Het centrale middelpunt van iedere slaapkamer: een bed. We brengen er (hopelijk) een derde van de dag in door, en zorgt dat ons lichaam en brein tot rust kunnen komen. Alhoewel we er niet vaak bij stilstaan, dient een bed over het algemeen om de 10 jaar vervangen te worden. Piepende veren, krakende latten en ingezakte matrassen zijn bron van vele gebroken nachten. Dit ervaren we niet altijd bewust, omdat onze lichamen tijdens de nacht nog in slaaptoestand zijn. Desalniettemin is de kwaliteit van je bed van grote invloed op je nachtrust en hoe je ’s ochtends wakker wordt. Is jouw bed aan vervanging toe? Dan zijn er vandaag de dag vele mogelijkheden voor een bed wat aanpasbaar is aan jouw specifieke wensen, bijvoorbeeld een seniorenbed of een hoog-laag bed. Lees hier verder over hoe je de beste keuze kunt maken voor een uitstekende nachtrust.

Elektrisch verstelbare bedden voor extra ondersteuning

Hoog-laag-bed-finotore-elektrisch-bed

Bron: Desuite.nl

Waar je vroeger meestal in een bedstee of een ledikant lag, zijn er tegenwoordig veel meer mogelijkheden. Zo zijn er bedden speciaal voor senioren die extra ondersteuning aan het lichaam kunnen geven. Maar waarin verschilt een seniorenbed in vergelijking met een regulier bed? Hetgeen dat seniorenbedden zo geschikt maken voor ouderen, is dat deze bedden in hoogte verstelbaar zijn. Veel ouderen hebben door zwakkere spieren en gewrichten namelijk moeite met in en uit bed stappen. Doordat het bed in hoogte verstelbaar is, kan deze elektrisch versteld worden door middel van een afstandsbediening. Zo wordt in en uit bed gaan voor mindervaliden een fluitje van een cent. Naast dat het zorgt voor meer gemak met naar bed gaan en opstaan, zorgt dit ook voor een veiliger gevoel voor ouderen die slecht ter been zijn.

De voordelen van hoog-laag bedden

hoog-laag-bed-voor-senioren-olijf-groen

Bron: Desuite.nl

De meerwaarde van hoog-laag bedden zit hem al in de naam. Het matras kan helemaal naar eigen wens worden aangepast. Niet alleen het volledige matras, maar ook losse gedeeltes kunnen in hoogte versteld worden. Zo kan je er ook voor kiezen enkel de hoofdsteun of het voetgedeelte aan te passen. Dit is ideaal voor mensen die ’s avonds graag nog een boekje lezen in bed of tv- kijken. Dit is lang niet alleen voor ouderen fijn, maar voor iedereen die er ’s nachts comfortabel bij wil liggen. Ook bij lichamelijke klachten zoals hoofdpijn of verkoudheid kan een verhoogde hoofdsteun namelijk verlichting bieden. Mensen die last hebben van een snurkende partner hebben bovendien ook baat bij een elektrisch verstelbare hoofdsteun. De druk op het hoofd en de luchtwegen wordt verminderd, waardoor je ’s nachts vrijer kan ademhalen.

Extra handige functies voor een seniorenbed

luxe-bed-zwevende-nachtkastjes

Bron: Desuite.nl

Het moge duidelijk zijn dat een elektrisch verstelbaar bed veel voordelen biedt. Niet ieder mens is echter hetzelfde, en sommige ouderen kunnen toch nog extra ondersteuning gebruiken. Hierbij kan je denken aan een bedrails om te voorkomen dat onrustige slapers ’s nachts uit het seniorenbed kunnen rollen. Of heb je moeite om omhoog te komen wanneer je ’s ochtends wakker wordt? Dan kan een bedpapegaai uitkomst bieden. Hiermee kan je jezelf optillen zodat je met meer gemak en rust uit bed kunt komen. Nu je de verschillende mogelijkheden kent, vind je hopelijk met gemak het bed wat het beste bij jouw wensen past!

OOK INTERESSANT

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *