Het kiezen van het beste Garmin heren sporthorloge hoeft echt niet moeilijk te zijn. Wij hebben of je nu een doorgewinterde hardloper bent, gewoon aan regelmatige trainingen doet of graag in het weekend op pad gaat, de allerbeste opties voor elke gebruiker op een rijtje gezet. Als je net begint, kun je bijvoorbeeld de Garmin Forerunner 30 overwegen, terwijl serieuze sporters misschien voor de Garmin Fenix 6 moeten kiezen.

Er zijn veel andere geweldige Garmin sporthorloges om te overwegen en voor elk daarvan hebben wij een overzicht, een specificatielijst en de belangrijkste goede en minder goede punten toegevoegd, zodat jij die opties gemakkelijk kunt verfijnen.

Uiteindelijk zou je dus niet fout kunnen gaan met één van de onderstaande Garmin sporthorloges, maar als je ze liever gedetailleerd wilt bekijken, klik je door naar onze volledige beoordelingen.

En als je liever niet kiest voor één van de uitvoeringen van Garmin, ga dan voor andere opties naar onze beste smartwatch of de beste horloges voor hardlopers. Oh, neem wel regelmatig een kijkje, want wij zullen al deze handleidingen bijwerken wanneer er nieuwe kanshebbers komen.

1. Garmin Fenix 6

De Garmin Fenix 6 is misschien wel de ultieme multisport smartwatch en zeker de ultieme, die door Garmin wordt aangeboden. De Garmin Fenix 6X Pro Solar is hoe dan ook geweldig, maar het hele Fenix 6-assortiment is echt topklasse.

De Garmin Fenix 6 volgt bijna elke buitenactiviteit met GPS en een hartslagmeter, die zelfs onder water werkt.

GPS vergrendelt snel en werkt in onze ervaring betrouwbaar, de levensduur van de batterij is indrukwekkend en het horloge voelt robuust omdat het omvangrijk is.

De hoge prijs zal veel mensen afschrikken en als je niet zeker weet of je de Garmin Fenix 6 echt nodig hebt, dan heb je dat waarschijnlijk ook niet. Overweeg in dat geval één van de goedkopere opties elders op deze lijst, maar voor serieuze atleten en avonturiers, met name degenen die zich niet aan slechts één sport houden, is de Fenix 6 een echte aanrader.

2. Garmin Forerunner 35

De Forerunner 35 is een uitstekend budget hardloophorloge met alle functies die je echt nodig hebt voor de sport, waaronder een ingebouwde GPS-chip, hartslagmeting en een aanpasbare optie voor intervaltraining.

Het meest voor de hand liggende verschil tussen de 35 en alle hierboven beschreven horloges is de introductie van de Elevate-technologie van Garmin, die hartslagmeting bij de pols mogelijk maakt.

Deze toevoeging betekent dat je geen moeite hoeft te doen om voor elke run een borstband om te doen en het stelt het apparaat ook in staat om jouw hartslag gedurende de dag te meten en zo een gedetailleerd profiel op te bouwen.

Hoewel dit duidelijk een voordeel is, is de polshartslagmeting van dit Garmin sporthorloge niet foutloos, vooral als het gaat om het volgen van de hartslag tijdens intervalsessies.

In vergelijking met de hartslagmetingen van een traditionele borstmonitor, reageert de polsversie een beetje traag op snelle stijgingen en dalingen van de hartslag, hoewel hij wel goed bij stabielere runs presteert.

3. Garmin Forerunner 945

De Garmin Forerunner 945 is de beste van de hardloopgerichte smartwatches van Garmin. Het zit niet zo boordevol functies als de meer multi-sport georiënteerde Fenix 6, maar als het enige waar jij om geeft hardlopen is, dan zou dit alles moeten hebben wat je nodig hebt en nog meer.

We vonden in onze beoordeling de GPS en de hartslagmeter beide buitengewoon nauwkeurig en wij prezen ook de kleurenkaarten van de Forerunner 945 en de batterijduur tot twee weken. En hoewel dit horloge echt voor hardlopers is, wil dat nog niet zeggen dat hij geen andere sporten kan volgen. Er zijn zelfs trackingtools voor meer dan 30 verschillende activiteiten ingebouwd.

Maar als je niet in de eerste plaats hardloopt – en op een hoog niveau – dan ben je waarschijnlijk beter af met een goedkoper of een meer algemeen Garmin sporthorloge, aangezien dit een duur horloge is en dieper ingaat op wat het volgt dan de meeste gewone hardlopers zullen willen of nodig hebben.

4. Garmin Forerunner 45

Dan is er de Forerunner 45, een herbewerkte versie van de Forerunner 35, die in de eerste helft van 2019 werd uitgebracht. Er zijn een paar extra wellnessfuncties waardoor de Forerunner 45 in vergelijking met de andere sporthorloges, waarover je hierboven hebt gelezen, opvalt. Het wordt geleverd met alles wat je zou verwachten op het gebied van een hartslagsensor, slaapregistratie en een verscheidenheid aan smartwatch-functies, maar het hoogtepunt hier is misschien toch wel de nieuwe functionaliteit Body Battery.

Dit is een meetwaarde, die Garmin op de Vivofit 4 introduceerde en die statistieken combineert zoals stress, hartslagvariaties en jouw algemene activiteitsgegevens, om jouw algehele energieniveau te berekenen. Op die manier kun je de optimale tijd vinden om te trainen en ervoor kunt zorgen dat je jezelf niet te hard pusht. Over het algemeen is de Forerunner 45 niet het meest capabele Garmin sporthorloge op deze lijst, maar aangezien het niet zo duur is als sommige van de andere horoges, die op deze lijst verschijnen, wil je er misschien voor gaan.

5. Garmin Vivoactive 4S

Sommige Garmin sporthorloges zijn qua ontwerp behoorlijk utilitair en hoewel het uiterlijk van een Garmin Instinct Solar (hieronder) niet groter is dan een typische smartwatch, kan het algehele uiterlijk op een slankere pols echter overweldigend zijn.

Dat is waar de Garmin Vivoactive 4S van pas komt. Met slechts 40 x 40 x 12,7mm is het in wezen een verkleinde versie van de slimme en veelzijdige Vivoactive 4. Net als zijn grotere tegenhanger beschikt de Vivoactive 4S over een uitstekende fitnesstracking met ingebouwde GPS, die in slechts enkele seconden wordt vergrendeld en een nauwkeurig overzicht van jouw runs en ritten geeft, in plaats van de route glad te strijken zoals sommige trackers doen.

Hij is slim genoeg om de hele dag te dragen en met een slaapregistratie en een SPO2-sensor om het zuurstofgehalte in het bloed te controleren, wil je hem waarschijnlijk ook de hele nacht aanhouden.

6. Garmin Instinct Solar

De Garmin Instinct Solar is niet het enige sporthorloge dat regelmatig via zijn Power Glass-scherm wordt bijgevuld, maar het is absoluut wel het meest indrukwekkende als het gaat om pure levensduur en kan theoretisch tussen de oplaadbeurten in de energiebesparende modus voor onbepaalde tijd meegaan. Bij gebruik in de echte wereld is dat onwaarschijnlijk, maar een paar uur zonlicht betekent dat je zelfs met een ingeschakelde GPS de Instinct Solar dagenlang, in plaats van uren, kunt gebruiken.

Een andere uitstekende eigenschap van Garmin Instinct Solar is het dubbele display, dat contextuele informatie in een kleine uitsparing weergeeft, waardoor het veel gemakkelijker wordt om door de talloze instellingen en opties van het horloge te navigeren. Bij onze testen vonden we het buitengewoon nuttig, vooral omdat de Instinct Solar eerlijk gezegd een enorm aantal opties voor het volgen van activiteiten en fitnessbewaking heeft.

Het enige nadeel is dat het niet een bijzonder aantrekkelijk ontwerp is. Het robuuste ontwerp is niet echt geschikt voor kantoor, want dit Garmin sporthorloge is natuurlijk ontworpen voor het buitenleven en dat robuuste ontwerp betekent dat het als je gaat hiken, hardlopen, kajakken, kamperen of wandelen ook tegen een stootje kan. Stoer en buitengewoon praktisch.

7. Garmin Venu

De Venu is het eerste sporthorloge van Garmin met een AMOLED-display. Het is zelfs als je buiten in het directe zonlicht hardloopt helder, duidelijk en gemakkelijk af te lezen. Het kan een beetje lastiger zijn om te bedienen dan andere Garmin sporthorloges zoals bijvoorbeeld de Instinct, die fysieke knoppen gebruikt, maar het is een echte zegen om je tempo, afstand en tijd te kunnen controleren met een minimum aan gedoe. Je kunt zelfs voor je favoriete tools aangepaste snelkoppelingen instellen.

Wij waarderen de offline muziekondersteuning, wat (samen met de betrouwbare ingebouwde GPS) betekent dat je kunt hardlopen zonder een omslachtige telefoon mee te hoeven nemen, maar dit is niet alleen een telefoon om alleen te gaan hardlopen. Er is ook een enorm scala aan trainingsmodi, met adaptieve trainingsaanbevelingen van Garmin Coach.

De Garmin Venu is in 2019 uitgebracht, maar heeft de tand des tijds goed doorstaan en dat echt levendige scherm maakt het een geweldige keuze voor hardlopers, die een betrouwbaar sporthorloge willen dat ook als een geweldige smartwatch tussen de trainingssessies kan dienen.

8. Garmin Venu Sq

De Venu Sq is één van de meest betaalbare sporthorloges, die Garmin in enige tijd heeft uitgebracht, maar dat zie je zeker niet aan het aantrekkelijke design en het heldere kleurenscherm af.

Het bevat al die kernsensoren zoals ingebouwde GPS, een hartslagmeter en een pulsox-sensor. Er zijn speciale modi voor hardlopen, fietsen en zwemmen om er een solide metgezel voor het volgen van sport van te maken. Hoewel we bij onze testen ontdekten dat het oppikken van een GPS-signaal iets langer duurde dan wij zouden willen.

Er zijn twee versies beschikbaar: de reguliere editie en een met een ingebouwde muziekspeler. Welke je ook kiest, je krijgt ook contactloze betalingen en downloadbare apps uit de Garmin Connect IQ store erbij.

Als je op zoek bent naar een betaalbaar horloge voor het volgen van sport, dan zal de originele Venu je beter van dienst zijn, maar als waarde jouw belangrijkste prioriteit is, dan is de Venu Sq een echte aanrader.

9. Garmin Vivomove 3

De Garmin Vivomove 3 lijkt op het eerste gezicht een beetje op de Vivoactive 4, maar is een hybride smartwatch, wat betekent dat hij een analoog uiterlijk heeft, met wijzers die automatisch uit de weg gaan om smartphonemeldingen en fitnessstatistieken op een verborgen digitaal display weer te geven. Het is een horloge dat er fantastisch uitziet, hoewel wel lichter qua fitnessfuncties dan de Vivomove.

Er is bijvoorbeeld geen ingebouwde GPS – in plaats daarvan moet je jouw telefoon meenemen om buitentrainingen bij te houden. Het kleinere, dan gebruikelijke, digitale display betekent ook dat je minder informatie krijgt dan bij een meer conventionele Garmin. Om door jouw dagelijkse activiteitsstatistieken te bladeren, moet je je verdiepen in de Garmin Connect-app.

Als je op zoek bent naar een slim alternatief voor een Fitbit, dan is het, zeker nu de prijs aanzienlijk is gedaald, de moeite waard om eens een kijkje te nemen. Als je op zoek bent naar een serieus sporthorloge, dan is een Forerunner echter een betere keuze.

10. Garmin Lily

De Garmin Lily is speciaal voor vrouwen ontworpen met een superslank ontwerp, dat sterk afwijkt van het typische robuuste ontwerp van de meeste smartwatches.

Je kunt via de Lily smartphonemeldingen ontvangen, het heeft een indrukwekkende reeks profielen voor het volgen van activiteiten en er is ook een pulse ox-sensor. Het stelt ook de gezondheidskenmerken van vrouwen centraal. De app van Garmin voor het tracken van de menstruatiecyclus is standaard geïnstalleerd en is beschikbaar met een snelle tik op het slimme monochrome display.

Helaas zijn er ook enkele minpunten, waarvan de belangrijkste het ontbreken van GPS is. In plaats daarvan moet je de Lily op jouw telefoon aansluiten en het van de satellietpositie van jouw telefoon laten meeliften. Het werkt goed, maar het is jammer voor iedereen die wil hardlopen, rennen of fietsen zonder een omvangrijke telefoon.

Er is ook geen ingebouwde muziekopslag of ondersteuning voor contactloze aankopen via Garmin Pay. Jammer, want de Lily is een heerlijk sporthorloge. Hopelijk zullen toekomstige iteraties niet zoveel functionaliteit opofferen in het belang van stijl.

OOK INTERESSANT

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *