In de afgelopen jaren is gebleken dat enkele van de grootste autofabrikanten ter wereld betrokken waren bij een grootschalige misleiding van consumenten en regelgevende instanties. Met behulp van gemanipuleerde testresultaten leken hun dieselauto’s te voldoen aan de strengste emissienormen. De waarheid is echter anders. Deze voertuigen stoten aanzienlijk meer schadelijke stoffen uit dan is toegestaan, ondanks de schijn van naleving van de normen.

Wat is de impact?

Deze onthulling heeft verstrekkende gevolgen voor zowel eigenaren van dieselauto’s als de algehele automarkt. De waarde van dieselauto’s heeft een forse klap gekregen, waardoor ze moeilijker te verkopen zijn. Eigenaren hebben feitelijk te veel betaald voor hun voertuigen, aangezien de beloofde prestaties niet overeenkomen met de werkelijkheid.

Recht op schadevergoeding

rode-mercedes-sport

Als u een dieselauto van de merken Renault, Opel, Peugeot, Citroën, Mercedes, Dacia of DS in bezit heeft of heeft gehad, of als u een dieselauto van deze merken leaset of heeft geleased, heeft u mogelijk recht op schadevergoeding. Het is belangrijk dat uw auto is gebouwd tussen september 2009 en september 2019.

U heeft waarschijnlijk te veel betaald door de manipulatie van de fabrikant. Het is tijd dat u de diesel compensatie krijgt die u verdient.

Hoe claim ik mijn compensatie?

Het proces om compensatie te claimen is eenvoudig en duidelijk. Ga naar emissionclaim.nl en volg de instructies op de site om uw claim in te dienen. Het platform is ontworpen om het indienen van claims zo eenvoudig en probleemloos mogelijk te maken.

Samengevat, het emissieschandaal heeft niet alleen gevolgen gehad voor het milieu, maar ook voor de zakken van consumenten. Het is tijd dat gedupeerden de compensatie krijgen die ze verdienen. Neem het heft in eigen handen en onderzoek uw recht op compensatie.

Ga vandaag nog naar Emissionlaim en begin met het indienen van uw claim.

De impact van het emissieschandaal

gray and black engine

Dit schandaal, ook bekend als ‘dieselgate’, heeft een diepe impact gehad op de perceptie van dieseltechnologie. Eens gezien als een efficiënt en kosteneffectief alternatief, wordt diesel nu geassocieerd met vervuiling en bedrog. Autofabrikanten hebben het vertrouwen van hun klanten beschaamd door te rommelen met de testresultaten om zo aan de emissienormen te voldoen. Daardoor stoten deze voertuigen in de realiteit veel meer schadelijke stoffen uit dan volgens de normen is toegestaan.

Het gevolg hiervan is een daling van de waarde van dieselauto’s, die nu worden gezien als een slechte investering. Dit heeft ertoe geleid dat veel eigenaren te veel hebben betaald voor hun voertuigen, op basis van valse beloftes en manipulatieve informatie van de fabrikant.

Uw rechten als autobezitter

Als eigenaar van een dieselauto heeft u rechten. Het is belangrijk om te weten dat als u een dieselauto heeft gekocht van de genoemde merken tussen september 2009 en september 2019, u mogelijk recht heeft op compensatie. Hierbij is het ook belangrijk dat uw dieselauto in Nederland is verkocht, in Nederland is geïmporteerd en/of gedurende de relevante periode in Nederland bij de RDW geregistreerd heeft gestaan. De fabrikanten hebben consumenten misleid en moeten nu verantwoordelijk worden gehouden voor hun daden.

OOK INTERESSANT

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *