Ben je op zoek naar de beste accessoires voor jouw trouwe ros? Er zijn verschillende accessoires die zeker niet mogen ontbreken als je een paard hebt. Denk bijvoorbeeld aan een regendeken voor je paard. Wij zochten uit welke paardenaccessoires onmisbaar zijn en hebben ze voor je op een rijtje gezet. Lees snel verder en ontdek meer!

Halster

Een haster voor paarden wordt ook wel gebruikt om het paard aan te hanteren, aan de hand te begeleiden of om het paard vast te zetten. Dit maakt een halster onmisbaar in de uitrusting voor jouw paard. Een halster mag nooit te los zitten, maar moet zeker ook niet zo strak zitten als een hoofdstel. Je kunt halsters in zowel goedkope als luxe modellen kopen.

Regendeken

woman riding on horse near trees

Ook een regendeken is onmisbaar voor jouw paard. Regendekens worden in de zomer vooral gebruikt om paarden droog te houden wanneer het regent. Dit is vooral prettig voor paarden die pas geschoren zijn. In de winter worden er andere regens gebruikt dan in de zomer. Dit zijn ook wel 0-rams regendekens. Deze regendekens zijn extra luchtig en beschikken tevens over een waterafstotende laag. Dit zorgt ervoor dat je paard minder snel ziek wordt.

Vliegenmasker

Een vliegenmasker houdt vliegen gedurende de lente en zomermaanden uit de buurt van de ogen van je paard. Vliegenmaskers beschikken doorgaans over een goede ventilerende stof rondom de oren. Het zijn sterke maskers die optimale bescherming bieden tegen insecten en vliegen. Omdat deze maskers een ruime afstand voor de ogen hebben, zorgt dit voor zicht en comfort. Loopt je paard veel buiten, dan is een vliegenmasker zeker aan te raden.

Accessoires voor longeren

paardrijden-wedstrijd

Als je je paard wilt longeren, heb je zowel een hulpteugel als een longeersingel en longeerpad nodig. De longeersingel gebruik je om de hulpteugel aan te bevestigen. Het longeerpad leg je onder de longeersingel. Dit is vergelijkbaar met het zadeldekje onder het zadel van je paard.

Hooizak

Jouw paard heeft iedere dag vers hooi nodig. Een goed te vullen hooizak is dan onmisbaar. Een hooizak beschikt over panelen aan beide kanten met kleine mazen, waardoor het paard moet werken om het hooi te eten. De zijkanten en bodem zijn doorgaans gemaakt van geperforeerde stof, waardoor vocht eenvoudig weg kan lopen. In een hooizak kun je met gemak grote hoeveelheden hooi kwijt.

Heb jij deze accessoires al voor jouw paard? Bekijk eens wat er nog ontbreekt en ga op zoek naar deze accessoires, zodat je alles straks compleet hebt

OOK INTERESSANT

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *