Champagne is de gelegenheid hebben om luxemerken te proeven voor een meer betaalbare prijs. Voor een grondiger kennis van de glamoureuze mousserende wijn is het een goed idee om in Reims een Champagnehuis te bezoeken. Naast het proeven van de drank komt u ook meer te weten over de geschiedenis van het huis en het productieproces. Hier zijn enkele Champagnehuizen in Reims.

Lanson

Champagne Lanson Reims 🎟️ Tour tickets from € 26

Het huis biedt een van de meest uitgebreide en informatieve rondleidingen. De gidsen staan klaar om alle vragen van bezoekers te beantwoorden. Dit is de ideale manier om de periode in de streek te beginnen en de productie van champagne beter te begrijpen. En, met dit, kunt u beter genieten van het uitzicht op de andere huizen. Lanson is het enige champagnehuizen Reims dat bezoekers toelaat de technische ruimte te betreden, waar zich de eiken vaten en de gistkuipen bevinden.

Taittinger

Château de la Marquetterie - Union des Maisons de Champagne

Taittinger is een huis dat zich onderscheidt van de rest. Terwijl de meeste in handen zijn van grote groepen, is Taittinger een familiebedrijf gebleven sinds 1734. En dit wordt weerspiegeld in de wijnkeuzes, evenals in de rondleiding. De ondergrondse tunnels zijn door de bevolking gebruikt als schuilplaats tijdens oorlogen.

Om het bezoek te beginnen, wordt een video vertoond waarin de hele geschiedenis van het bedrijf wordt verteld. Daarna volgt een rondleiding door de ondergrondse kelders. Als u het pad van de flessen volgt, vergeet dan niet naar de muren te kijken: ze dragen verschillende merktekens uit de oorlogsperiode. De tunnels werden gebruikt als schuilplaatsen door de lokale bevolking.

Veuve Clicquot

Veuve Clicquot Opens its Private Hotel for One Weekend Only | Condé Nast Traveler

Veuve Clicquot biedt een zeer uitgebreide rondleiding, maar als onderdeel van de luxe groep LVMH volgt het bepaalde regels die ook voor de andere huizen van het conglomeraat geleden. Zoals, bijvoorbeeld, het niet vrijgeven van informatie zoals jaarlijkse verkoopcijfers of assemblage gegevens.

Voor het begin van de rondleiding wordt een deken verstrekt voor gebruik in de kelders, waar de temperatuur 10ºC bereikt. De rondleiding begint in de ondergrondse galerijen, waar voldoende materiaal aanwezig is om te illustreren wat de gids uitlegt. Dit omvat monitors die de volledige productie van de drank op video tonen, van de wijngaard tot de fles. In de gangen staan voorwerpen van meer dan twee eeuwen oud die het verhaal vertellen van Madame Clicquot en haar belang. Te zien zijn de door de weduwe ontworpen radertafel, de afruimruimte op de vlieg en de nieuwe draaischijven.

Ruinart

Maison Ruinart (Reims) - 2022 Alles wat u moet weten VOORDAT je gaat - Tripadvisor

Ruinart is een Huis voor hen die al ingewijd zijn in de wereld van de wijn. Het is de meest exclusieve en de duurste. Natuurlijk ligt de nadruk van het bezoek op de wijnen, maar kunst heeft een grote plaats. Het bezoek begint inderdaad in een zaal waar werken worden bewaard die zijn vervaardigd door kunstenaars die belangrijk zijn voor het Huis. Dit jaar was de Braziliaan Vik Muniz uitgenodigd om het huis te portretteren, en tijdens het bezoek is het mogelijk installaties van de fotograaf te zien.

De tunnels van het Huis Ruinart bereiken een diepte van 40 meter. De rondleiding gaat verder door de kalksteenschachten die in de 4e eeuw door de Romeinen zijn gegraven en die sinds 1760 worden gebruikt voor het rijpen van champagnes. Er zijn drie kuilen en de diepste is 40 meter lang, even groot als de kathedraal van Reims, maar lager dan de grond. Voordat u afdaalt, kunt u om een deken vragen voor gebruik in de galerijen, waar de temperatuur 10 graden is.

OOK INTERESSANT

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *