Verbouwingsplannen of gewoon wat klussen in en rond het huis? Je transformeert je woning gemakkelijk zelf tot jouw eigen paleisje door wat aanpassingen te doen. Je kunt natuurlijk een aannemer in de arm nemen, maar als je zelf een beetje handig bent, kun je ook al heel veel zelf doen. Zo’n klus kun je uitvoeren om wat meer wooncomfort te creëren, maar ook vanuit de gedachte dat de woning erdoor in waarde stijgt. Een andere reden om grote klussen uit te voeren is met het oog op de toekomst. Nu je nog fit bent, zijn deze klussen goed zelf uit te voeren. En als je straks op leeftijd bent, kun je er nog steeds met plezier blijven wonen, als je het pand nu alvast levensloopbestendig maakt. Je vindt op https://www.gereedschapcentrum.nl/ alles wat je nodig hebt om zelf aan de slag te gaan. Bij grote klussen kun je het beste wat hulp inroepen van familie of vrienden, want vele handen maken licht werk.

Complete gereedschapskist

gereedschap

Een complete set klein handgereedschap vormt de basis van elke klusser. Denk hierbij aan een koffertje vol met steeksleutels, ringsleutels, inbussleutels en meer handige tools. Je ziet dat bekende merken als Makita gereedschap in deze categorie tegenwoordig standaard als set op de markt brengen. Je bent dan in één koop klaar en hebt alle basistools in huis.

Elektrische schroef- en boormachine

Je kunt bijna geen klus bedenken waar deze krachtpatser niet van pas komt. Met een elektrische schroef- en boormachine draai je moeiteloos schroeven ergens in of uit en maak je even gemakkelijk de gaten voor het bevestigen van allerlei zaken. Echt een must have dus voor de thuisklusser.

Vlakschuurmachine

Je huis aan de binnenkant meteen van een nieuw kleurtje voorzien? Pak het grondig aan en verwijderd eerst de oude verflaag. Dat doe je het snelst met een goede vlakschuurmachine. Houd er rekening mee dat het apparaat een goede stofafzuiging moet hebben.

Zaag

man in black sweatpants using DEWALT circular saw and cutting a wood plank

Ook het zaagwerk doe je bij voorkeur elektrisch. Aandachtspunten bij het aanschaffen van een elektrische handzaag zijn de variabele snelheid en de vorm van de handgreep, die moet comfortabel zijn voor een goed resultaat.

Haakse slijper

Metaal of steen doorslijpen? Hiervoor gebruik je een haakse slijper. Je zou kunnen stellen dat dit apparaat met de genoemde materialen doet wat een cirkelzaag met hout doet. Hoe groter de slijpschijf, hoe dieper je kunt slijpen.

OOK INTERESSANT

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *