Bij een goede workout denken mensen vaak meteen aan een stukje hardlopen of fietsen, maar er zijn nog veel meer leuke manieren om een goede workout te krijgen. Denk bijvoorbeeld Padel. Padel is een vorm tussen tennis en squash in waarbij je veel beweegt en veel bezig bent. Net zoals bij squash wordt er tegen de muur gespeeld, maar vaak wel met tennisregels. Het is een leuke en goede manier van sporten die je natuurlijk ook samen met een vriend of vriendin kan doen. Hiervoor heb je dan natuurlijk wel een goed padel racket nodig.

Tips voor het uitkiezen van een goed padel racket

padel-racket-gorilla

Een padel racket is een racket waarmee je de sport Padel doet. De meeste padel rackets zijn gemaakt van een speciale stof, namelijk carbon fiber, waarmee je goed kan spelen. Een padel racket is gemaakt in de juiste vorm om er zoveel mogelijk uit te halen. Afhankelijk van het niveau van de speler is het racket een bepaalde vorm. Zo heb je de ronde vorm voor beginners waar je meer controle mee hebt en meestal de bal goed raakt. Dan is er ook nog de traanvorm voor de meer ervaren speler en dan is er ook nog de diamantvorm voor iemand die padel racket professioneel speelt.

Online op zoek gaan naar een padel racket

Als we je een tip mogen geven, dan raden we aan om online op zoek te gaan naar een padel racket voor padel. Hier kun je namelijk alle vormen vinden, de ronde vorm en traanvorm en diamantvorm. Online kun je gericht op zoek gaan naar het padel racket waarvan je denkt dat deze het beste bij je niveau past. Ook kun je hier vaak kiezen tussen veel meer leuke kleuren als in een winkel.

padel-buiten

Een goede cool down met een foam roller

Padel is een intensieve sport en het is belangrijk om daarna een goede cool down te doen en te stretchen. Een Foam Roller is hier perfect voor. Een foam roller is namelijk een tool voor massage waarmee je jezelf kan masseren. Na padel te hebben gespeeld is dit een fijn hulpmiddel voor bij de cool down. Hiermee kun je spieren masseren en dan heb je de volgende dag een stuk minder last van je spieren en spierpijn. Vergeet dus zeker niet een goede cool down te doen na padel en gebruik hier de foam roller voor.

OOK INTERESSANT

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *