Het kiezen van de juiste binnendeuren en een passende deurkrukset van Weijntjes geeft je een geweldige kans om je interieur stijlvol af te maken of een boost te geven. Maar als er zoveel keuze is, waar moet je dan beginnen? Geen paniek, daar kunnen wij je mee helpen! Wij hebben een handige handleiding samengesteld, die je kunt gebruiken om de perfecte binnendeuren te vinden.

We hebben alles, van maat en stijl tot materiaal en afwerking, voor je op een rijtje gezet zodat jij de juiste keuze kunt maken.

Voordat je begint

witte-deur

Voordat je je binnendeur kiest, moet je weten welke maat je moet kopen en een passende deurkruk vinden. Pak het meetlint en volg de eenvoudige instructies hieronder op.

De breedte van de deur

Meet van je oude deur de minimale breedte, zonder de opdekrand, van de binnenzijde op. Gebruik de breedste maat om de breedte van je nieuwe deur te vinden.

De hoogte van de deur

Voor de hoogte meet je zowel de linker- als de rechterzijde van de deur op. De langste lengte vertelt je de hoogte van je nieuwe deur.

Eventuele aanpassingen?

Wanneer je je maten hebt genomen, vergelijk ze dan met de beschikbare maten in de stijl, die je leuk vindt. Houd er bij het kiezen rekening mee dat niet alle deuren evenveel kunnen worden ingekort. Dus als je de exacte maat niet kunt kopen, controleer dan hoeveel je kunt inkorten, zodat je de perfecte afmeting kunt krijgen.

Het kiezen van de deuren

Nu komen we bij het spannendste deel, het kiezen van je deuren! Door de onderstaande eenvoudige stappen te volgen, kun jij jouw keuze maken.

Of je nu de voorkeur aan een klassieke of een eigentijdse look geeft, er is zeker een ontwerp dat bij je huis en bij je portemonnee past.

Deuren met glas

Glazen deuren laten het licht binnen en fleuren je kamers op. Je kunt kiezen voor een volledig glazen deur voor maximale impact of voor een gedeeltelijk glazen deur voor een andere look.

Helder glas laat licht door je huis stromen, waardoor de illusie van meer ruimte ontstaat. Je kunt ook voor melkglas kiezen voor kamers waar je meer privacy wilt.

Schuifdeuren

Schuifdeuren zijn een moderne en praktische manier om ruimte te besparen of zelfs een nieuwe kamer te creëren. Deze zijn perfect voor kleinere ruimtes, zoals kasten of kleine badkamers, waar een normale deuropening niet mogelijk zou zijn.

Vouwdeuren

Deze slimme vouwdeuren nemen minder ruimte in beslag dan draaideuren. Ze zijn ook flexibel en ideaal voor het creëren van opbergruimtes. Ze zijn perfect als je echt met ruimte worstelt.

Je kunt vouwdeuren gebruiken om nieuwe ruimtes in je huis te creëren, zoals kledingkasten, ensuites, speelkamers of een thuiskantoor. In geopende toestand is je vouwdeur netjes weggewerkt aan de zijkant.

Branddeuren

Bouwvoorschriften kunnen ingewikkeld en aan verandering onderhevig zijn. Ze kunnen ook van plaats tot plaats verschillen. Daarom kunnen wij je niet adviseren over deze zaken. Je kunt het beste de bouwvoorschriften en de vereisten van branddeuren voor het gebruik raadplegen.

OOK INTERESSANT

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *