerkingen en structuren kan kopen, waardoor je auto perfect bij je zal passen.

Verbeter de schokdemper van je auto

Prijs: Verschilt per auto, maar je kan rekenen op tenminste €485 voor iets van kwaliteit
Schokdemping wordt vaak onderschat als we denken over hoe we onze auto kunnen verbeteren, tenzij het focuspunt van de upgrades altijd al prestatie was, maar een flink aantal schokken verder en je hebt gelijk spijt van je luiheid. Afhankelijk van welke auto je hebt moet je een paar honderdjes neerleggen voor een goede set schokdempers, online of in de winkel. Als je niet op je gemak bent met ze zelf vervangen, kan een garage het binnen no-time voor je doen en zal je het verschil gelijk merken.

Upgrade je stoelen

auto-interieur-zwart-bruin

Prijs: Vanaf €570 per paar
Je stoelen moeten niet alleen comfortabel zijn voor lange tripjes, maar moet je ook nog op je plek houden als je aan het rijden bent. Je beseft je waarschijnlijk niet hoe erg je onbewust aan het verzitten bent tijdens een enkele reis, wat voor vermoeidheid zorgt. Stoelen zijn te koop voor een paar honderdjes tot meerdere duizenden euro’s, maar als je goed om je heen kijkt kan je een paar pareltjes kopen voor minder dan €1000.

Geen irritante piepjes meer en rijdt nog soepeler met nieuwe doorvoeringen

Prijs: Verschilt enorm, soms al vanaf €40 te vinden, soms pas vanaf enkele honderden euro’s
Ja, het klinkt bizar saai, maar als je auto al wat ouder is, gaan doorvoeringen slijten – hierdoor worden de vibraties van je motor, versnellingsbak en interactie met de weg niet meer gedempt – en doen ze hun ding niet meer. Ervan uitgaand dat al het andere nog in een prima staat verkeerd, kunnen nieuwe doorvoeringen je auto weer als nieuw maken. Je wilt eigenlijk dat je monteur dit doet, dus houdt in de gaten hoe uitgebreid je de werkzaamheden wilt maken vanwege de kosten.

OOK INTERESSANT

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.