Join the movement! Duurzame kleding is helemaal van nu en here to stay. Steeds meer mensen en kledingmerken zoals  So Good to Wear  beseffen het belang van duurzame kleding. Kleding die op een duurzame manier gemaakt is, is namelijk veel beter voor het milieu. En dat is niet het enige, want duurzame kleding heeft nog veel meer voordelen te bieden. Welke voordelen dit precies zijn? Daar vertellen wij je in dit artikel meer over. Lees snel verder en ontdek de voordelen van duurzame kleding.

Betere kwaliteit

bamboe-kleding

Duurzame kleding is doorgaans van betere kwaliteit dan normale kleding. Dit heeft met verschillende punten te maken. Bij duurzame kleding wordt er namelijk meer nagedacht over hoe de kleding geproduceerd wordt en is het einddoel niet het aanbieden van kleding tegen de laagste prijs. Dit zorgt er dan ook voor dat de kwaliteit van de kleding een stuk hoger is. En kleding van betere kwaliteit gaat uiteraard een stuk langer mee en is daarmee vele malen beter voor het milieu.

Eerlijke kleding

Duurzame kleding is tevens eerlijke kleding. Dit is doorgaans van natuurlijke stoffen zoals biologisch of organisch katoen gemaakt. Deze stoffen hebben vele voordelen te bieden. Het verbouwen van biologisch katoen is stukken beter voor de gezondheid van de boeren. Daar waar bij normaal katoen wel gifstoffen op de planten worden gespoten, is dit bij biologisch katoen niet het geval. De boeren krijgen deze stoffen hierdoor ook niet binnen.

Het productieproces is beter

kleding-winkel

Ook het productieproces van duurzame kleding zit beter in elkaar. Werknemers werken onder goede arbeidsomstandigheden en krijgen ook eerlijk betaald voor hun werkzaamheden. Dit maakt dan ook geen slachtoffers van slechte arbeidsomstandigheden.

Er wordt weinig water verspild

Bij duurzame kleding wordt er tevens weinig water verspild. Zo kost het verbouwen van katoen vrij veel water. Om precies te zijn wel 2700 liter water voor een normaal shirt. Bij duurzame kleding is dit minder dan de helft. Boeren op de plantages gaan op een betere manier met het water om en dienen doorgaans een waterplan aan te leveren om aan de biologisch katoen eisen te voldoen. Dit om ervoor te zorgen dat er zo min mogelijk water verspild wordt.

Doe jij ook mee met the movement? Kies dan ook voor duurzame kleding en draag een positief steentje bij aan een beter milieu en betere omstandigheden voor iedereen.

OOK INTERESSANT

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *