Wat wordt de bestemming van jouw eerstvolgende actieve vakantie? Een actieve vakantie in het buitenland, zeker in een land buiten Europa, vergt de nodige voorbereidingen. Stippel vooraf globaal een route uit, om te voorkomen dat je onderweg belangrijke bezienswaardigheden mist. Zorg er daarnaast voor dat je over de juiste gadgets beschikt om je te kunnen redden tijdens een wandeling in de bossen of bergachtige gebieden. Een zaklamp, een kompas en bijvoorbeeld een externe accu zijn voorbeelden van tools die je niet mag vergeten. Ook niet onbelangrijk: de kleding die je tijdens een actieve vakantie draagt. Zorg dat de kleding comfortabel zit, makkelijk mee te nemen is in een backpack en daarnaast snel droogt. Koop jij je kleding bij Omoda, of ga je naar een speciaalzaak voor vakantiekleding?

Verschillende soorten schoenen bij een actieve vakantie

man-gooit-schoenen-lucht

Een actieve vakantie kent verschillende vormen. Denk aan een wandelvakantie, waarbij je voortdurend van de ene naar de andere berghut wandelt. Een unieke ervaring! Niet iedereen vindt het prettig om de hele vakantie actief bezig te zijn; zij kiezen voor de mix van losse wandelingen, dagen aan het zwembad of de zee en bijvoorbeeld bezoeken aan lokale steden en dorpjes. In dat laatste geval is het prettig verschillende soorten schoenen bij je te hebben. Denk aan stevige wandelschoenen voor de wandelingen in de bergen en bossen, gecombineerd met luchtige sandalen voor een dag in de stad. Vroeg in het jaar bij Omoda schoenen kopen verzekert je ervan, dat jij deze zomer comfortabele stappers in huis hebt voor de dagen waarop je niet in de bergen wandelt. Ga je voor sneakers, voor sandalen of bijvoorbeeld voor espadrilles?

Tip: zorg dat je de wandelschoenen combineert met bijpassende sokken. Het helpt je blaren te voorkomen onderweg.

Accessoires voor in je koffer of backpack

koffer-zwart-groot

Eerder werden al voorbeelden van accessoires genoemd, die niet in je backpack mogen ontbreken bij een actieve vakantie. Er zijn nog meer accessoires om in huis te halen, denk bijvoorbeeld aan een hoed of een pet. Het beschermt je hoofd niet alleen tegen de zon, maar bijvoorbeeld ook tegen laaghangende takken en verschillende soorten insecten. Naast een hoek kun je voor een bandana kiezen, welke je op talloze manieren kunt gebruiken. Bind de bandana om je hoofd, om je hals of bijvoorbeeld om je polsen. Het dient als zweetbandje, ter bescherming van de huid, enzovoorts. Heb jij standaard zo’n bandana in je tas zitten?

OOK INTERESSANT

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *