1. Paramount Group Marauder

We beginnen met een klassieker. Noem de woorden ‘gepantserd’ en ‘auto’ en bijna iedereen zal denken aan de fantastische Marauder. Gebouwd in Zuid-Afrika, was het een militaire wagen die kan worden gekocht door een doorsnee persoon – als je maar door een background check gaat. Samen met het overduidelijke machinegeweer en raketwerper, kan de Marauder zijn passagiers redden van een anti-tank mijn of TNT.

2. Rezvani Tank

Een andere Top Gear favoriet – de Rezvani Tank was onze beschermende SUV onze keuze voor het geval dat we tegen de aliens uit Area 51 moeten vechten. Sindsdien heeft het een modelupdate gehad en kan je nu je Tank met 1.000 PK supercharged V8 van de bonkers Dodge Demon krijgen. Sjeemig zeg.

Daarnaast, bovenop de gepantserde, kogelvrije en elektrisch beschermde voorganger, is ern nu ook electro-magnetische pulse (EMP) bescherming, dus je kan nu een nucleaire apocalypse van binnen lekker livestremen.

3. Trasco Aston Martin DB11

Wees niet bang, dit is niet alleen een lijst met speciaal gebouwde, tankachtige creaties – sommige mensen willen dat hun kogelvrije bescherming iets minder opvalt. Niet dat je gelijk in blendt tijdens het rijden in een Aston Martin DB11, maar het is een begin.

Deze specifieke DB11 kreeg ‘level 4’ bepantsering van het Duitse bedrijf Trasco. Het was blijkbaar voldoende om handvuurwapens, ontvoering of auto-jacking tegen te houden, en voegde 150 kg toe aan het leeggewicht. Perfect voor iedereen die volledig Bond-style door het leven wilt gaan.

4. Texas Armoring Mercedes G63 AMG 6×6

Ja, ze hebben een spelfout in hun bedrijfsnaam – beschamend – maar deze auto maakte het meer dan goed.

De G63 AMG 6×6 was al behoorlijk stoer toen hij werd gelanceerd, maar in 2013 zei Texas Armoring dat het je 1,35 miljoen dollar zouden kosten om een kogelvrije versie te maken. We weten niet zeker of ze daadwerkelijk zijn gebouwd, maar het plan was om voldoende bescherming te bieden om een AK-47 tegen te kunnen houden – vermoedelijk van vervelende woestijnbandieten terwijl je probeerde te genieten van een lekker potje dune-bashing.

5. Dartz Prombron

Gekke naam, nog gekkere auto. De Dartz Prombon is uitgerust met een GM 6.6-liter diesel V8 motor en een hele hoop bepantsering. Bovenop die bepantsering zitten ook nog een aantal gouden platen, wat bijdraagt aan de €750.000 basisprijs.

6. AddArmor Audi RS7

De snelste gepantserde auto ter wereld. Dat was de bewering die AddArmor eerder dit jaar deed toen ze de RS7 onthulden, met 760 pk en een koppel van 1085 voetpond.

Naast al die kracht werd de hele auto omhult in een lichtgewicht polycarbonaatweefsel en zorgde dit voor de giekstokbescherming. Het is blijkbaar tien keer sterker dan staal, maar weegt 60 procent minder.

AddArmor ging voluit met de gadgets. Er zitten elektrische schok deurgrepen op, samen met een rookgordijn systeem, een sirene van 120 dB en een pepperspray dispenser aan de bovenkant van elke deur, waarvan de knop verborgen was onder een geweldige kap in straaljager-stijl. Want waarom zou je geen plezier hebben bij het afweren van aanvallers?

7. Mercedes-Maybach Pullman Guard

Wil je zeggen: “Ik ben een grote, slechte dictator” maar kan je de woorden niet helemaal vinden? Koop een Mercedes-Maybach Pullman Guard van € 1,4 miljoen en laat absoluut niemand twijfelen.

De limousine van 5,1 ton heeft ramen met polycarbonaatcoating die zo dik zijn dat ze hydraulisch bediend moeten worden. De topsnelheid wordt beperkt tot 160 km / u, ondanks de aanwezigheid van een 523 pk sterke twin-turbo V12.

8. Karlmann King

Je dacht dat Merc zwaar was? Pfft, kijk maar eens naar deze grootte. De Karlmann King is ontworpen om eruit te zien als een stealth-bommenwerper, maar door zijn ballistische bescherming weegt hij ook ongeveer hetzelfde als één. Zes ton.

Hij kost ook € 2,56 miljoen, ondanks dat het gebaseerd is op een oude Ford F-550. Indrukwekkend.

9. Peugeot 205 GTI

Aha! Net toen je dacht dat je alles had gezien wat de wereld van gepantserde auto’s te bieden had, oogst je een klassieke hot hatch uit de jaren ‘80. De 205 GTI was natuurlijk beroemd om zijn amper 910 kg leeggewicht, maar deze conversie door de Franse miljardair Bernard Arnault heeft kogelvrij staal en glas, bij elkaar ongeveer 500 kg.

Blijkbaar heeft Arnault hier een paar jaar dagelijks mee gereden, maar als je dacht dat we net zijn dekmantel hadden opgeblazen, maak je geen zorgen. Het stond eerder dit jaar te koop voor ongeveer € 32.000.

OOK INTERESSANT

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *