Je zou misschien denken dat de wereld van EDM wordt overheerst door mannen. Je zal dan ook stijl achteroverslaan wat de vrouwen in deze scene te bieden hebben. Dat is precies waarom wij met plezier een lijst hebben samengesteld met de beste vrouwelijke DJ’s ter wereld op dit moment.

Als je denkt dat vrouwen nieuw zijn in de wereld van EDM en dat ze niks kunnen en geen talent hebben, heb je het ronduit fout. Je moet op zeker wel een paar namen van deze lijst hebben gezien bij grote festivals of clubs.

Het is uitdagend om een vrouwelijke DJ te zijn in een scene die wordt gedomineerd door mannen. Desalniettemin zijn er een aantal vrouwelijke artiesten die de populariteit hebben gekregen die zij verdienen.

Het internet staat vol van lijstjes met de Top DJ’s, maar je kan er nooit eentje als beter dan de ander zien, laat staan iemand “de beste” DJ in de wereld noemen. Er zijn veel dingen waar rekening mee moet worden gehouden, maar persoonlijke smaak over stijl en genre zijn reden genoeg om het als onmogelijk te achten een lijst te maken waar iedereen het mee eens zal zijn.

We hebben de beste vrouwelijke DJ’s uitgezocht op basis van populariteit, DJ/mixing vaardigheid, awards en andere muzikale bezigheden, zoals radio shows, record labels en muziekproductie.

Top 10 beste vrouwelijke DJ’s in de wereld (wat ons betreft):  

1. Nastia

De techno diva uit Oekraïne, DJ Nastia, heeft genoeg reden om trots op haarzelf te zijn. De jonge moeder met een langdurige relatie met muziek en DJ’en is een rolmodel voor elke vrouw die de scene wil betreden.

Haar carrière begon in 2005 en sindsdien heeft ze bijna overal wel opgetreden. Europa, Japan, Noord-Afrika, Zuid-Amerika, Rusland en de populairste clubs en festivals zijn terugkerende punten in haar jaaragenda’s.

DJ Nastia heeft een zekere vibe en energie om haar heen hangen die in elke hoek van de dansvloer te voelen is. Als je ook maar enigszins in de buurt bent van een van haar events moet je zeker gaan!!!

Anja Schneider

Duitsland is dé hoofdstad van techno in Europa geworden. Met clubs, scholen en een vriendelijke omgeving voor techno DJs is dit dé placet o be. Hier is het ook allemaal begonnen voor Anja.

De title voor de beste techno DJ is toebedeeld aan vele vrouwelijke artiesten. Anja Schneider is hier zeker een van. Deep house en moderne geluiden komen vaak terug in haar DJ sets.

Ze is bekend geworden door haar show op het radiostation KissFm en later op Fritz Radio. Toen ze begon als DJ en met het mixen, ontwikkelde ze hier een onwijs goede smaak in en een minimalistische Techno sound, wat haar al snel een hele fanbase bezorgde. De Duitse artieste is tevens ook de oprichter van Mobilee Records: een erg succesvol record label dat contracten heeft lopen met tientallen muzikanten zoals Maya Jane Coles, Pan-Pot, Rodriguez Jr., Audiofly en Kevin Yost.

Ze heeft optredens gedaan in grote clubs zoals Pacha Ibiza en op het epische ADE muziekfestival in Nederland. Anja Schneider is een international DJ en muziekproducer met tientallen producties van hoge kwaliteit waar een exceptioneel goede smaak uit voor komt. Als je eens in de buurt bent van één van haar vele events, moet je zeker komen.

tINI

Bekend om haar prachtige krullen en krachtige temperament, houdt tINI zich al sinds haar zevende bezig met ritme en beats.

De Duitse DJ en producer begon met underground hip-hop DJ’ing. Terwijl haar kennis en technieken ontwikkelde, groeide haar interesse in EDM ook steeds meer. Haar verbluffende vinyl-only sets tonen op sublieme wijze aan hoe vaardig ze is en de echte en diepgewortelde liefde voor muziek.

TINI is een onmisbaar onderdeel van Desolat, sinds dat ze onder de radar van Loco Dice en Martin Buttrich zit. BPM, Ultra Music en Exit festival zijn een paar van de vele podia waar ze op heeft mogen optreden. De toekomst ziet er rooskleurig uit, maar ik zou nog steeds de kans niet willen laten schieten om naar een van haar feestjes te mogen gaan.

Ellen Allien

De multi-getalenteerde DJ en producer uit Duitsland heeft de discografie van een heuse veteran. Acht grote albums en vele remixes op haar labels staan op haar naam.

Ellen Allien is de oprichter van BPitch Control en leidt dit al sinds 1999. Dit is een label met releases van artiesten zoals Paul Kalkbrenner, Maceo Plex en Hot Since 82.

Zodra je een keer naar haar sets hebt geluisterd zal je de naam “Allien” een stuk beter begrijpen. Een unieke mix van techno en experimentele elektronica maakt haar liveoptredens uniek op elke mogelijke manier.

Nicole Moudaber

Haar naam zal je vaak voorbij zien komen bij Drumcode en Techno. Velen hebben haar al de Techno Queen genoemd. Maar, voor de meeste vrouwelijke DJ’s op deze lijst kan deze kwalificatie blijven hangen.

Nadat Carl Cox de Nigeriaanse artieste had benoemd tot “de meest ondergewaardeerde DJ”, begon haar carrière als een mallet e groeien. Met optredens in de grootste clubs van de wereld en haar mysterieuze sets steeg ze naar de top van de meeste Top DJ hitlijsten.

Nicole Moudaber is een vaste naam geworden bij de grootste Techno festivals zoals BPM en Awakenings. Haar wekelijkse radio show uit April 2014 is uitgegroeid tot een groot succes. Mood Records is het record label dat zij in 2013 heeft opgericht en haar samenwerkingen met artiesten zoals Adam Beyer, Carl Cox en Coyu maken haar een artieste die van vele markten thuis is.

Monika Kruse

De beste DJ-vriendin van Carl Cox, Monika Kruse, is een internationale techno DJ en producer. Ze heeft naar alle waarschijnlijkheid de meeste liveoptredens op haar naam staan van alle andere DJ’s op deze lijst.

De Duitse “first lady” van Techno muziek heeft opgetreden bij de meest legendarische events en festivals, zoals Burning Man en ADE. Als een vaste naam bij Berghain Berlin, is ze waarschijnlijk de beste vrouwelijke DJ die jou kan introduceren bij de échte Techno geluiden.

Monika Kruse beheert labels Electric Avenue en Terminal M, maar heeft ook dingen gereleased bij Toolroom, Natura Viva en zoveel meer. Daarnaast heeft ze tal van samenwerkingen op haar naam staan met de beste DJ’s in de wereld en honderden pure Technoproducties.

Magda 

De Poolse Dj en producer heeft haar eerste muzikale stappen in Detroit gezet, in de underground techno scene.

Nadat ze bij Minus is gegaan en is begonnen te touren als Richie Hawtin‘s warm-up set DJ, begon haar eigen sound te ontwikkelen. Haar tour-kalender staat meestal helemaal vol en als dat niet zo is focust ze zich volledig op productie en haar eigen label “Item’s & Things”. Haar discografie bevat ook releases onder labels zoals Defected In The House en Hot Creations.

Magda is meer dan een DJ, gezien het feit dat ze op meerdere kunstplatforms actief is. Ze heeft zo ook haar Live DJ set mee de lucht in genomen in een heteluchtballon, 2000 meter boven Zürich in 2016.

Annie Mac

Deze British DJ is het meest bekend om haar wekelijkse BBC Radio 1 show, die ze al sinds 2004 heeft. Ze trekt meer dan een miljoen luisteraars elke week die naar haar twee uur durende show komen luisteren.

Met optredens bij de grootste festivals in de wereld, zoals Creamfields en South West Four, heeft Annie waarschijnlijk een van de grootste fan clubs die er is.

Annie Mac lijkt niet erg geïnteresseerd te zijn in muziekproductie, maar dat maakt haar niet een slechte DJ. Met DJ ervaring sinds haar 17de en invloeden van artiesten als Laurent Garnier, Andy Weatherall en Green Velvet heeft ze een vernieuwende eigen sound ontwikkeld.

Blond:ish

De meiden uit Montreal zijn misschien best nieuw in deze scene (van zo’n 10 jaar), maar ze hebben wel een van de snelst groeiende fan clubs.

Anastasia en Vivie-Ann zijn vanuit London naar Spanje verhuisd, om dichter bij de muziekwereld van Spanje en Ibiza te komen. Pete Tong en Depeche Mode zijn een tweetal van de vele grote namen die het duo hebben gevraagd om officiële remixes te maken.

Blond:ish valt op door hun briljante en unieke producties met een donkere bass-lijn en melodische geluid. Hun tracks zijn gereleased onder de beste house en techno labels, zoals Get Physical Music en Kompakt.

Cassy

Velen hebben van Cassy gehoord door haar aanwezigheid bij de Berghain Panorama Bar. Geboren in Engeland, gewoond in Oostenrijk en tegenwoordig burger van Berlijn sinds 2003, toen haar carrière een enorme boost had gekregen.

Na haar eerste stappen in Duitsland als een House en minimale DJ, ging ze vaak de studio in met DJ’s en producers zoals Ricardo Villalobos, Luciano en Steve Bug.

Je ziet haar misschien niet bij de beste en drukste festivals in de wereld, maar Cassy zal in veel clubs in de wereld te zien zijn.

Andere vrouwelijke DJ’s die ook tot de beste behoren zijn o.a.:

  • TOKiMONSTA
  • Deborah de Luca
  • Peggy Gou
  • Eli & Fur
  • Charlotte De Witte
  • Ida Engberg
  • Amelie lens
  • Juicy M
  • Nora En Pure
  • Hannah Wants

OOK INTERESSANT

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *