Amsterdam Oud-West is hot! Deze wijk in Amsterdam loopt zuidwaarts langs het Vondelpark en bevat drie van de langste verkeersaders van de stad – namelijk de Overtoom, de Kinkerstraat en de Clerqstraat – die richting het Rembrantdpark aan elkaar parallel lopen. De wijk beschikt over een behoorlijk aantal culturele hotspots en heeft die kenmerkende relaxte, gezellige sfeer, die perfect bij de charmante architectuur uit het begin van de 20e eeuw past.

1. Bekijk de Hallen

De Hallen is een groot cultureel centrum halverwege de Kinkerstraat en is gehuisvest in een voormalige gemeentelijke tramremise. Dit historische gebouw bevat veel verschillende creatieve ondernemingen, waaronder boetieks, een exclusief designhotel, de grootste ambachtelijke foodcourt van Amsterdam en een geweldige arthouse-bioscoop. Deze indrukwekkende bioscoop bestaat uit negen filmzalen, waaronder de prachtige historische art-deco Parisienzaal, die als werelderfgoed is bestempeld. De Hallen organiseert ook de hele maand sociale evenementen, zoals tweedehands boekenmarkten, fototentoonstellingen en live concerten.

2. Geniet van de beste koffie in Amsterdam

Oud-West is gemakkelijk één van de beste plekken in de stad om je te ontspannen met een uitstekende kop java en heeft een indrukwekkend aantal relaxte koffiebars. In de Kinkerstraat vind je bijvoorbeeld de Coffee Room, die voldoende ruimte biedt aan kleine groepen, stellen of individuele klanten en Lot Sixty One, die een eigen branderij heeft. Er zijn veel andere koffie hotspots verspreid over de buurt, waaronder Koffie Academie op de Overtoom en Berry op de Bilderdijkkade.

3. Bezoek de Hunter’s Coffeeshop

hunters-coffee-shop-amsterdam-west

Als je tijdens je avontuur in Amsterdam op zoek bent naar een coffeeshop uit Amsterdam West dan is Hunter’s Coffee Shop de ideale plek. Hunter’s Coffee Shop is niet alleen een bekende plek in het centrum van Amsterdam, maar ook een bekende coffeeshop in Amsterdam West. Wanneer je een fietstocht maakt en op zoek bent naar een coffeeshop en bar, stop dan even bij Hunter’s coffeeshop in Amsterdam West. Check www.hunters-coffeeshop.com voor meer informatie

4. Ten Kate markt

Net als de meeste andere buurten in Amsterdam heeft Oud-West ook een lokale markt, die elke dag behalve op zondag wordt gehouden. Deze gezellige markt vindt plaats aan een lange, centrale straat genaamd Ten Katestraat, die op enkele meters afstand van de Hallen ligt. Er is altijd een enorm aantal producten op de markt, variërend van verse groenten tot Hollandse friet.

5. Bekijk een show in OT301

OT301 is een voormalig kraakpand op de Overtoom, dat eind jaren negentig door een groep kunstenaars en activisten is opgericht als alternatief cultureel centrum. Het project is sindsdien gelegaliseerd door de overheid en herbergt momenteel verschillende initiatieven, waaronder ateliers, een veganistisch restaurant en een concertlocatie. De wekelijkse agenda van OT301 bevat altijd een opmerkelijke verscheidenheid aan evenementen, variërend van clubavonden tot avant-garde dansvoorstellingen. Het organiseert ook elke dinsdag een zeer populaire pingpongavond.

6. Bekijk een film in LAB111

bioscoop-publiek

LAB111 is één van de nieuwste leden van de lange lijst van uitstekende arthouse-bioscopen in Amsterdam en werd in 2016 gelanceerd. Zoals de naam al doet vermoeden, is de bioscoop (en het restaurant) gehuisvest in een voormalig pathologisch laboratorium, dat is uitgerust met verschillende moderne bioscoopschermen. Naast het vertonen van de nieuwste indie films, vertoont LAB111 ook regelmatig cultklassiekers en organiseert het maandelijkse programma’s, die zijn gewijd aan een specifiek facet van de filmgeschiedenis.

7. Ontdek het relaxte nachtleven van de buurt

amsterdam-west-grachten

Naast de grotere horecagelegenheden zoals OT301 en de Hallen, vind je in Oud-West ook tientallen kleinere bars, biercafés en cocktaillounges. De kroegen in het gebied zijn meestal vrij basaal en hebben een vriendelijke, gemeenschappelijke sfeer. Zo is er Scrapyard in de Kinksterstraat, waar een grote selectie uitgebalanceerde, innovatieve cocktails wordt geserveerd, die een spelonkachtige zithoek met comfortabele banken heeft of Café Panache op de Ten Katemarkt, waarvan de keuken elke dag van de week tot ongeveer middernacht open is. Op zoek naar lokaal of ambachtelijk bier? Zorg ervoor dat je Gollem of Craft & Draft op de Overtoom bezoekt, die beide meer dan 100 verschillende bieren van over de hele wereld op voorraad hebben.

OOK INTERESSANT

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *