De beroemdste toeristische bestemming ter wereld, is een kosmopolitische stad die bezoekers verleidt om haar schoonheid en rijke geschiedenis te ontdekken. Er zijn talloze attracties te zien in Amsterdam en er is een scala aan spannende dingen te beleven in de hele stad. Het wordt vaak “Venetië in het noorden” genoemd vanwege de enorme hoeveelheid kanalen in de stad, en het is een absoluut genot voor reizigers van alle leeftijden van over de hele wereld. Meer dan alleen het typische stereotype van cannabiscafés en de beroemde rosse buurt in het geval van sightseeing in Amsterdam. Dit is de perfecte vakantieplek om te ontdekken. Het is bekend, de moeite waard en staat garant voor een leuke tijd met familie en vrienden!

Rijksmuseum

people walking on park near brown building during daytime

Het Rijksmuseum is de meest populaire plek om te bezoeken voor kunstliefhebbers. Het museum dateert uit 1809, toen het voor het eerst werd gebouwd om de oogverblindende kunst en schatten uit de Verenigde Staten te huisvesten met meer dan 250 kamers. Het museum heeft ook een grote bibliotheek met een uitgebreid assortiment van 35.000 manuscripten en boeken. Traditioneel handwerk en middeleeuwse sculpturen, evenals moderne kunststijlen, worden hier ook tentoongesteld. Het is mogelijk om de diensten van een Amsterdamse toeristengids te boeken of een audiotour door het museum te maken.

Het Rijksmuseum is het grootste museum van Amsterdam. Het is daarom essentieel om Rijksmuseum-tickets om drukte bij de ingang te voorkomen. Paren kunnen door de vele kamers dwalen om prachtige schilderijen, prenten en ander antiek uit het verleden te bekijken. De collectie omvat werken van Rembrandt, Vermeer, van Dyck Jan Steen en meer.

Dierentuin Artis

close-up photography of toucan

Artis Dierentuin Artis is een van de oudste dierentuinen van Europa en de leukste plek om te bezoeken in Amsterdam. Kinderen zullen er dol op zijn en er zijn overal tal van spannende tentoonstellingen. Al je favoriete dieren zijn hier, inclusief olifanten, giraffen en zebra’s.

Koop de Amsterdamse Artis dierentuinkaartjes om de fantastische wereld buiten de menselijke race te verkennen, de natuurlijke wereld in close-up te observeren en deze te ontdekken via interactieve en storytelling-vormen.

Anne Frank Huis

Dit is een van de meest bekende toeristische bestemmingen in Amsterdam. Het is alleen mogelijk om naar Amsterdam te gaan door eerst bij deze woning te stoppen. Anne Frank was een jong Joods meisje dat leefde in de periode dat de Tweede Wereldoorlog was. Terwijl ze zich verstopte voor nazi’s, schreef ze haar dagboek waarin ze de moeilijkheden beschrijft waarmee haar gemeenschap werd geconfronteerd. Het museum herbergt de plek waar haar familie een tijdje ondergedoken heeft gewoond. Voor een onvergetelijke vakantie in Nederland is betalen voor een excursie naar deze camping in Amsterdam een ​​must. Het is een van de mooiste plekken om te zien in Amsterdam.

Van Gogh Museum

gray glass building during daytime

Het Van Gogh museum is een uitstekende keuze als je je afvraagt ​​wat je in Amsterdam kunt doen. Elk jaar bezoeken 1,5 miljoen mensen het museum, waarmee het tot de beste kunstgalerijen ter wereld behoort. Het tragische leven van Van Gogh en zijn opmerkelijke talent maken het tot het op één na drukst bezochte kunstmuseum van Amsterdam. In het museum worden meer dan 200 werken tentoongesteld, evenals 500 tekeningen en 700 brieven van Van Gogh. Het is een van de meest populaire locaties om te bezoeken in Amsterdam.

Begijnhof

Als u op zoek bent naar rust en stilte, dan is dit een van de mooiste plekjes in Amsterdam. Het is een van de oudste huizen en is in de eerste plaats een verzameling historische bouwwerken. Het gebouw was aanvankelijk een Begijnhof en er staan ​​momenteel twee kerken: het katholieke Houten Huys en de Engelse Hervormde Kerk. In de privétuin kunnen bezoekers genieten van een ontspannende tijd samen met prachtige door Mondriaan ontworpen preekstoelpanelen. Het is een van de meest adembenemende plekken om te bezoeken in Amsterdam.

De Amsterdamse Westkerk

Als u op zoek bent naar kerken in Nederland, Amsterdam, dan mag de Westkerk niet ontbreken in uw reisplannen. Na het huwelijk van koningin Beatrix in 1966 was het een van de meest bekende Amsterdamse toeristische bestemmingen. De kerk is een weerspiegeling van renaissance-architectuur binnen haar structuren en ook specifieke kenmerken van gotisch ontwerp. De toren is met een hoogte van 85 meter een van de hoogste in de stad. De top van het gebouw is een replica van de Oostenrijkse keizerskroon van Maximiliaan.

Vondelpark

people at the park

Het drukste park van Amsterdam trekt dagelijks honderden bezoekers en bewoners. Het is ook de thuisbasis van tal van cafés en restaurants, waaronder De Blauwe Theehuis, Café Vertigo, Vondelpark3, De Vondeltuin en De Groot Melkhuis. Er zijn skateverhuurwinkels, een openluchttheater en een rozentuin met meer dan 70 soorten in het park.

Grachtengordel

river beside road and trees

De 17e-eeuwse grachtengordel is in 2011 op de Werelderfgoedlijst van UNESCO geplaatst. Het is een van de meest pittoreske buurten van Amsterdam, met zijn charmante gebouwen en gezellige cafés. Het is onmogelijk om je een onvolledige reis naar Amsterdam voor te stellen zonder de grachten te bezoeken en er wat meer over te weten. Het is mogelijk om de Amsterdamse grachten per boot of te voet te ontdekken. Als je op zoek bent naar rustige momenten en je je afvraagt ​​wat de beste plek is om heen te gaan in Amsterdam, dan is dit de perfecte plek voor jou!

OOK INTERESSANT

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *