Heb jij een tuin en wil je het een beetje opfleuren? Wanneer het zonnetje schijnt en het weer warmer wordt, zijn we geneigd meteen naar buiten te gaan. Dit hoeft niet ver te zijn wanneer je zelf een heerlijk tuintje achter je huis hebt staan. Heerlijk van de zon genieten in je eigen tuin, wie wilt dat nou niet? Een tuin kan je leuk decoreren met tuinmeubilair, tuindecoratie en natuurlijk groen, zoals siergrassen en laurier. Een groene tuin hebben is belangrijk en kan veel voordelen met zich meebrengen. Ben jij ook benieuwd naar de beste planten voor in je tuin? Lees er hier meer over.

Waarom zijn het hebben van planten belangrijk?

De voornaamste reden waarom planten zo belangrijk zijn, is de zuurstof die vrijkomt uit planten. Zonder planten, zou er geen zuurstof zijn. De suikers die planten omzetten, zorgen ervoor dat er verschillende voedingsmiddelen als vruchten en granen ontstaan. Deze dienen als voedsel voor de mens en dieren. Daarnaast kunnen planten de concentratie verhogen wanneer het op je werk bureau heb staan, verbetert de slaapkwaliteit wanneer je planten in slaapkamer hebt staan en zorgt voor warmte circulering in de tuin.

Wat zijn de beste planten voor in je tuin?

Laurier 'Tico'

Er zijn een heleboel verschillende planten die gezond zijn voor de leefomgeving. De beste planten zijn de klimop planten, aloë vera, lepelplant, graslelie, goudpalm en vrouwentongen. De klimop planten spoort schimmels en uitwerpselen van dieren op. Aloë vera zuivert de lucht en de gel van de plant is hulpmiddel bij brandplekken. De lepelplant en goudpalm hebben een luchtzuiverende werking en is gemakkelijk te onderhouden. Vrouwentongen haalt chemische stoffen uit de lucht.

Luchtzuivering functie bij planten

In de koudere dagen gaat de verwarming sneller aan. Hierdoor wordt de zuurstofgehalte in het huis minder. Door meer planten in huis te nemen komt er meer zuurstof vrij en wordt de lucht schoner. Planten in de tuin zorgen ervoor dat er weinig warme wordt geabsorbeerd. Hierdoor gaat de warmte uit de tuin. In tegenstelling tot het gebruik van tegels, zorgen deze juist ervoor dat de warmte in de tuin blijft.

Kortom, wanneer je je tuin wilt opfleuren en heerlijk wilt genieten in de tuin, kunnen er planten worden geplaatst. Planten hebben zijn om verschillende redenen belangrijk, bijvoorbeeld de luchtzuiverende werking. De beste tuinplanten zijn klimop planten, aloë vera, lepelplant, graslelie, goudpalm en vrouwentongen. Planten in de tuin zorgen ervoor dat er weinig warmte wordt geabsorbeerd en de tuin koel blijft.

OOK INTERESSANT

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *