Het internet staat vol met allerlei tips om snel en makkelijk afvallen. In de realiteit blijkt het vaak toch echter niet zo makkelijk als je had gehoopt. Maak je niet druk! Die strenge diëten en eetschema’s zijn ook moeilijk vol te houden, je bent hierin echt niet de enige. Wil jij toch graag wat gewicht verliezen? Kan dan hieronder voor drie makkelijke tips waardoor jij natuurlijk af kan vallen!

Gevarieerd eten

eten-buiten-tuin

Je hebt het vast gehad op de middelbare school; de schijf van vijf. Volgens het voedingscentrum bevat een gezond en gevarieerd eetpatroon voldoende groente en fruit, vezels, eiwitten, dranken en goede vetten. Hoe zit het met jou eten? Krijg je voldoende binnen van elke voedingsstof die je nodig hebt? Wees eens kritisch naar jezelf en maak een lijstje van dingen waar je te veel van eet en dingen die je eigenlijk te weinig eet (zoals groente of fruit).

Check je boodschappenlijst

Net als kritisch kijken naar je eetpatroon, is het ook belangrijk om eens te kijken naar je boodschappenlijstje. Haal jij voornamelijk wit brood? Ruil dit in voor koolhydraatarm brood of extra volkoren. Ook als je vindt dat je te veel snoept of snackt is daar een zeer makkelijke oplossing voor, schrappen van dat lijstje! Als jij geen ongezonde opties meer in huis hebt, kan je het ook niet eten. Je zult vanzelf merken dat je na een tijd automatisch een mandarijn pakt in plaats van een chocoladereep.

Blijf in beweging

sporten-man-fit

Afvallen gebeurt niet alleen met gezonder eten, ook beweging is cruciaal! Het wordt aanbevolen om in ieder geval twintig minuten per dag te bewegen en drie keer per week iets aan intensieve beweging te doen. Dit hoeft niet moeilijk te zijn, elke dag een half uur wandelen is al enorm goed voor je lichaam en je mentale welzijn! Probeer het leuk te maken voor jezelf, zo weet je zeker dat je het vol gaat houden.

OOK INTERESSANT

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *