Op zoek naar de sweet spot tussen een ventilator en een airconditioner? Trakteer jezelf op een van de beste aircoolers.
Aircoolers worden steeds populairder, waardoor je een soort tussenwoning krijgt tussen een dure en omvangrijke airconditioner en een gewone ventilator. Ze kunnen de lucht niet koelen zoals een airconditioner, maar ze kunnen de warmte verminderen door een combinatie van luchtstroom en verdamping, waarbij ze effectief een deel van de thermische energie in de lucht gebruiken om water te verdampen. Waardoor de temperatuur wordt verlaagd voordat het wordt verdreven door een fan.

Laten we duidelijk zijn: deze machines koelen je kamer niet zoals een goede airconditioner, maar ze kunnen je een koudere luchtstroom geven dan je gemiddelde ventilator, vooral wanneer ze van dichtbij worden gebruikt. En als het echt heet wordt en je geen fortuin wilt uitgeven, vind je dat misschien genoeg.


Top 10 beste aircoolers

  1. Olimpia Splendid Peler 6C
  2. Dynter. SM211 Pro Mini Airco
  3. BluMill Smart Airco
  4. Taylor Swoden Snow 33TUN
  5. Airconditioning 9000BTU
  6. PRIMO PR576AC
  7. TROTEC Aircooler
  8. Eurom – Coolstar 3.5
  9. Sorteq® Air Cooler
  10. Honeywell CS10XE

beste-aircooler-fb

1. Olimpia Splendid Peler 6C

Deze aircooler is geen overbodige luxe bij de warme dagen. Heb jij of partner, kinderen of huisdieren het snel warm? Dan hebben wij de perfecte aanbieding voor jou! Met de luchtkoeler van het merk Olimpia Splendid heb je een 6 liter watertank waardoor je deze waterbak niet zo vaak hoeft te vullen. De meeste aircoolers zijn klein en geven minder koeling dan je zou willen, maar deze aircooler geeft meer waar voor jouw geld! Laat je niet meer verrassen door de warmte en koop een aircooler van Olimpia Splendid!


2. Dynter. SM211 Pro Mini Airco

Met deze Mobiele Mini Airco van Dynter beleeft u optimale verkoeling op warme dagen. Door de 3 verschillende snelheden kunt u in de warmste en benauwste momenten toch verkoeling vinden. Plaats water en/of ijs in het reservoir en verlaag naar jouw perfecte temperatuur! De Mobiele Airco is volledig draadloos en gemakkelijk mee te nemen waardoor deze overal neergezet kan worden.


3. BluMill Smart Airco

Deze krachtige mobiele airconditioner is de perfecte oplossing voor het koelen van een kamer en het creëren van een comfortabele atmosfeer. Deze airco op wielen wordt het meest gebruikt voor verkoeling, maar is ook geschikt voor extra ventilatie en ontvochtiging van de lucht.


4. Taylor Swoden Snow 33TUN

Deze nieuwe compacte Taylor Swoden Snow Luchtkoeler is ideaal voor mensen die niet veel ruimte hebben, maar toch op zoek zijn naar een verkoelende oplossing tijdens de warme dagen. Een groot voordeel is dat dit apparaat ook meteen te gebruiken is als luchtbevochtiger!


5. Airconditioning 9000BTU

De mobiele airconditioner van Klimatronics is ideaal om de ruimtes in huis te verkoelen. De airco bezit een afvoer voor warme lucht met een isolatie, zodat alle koude lucht binnen, en de warme lucht buiten blijft. Doordat de airco weinig geluid
produceert, is deze ideaal voor op de slaapkamer, het kantoor of in de woonkamer. Het gebruiksgemak in combinatie met de verschillende functies maken deze mobiele airconditioning een echte must-have gedurende het hele jaar.


6. PRIMO PR576AC

Zorg voor de nodige afkoeling op warme zomerdagen met de PRIMO PR576AC 3-in-1 mobiele aircooler. Door middel van watergekoelde luchtcirculatie zorgt dit toestel dat je de binnentemperatuur met enkele graden kan doen dalen en jij de hele dag door geniet van een aangename temperatuur en een koel briesje. Bovendien heeft dit toestel een multifunctionele werking en kan je hem eveneens gebruiken als ventilator of luchtbevochtiger.


7. TROTEC Aircooler

De luchtkoeler PAE 51 van Trotec zorgt voor een aangename directe koeling met één druk op de knop. Thuis, op kantoor, maar ook op het balkon, op het terras of ’s nachts in de slaapkamer. Compleet ongecompliceerd, zonder complexe installatie en zonder vervelende uitlaatslangen. Het lichte gewicht n de transportwielen maken de PAE 51 tot een flexibele luchtkoeler voor binnen en buiten.


8. Eurom – Coolstar 3.5

Deze Eurom Coolstar 3.5 (luchtkoeler) is uiterst geschikt voor de warme dagen. De Eurom Coolstar 3.5 verdampt water, met warmte die aan de ruimte wordt onttrokken, en stuurt de koele, vochtige lucht terug in de ruimte. (te vergelijken met wind dat over water waait) Hierdoor is hij ideaal voor gebruik in slaapkamers, bejaardentehuis, appartementen etc.


9. Sorteq® Air Cooler

Deze krachtige 30W Air cooler ventilator van Sorteq® heeft een elegant design, LED display, een afstandsbediening en ontzettend veel functies! De ventilator is maar liefst 60 cm hoog. Door het efficiënte ontwerp van de torenventilator neemt hij echter slechts 14 x 14 cm ruimte van de vloer in beslag. Perfect voor kleine ruimtes als de slaapkamer, maar krachtig genoeg voor grotere ruimtes zoals kantoor!


10. Honeywell CS10XE

Een heerlijk koel briesje. Dat is wat je van deze Honeywell CS10XE aircooler oftewel luchtkoeler mag verwachten. Een luchtkoeler is geen airco, maar wel een soort ventilator die koelt door middel van waterverdamping. De lucht strijkt langs een koelelement en zou het effect moeten geven van een frisse verneveling. Alsof je vlakbij een waterval staat.


Waar moet ik op letten bij de beste aircooler?

Luchtkoelers zijn er in twee basisvormen. De grotere lijken een beetje op luchtontvochtigers of compacte draagbare airconditioners en zijn ontworpen om een ​​of meer mensen vanaf een paar meter afstand te koelen. De kleinere modellen zijn kubussen die zijn ontworpen voor gebruik op een bureau of salontafel, vaak gevoed door USB en ontworpen als een persoonlijke koeler.

Beide werken op ongeveer dezelfde manier, met een ventilator die lucht blaast door een absorberende pad of membraanstructuur. Terwijl het water op de pad of het membraan verdampt, koelt het de lucht eromheen af, en deze koelere lucht wordt vervolgens door de ventilator naar buiten de kamer in geblazen. Voor een beetje extra koelvermogen kunnen veel koelers ook een of meer ijsblokken in de vriezer plaatsen om het water te koelen.

Terwijl een deel van het water door het systeem wordt gerecirculeerd, zal een deel onvermijdelijk de koeler achterlaten in de lucht die door de ventilator wordt uitgeblazen. Hierdoor – en het feit dat het water in het absorberende kussen of membraan oud kan worden – moet je de luchtkoeler gevuld houden en het water in de tank dagelijks verversen. Je moet de pad of het membraan ook af en toe wassen, anders krijg je een behoorlijk onaangename geur.


Is er iets dat de moeite waard is om naar uit te kijken?

kleine-aircooler

De meeste luchtkoelers zijn vrij eenvoudig, met een keuze uit ventilatorsnelheden en een aan/uit-schakelaar. De grotere modellen hebben echter ook oscillatie, waarbij de luchtstroom naar links en rechts wordt verplaatst om een ​​groter gebied te koelen, samen met beweegbare lamellen om de luchtstroom omhoog of omlaag te kantelen. Sommige modellen hebben ook een ingebouwde bevochtiging, waardoor een beetje vocht terug in een droge ruimte wordt gebracht, waardoor het comfortabeler aanvoelt (zolang het daar niet al warm en vochtig is).

Zijn er nadelen?

Bij sommige luchtkoelers bestaat het risico dat de luchtvochtigheid in de kamer toeneemt, wat een probleem kan zijn als deze al last heeft van een te hoge luchtvochtigheid. En als de watertanks in de koeler open zijn, bestaat er ook een risico op morsen – wat een zorg kan zijn als je een desktopmodel gebruikt dat is aangesloten op je laptop of pc.

Misschien wel het grootste probleem is echter dat niet iedereen aircoolers zo effectief vindt. Om het punt te herhalen, dit zijn geen airconditioners en ze hebben niet de koeling om van een warme kamer een koele te maken. Wat ze kunnen doen, is je een luchtstroom bieden die koeler is dan kamertemperatuur, en die de zomerhitte wegneemt. Verwacht geen wonderen, zeker niet als je al geïnvesteerd hebt in een degelijke vloer- of voetstukventilator.


Waarom zijn draagbare aircoolers tegenwoordig zo populair?

verschillende-aircoolers

Airco is goed voor bijna een kwart van het elektriciteitsverbruik in gebouwen wereldwijd. Of je nu op zoek bent naar maandelijkse kostenbesparingen of iets mobieler wilt, afzien van traditionele AC-apparaten kan een aircooler een goede optie zijn. Maar er zijn nog andere redenen om een aircooler te zoeken:

1. Ze zijn precies dat – draagbaar. Je kunt ze overal mee naartoe nemen, in elke kamer plaatsen die koeling nodig heeft, meenemen in een auto en sommige modellen kun je zelfs meenemen op een picknick of op de camping.

2. Je hebt iets nodig dat niet hoeft te worden geïnstalleerd – een product dat op zichzelf staat of in de hand wordt gehouden of misschien zelfs wielen heeft, zodat je geen gaten in muren hoeft te maken met schroeven.

3. Je bent op zoek naar iets goedkopers dan een dure airco – je kunt een goede draagbare aircooler kopen voor € 100 tot € 200 en deze lang gebruiken.

4. Je huisbaas wil misschien geen centrale of aan de muur gemonteerde airco installeren – laten we eerlijk zijn, velen van ons huren en zijn gebonden aan een contract, dus het installeren van een airco is misschien niet aan de orde.

5. Persoonlijke luchtkoeling is kostenefficiënter – als je een kleine kamer hebt of een groot huis met veel kamers, waarvan je de helft niet gebruikt, of als je zomers te kort zijn om in een airco te investeren.

6. Je probeert milieuvriendelijker te zijn – veel AC-alternatieven verbruiken minder energie en zijn dus minder schadelijk voor het milieu.


Hoe kies je de beste aircooler uit?

aircooler-in-doos

Het klimaat van je woongebied

Het is fijn als je een hygrometer hebt, zodat je precies weet in welke omstandigheden je leeft. De aanbevolen luchtvochtigheid is 30% tot 50%. Als je levensomstandigheden op basis van deze gegevens zijn:

– Meestal droog (minder dan 30%) – je bent beter af met een verdampingskoeler.
– Meestal vochtig (meer dan 50%) – een draagbare AC of ventilator is misschien een betere optie.
– Altijd wisselend, maar meestal binnen het normale bereik – elk type is goed, maar houd er rekening mee dat het gebruik van een ventilator of AC wanneer de luchtvochtigheid lager is dan 30% niet wordt aanbevolen.

Grootte van het apparaat

Veel modellen van draagbare koelapparaten zijn behoorlijk omvangrijk. Je zult je daar vooral van bewust moeten zijn als je in een klein appartement woont of als je kamer klein is. Op maat kunnen we koelers in drie typen indelen:

– Klein, past op een desktop – persoonlijke verdampingskoelers (effectief voor het koelen van je lichaam en persoonlijke ruimte), kleine ventilatoren (minder productief en blazen lucht recht in je gezicht)
– Medium – moeraskoelers, boxventilatoren
– Groot — toren- en standventilatoren, draagbare AC-units

Grootte van de ruimte die moet worden afgekoeld

Dit punt hangt ook af van hoeveel je voorkeuren samenvallen met andere mensen in de kamer, afgezien van de werkelijke grootte van de kamer. Als je bijvoorbeeld alleen bent of een huisgenoot een ander comfortniveau heeft, is het waarschijnlijk alleen je persoonlijke ruimte die verkoeling nodig heeft.

– Persoonlijke ruimte (bijvoorbeeld tijdens het slapen, rusten of werken, aan een bureau thuis of op het werk) – persoonlijke koelers
– Kleine kamer – persoonlijke koelers, verdampingskoelers (moeras), verschillende soorten draagbare elektrische ventilatoren
– Middelgrote leefruimte – persoonlijke koelers, moeraskoelers, verschillende soorten draagbare elektrische ventilatoren, draagbare AC-units

Gebruikte materialen

honeywell-aircooler

Draagbare koelapparaten en hun onderdelen zijn gemaakt van verschillende materialen, wat zowel hun duurzaamheid als jouw gezondheid beïnvloedt.

Plastic. Kunststoffen zijn een hele categorie polymeren die vaak worden gebruikt in huishoudelijke en andere apparaten. Het is onmogelijk om te zeggen dat het corpus van een apparaat niet goed is omdat het van plastic is gemaakt, maar als je een goedkope kiest, loop je het risico een minder duurzame koeler te kopen die is gemaakt van even goedkoop plastic dat onaangenaam ruikt en niet goed is voor je gezondheid en de omgeving.

ABS-kunststof. Het is een thermoplastisch polymeer dat sterker en slagvaster is dan andere polymeren die we gezamenlijk ‘plastic’ noemen.

Filters

Op sommige draagbare luchtkoelers kunnen extra filters worden geïnstalleerd om de luchtkwaliteit te veranderen. Dit zijn voornamelijk vezel- en koolstoffilters.

– Vezelfilters. Het belangrijkste onderdeel van een luchtfilter is meestal glasvezel, dat effectief is in het opsluiten van dingen zoals sporen, stof, pollen, vacht, bacteriën en deeltjes van andere materialen zoals hout of metaal (bijvoorbeeld wanneer er constructie in de buurt is). Er is een MERV-classificatie van 16 niveaus voor filterefficiëntie, waarbij 16 de hoogste efficiëntie is, dus controleer of een apparaat dat glasvezelfilters gebruikt deze classificatie heeft.
– Cellulosefilters. Deze zijn gemaakt van organische vezels en net als het vorige type moeten cellulosefilters deeltjes uit de lucht opvangen. In tegenstelling tot glasvezels zijn cellulosevezels minder uniform en voorspelbaar in grootte en dus minder efficiënt, omdat ze minder ongewenste deeltjes vangen.

Zowel vezel- als cellulosefilters moeten regelmatig worden gecontroleerd en vervangen als ze vuil worden, anders zullen ze de werking van het apparaat aantasten en zelfs gezondheidsproblemen veroorzaken. Je kunt ze weken in een oplossing van water en afwasmiddel om de gebruiksduur te verlengen.

– Koolstoffilters. Koolstof- of actieve koolfilters verwijderen gassen en geuren uit de lucht die door een apparaat gaat. Sommige websites raden aan om een ​​koolstoffilter schoon te maken door het in heet water met afwasmiddel te dompelen en af ​​te spoelen. Toch moet het regelmatig worden vervangen.

OOK INTERESSANT

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *