In de afgelopen jaren is de populariteit van elektrische auto’s enorm toegenomen. Wanneer je op weg bent, zul je merken dat er steeds meer van dit soort auto’s rondrijden en dan de normale benzine-of dieselauto langzaam begint te verdwijnen. Niet gek ook, als je bedenkt wat voor voordelen er allemaal aan zitten ten opzichte van traditionele benzine- en dieselauto’s. Alleen het niet mee hoeven doen aan de torenhoge benzineprijzen tegenwoordig is voor veel mensen een reden om de overstap te maken. Daarnaast zitten er nog veel meer voordelen aan. Elektrische auto’s zijn namelijk milieuvriendelijker, hebben lagere kosten en bieden een comfortabelere rijervaring. In deze blog kijken we naar de voordelen van elektrische auto’s. Zo zal al snel duidelijk worden waarom deze zo groeien in populariteit.

Goed voor het milieu

tesla-elektrische-auto

Allereerst is de elektrische auto een stuk beter voor het milieu in tegenstelling tot voertuigen die nog op fossiele brandstoffen rijden. Elektrische auto’s gebruiken namelijk elektriciteit om de motor aan te drijven, wat resulteert in een aanzienlijke vermindering van de CO2-uitstoot. In plaats van ze om de zoveel tijd voor te gooien met schadelijke benzine, hoef je ze alleen maar even aan een van de vele charging stations te hangen.

Deze vermindering van de CO2-uitstoot is van cruciaal belang in de strijd tegen klimaatverandering en luchtvervuiling. Het transport is verantwoordelijk voor een aanzienlijk deel van de totale CO2-uitstoot wereldwijd. Door te kiezen voor een elektrische auto, kun je een positieve bijdrage leveren aan het verminderen van hun ecologische voetafdruk.

Lagere kosten

Hoewel elektrische auto’s over het algemeen wel duurder zijn in de aanschaf dan traditionele voertuigen, zijn de uiteindelijke kosten toch echt een stuk lager. Zo bespaar je in eerste instantie al een hoop geld op benzine. Het opladen van de auto kost ook wel geld, maar niet zoveel als benzine. Helemaal niet met de huidige prijzen. Daarnaast heeft een elektrische auto ook minder bewegende onderdelen dan een conventionele auto, wat betekent dat er minder slijtage en onderhoud nodig is. Dat bespaart ook weer in kosten.

Tot slot worden er vaak ook nog stimuleringsmaatregelen zoals lagere tarieven voor elektriciteit tijdens de daluren geboden. Er kan zelfs subsidie aangevraagd worden wanneer je elektrisch wil gaan rijden. Uiteindelijk is het de investering meer dan waard dus.

Comfortabele rijervaring

elektrische-auto-opladen

Tot slot biedt een elektrische auto ook een comfortabelere rijervaring ten opzichte van andere auto’s. Doordat het geen interne verbrandingsmotoren heeft, kan er een hoop lawaai en trillingen voorkomen worden. Dit maakt het rijden een stuk comfortabeler. Met een elektrische auto zweeg je bijna over de weg in alle rust en stilte. Zo wordt het rijden van langere afstanden wel heel comfortabel.

Daarnaast zijn elektrische auto’s een stuk sneller in optrekken en hebben ze geen versnellingsbak. Er hoeft dus niet de hele tijd geschakeld te worden, wat het rijden een stuk soepeler en meer ontspannen maakt. Dit maakt de auto fijner voor stadsverkeer, waarin regelmatig gestopt en geschakeld moet worden. Genoeg redenen dus om de overstap ook te maken!

OOK INTERESSANT

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *