Als je het liefst niet al te veel wilt uitgeven aan je nieuwe auto doe je er goed aan om te kiezen voor een occasion. In het verleden was het alleen mogelijk om zo’n tweedehands voertuig te kopen, maar inmiddels kun je een gebruikte wagen ook leasen. Een occasion hoeft echter niet beslist goedkoop te zijn. Sommige tweedehandsauto’s zijn alsnog aan de dure kant, zowel bij kopen als leasen. De volgende occasions zijn echter zeker betaalbaar!

Nissan Leaf e+

Wil je een elektrische gebruikte occasion leasen of kopen? Kies dan bijvoorbeeld voor de Nissan Leaf, wat een van de eerste elektrische voertuigen ooit is. De oudere modellen hebben een actieradius tussen de 175 en 250 kilometer. De Leaf e+ is op dit gebied echter fors beter, je krijgt door te kiezen voor deze occasion namelijk een rijbereik van circa 385 kilometer. Vooral voor gezinnen is de Nissan Leaf e+ een geschikte tweedehandsauto, het interieur is namelijk zeer ruim.

Peugeot 2008

Als je op zoek bent naar een gezinsauto moet je ook eens naar de Peugeot 2008 kijken. Alhoewel dit model er uitziet als een SUV is het dit niet. Een Sports Utility Vehicle hoort namelijk een hoge zitpositie te hebben, maar de 2008 heeft dat helemaal niet. In plaats daarvan zijn de stoelen juist relatief laag geplaatst. Dit voelt sportiever aan, alleen daarom al kiezen veel mensen op de site van Private Lease Used voor de Peugeot 2008.

Ford Focus

Als je een betaalbare occasion wilt leasen of kopen, is de Ford Focus misschien wel de allerbeste keuze. Vooral op het gebied van sturen is dit model fantastisch, wat je met name in de bochten merkt. Dit komt onder meer door de Ecoboost-motor waar deze auto over beschikt. Deze motor is niet alleen krachtig, het is ook nog eens zuinig. Je verbruik zal daardoor gemiddeld ongeveer 1 op 18 zijn, wat vandaag de dag natuurlijk erg fijn is vanwege de hoge brandstofprijzen.

Renault Scenic

Bij de Renault Scenic kun je kiezen voor twee modellen: de vijfdeurs en de zevendeurs. Deze laatste variant heet de Grand Scenic is een beetje langer en ook duurder. Daarom hebben we de Renault Scenic met vijf deuren opgenomen in deze lijst. Dit is een MPV die zeer ideaal is voor een gezin. Zowel voor- als achterin heb je namelijk veel hoofd- en beenruimte. De ramen zijn bovendien zeer groot, wat vooral je kinderen fijn zullen vinden.

OOK INTERESSANT

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *