We hebben onze 5 top tips op een rijtje gezet waarmee je rekening moet houden als je de juiste douchewand voor je badkamer kiest en waar je op moet letten.

Bij het plannen van je perfecte badkamer zijn er een heleboel beslissingen die je moet nemen: van welke kleuren en stijlen het beste in de ruimte passen, tot welke inrichting je kiest.

Terwijl we al onze beste tips voor het kiezen van de juiste douchecabine hieronder delen – is een andere belangrijke beslissing die je zult moeten nemen welk type douchewand het beste in je badkamer zou werken. Om je hierbij te helpen hebben we de onderstaande mini-gids gemaakt, waarin de belangrijkste aandachtspunten staan waar je op moet letten voor je een beslissing neemt:

1. Ruimte

badkamer-modern-cream

De beschikbare ruimte is waarschijnlijk de belangrijkste factor om te bepalen welk type douchewand je kiest. Als ruimte schaars is, wordt de juiste beslissing nemen des te belangrijker.

Afzonderlijke douchewand of douche boven het bad?

Als je plaatsgebrek hebt kan een combinatie van een overloopdouche en badscherm het antwoord zijn. Maar beperkte ruimte, hoeft niet gelijk te staan met beperkte keuze.

Gespiegeld glas

De schoonheid en eenvoud van spiegelglas geeft je het extra voordeel van een spiegel over de volle lengte zonder de ruimte die er voor nodig is op te geven, en weerkaatst beschikbare lichtbronnen op natuurlijke wijze om de illusie van een grotere ruimte te wekken.

2. Plaats

Een alkoof of een nis in je badkamer kan de ideale manier zijn om je ruimte optimaal te benutten.

Als een hoekinbouwwand beter geschikt is voor je ruimte, no worries! De dagen van een onhandig uitziende kubus in de hoek zijn definitief voorbij. De hoekwanden van vandaag zijn ontworpen voor alle mogelijke situaties, van klassieke rechte lijnen tot naadloze vloeiende rondingen.

Een centraal geplaatste overdekking vraagt meer aandacht voor het aantal panelen en het soort deur (scharnierend, draaiend, schuivend of vouwvormig) dan een hoekoverdekking. Hoewel wat het type deur betreft – dezelfde overwegingen zullen gelden.

3. Stijl

douchecabine-glas-hoog

Van klassiek tot eigentijds, minimalistisch tot vintage chic, er is geen reden waarom je douchewand niet bij de stijl van je badkamer kan passen. Ook de stijl van de douchewand moet natuurlijk goed aansluiten bij de rest van je badkamermeubel.

4. Douchecabine

Natte ruimtes worden steeds populairder, maar niet iedereen heeft de juiste ruimte voor zo’n opstelling. Dat geldt al helemaal voor inloopdouches.

Als je een douchecabine nodig hebt, zijn er ontzettend veel keuzemogelijkheden – van laag-profiel tot standaard hoogte; vierkant, rechthoekig, vijfhoekig of kwadrantvormig.

5. Glas

De keuze van het glas is om een aantal redenen belangrijk:

  • Dikte – hoe dikker het glas, hoe sterker de dekking. Dus of je nu geïnteresseerd bent in 6 mm, 8 mm of 10 mm glas, denk er goed over na hoe stevig de wand moet zijn.
  • Gespiegeld of helder? Zoals vermeld in punt 1 hierboven weerkaatst spiegelend glas de beschikbare lichtbronnen op natuurlijke wijze om de illusie van een grotere ruimte te wekken en kan je helpen je waardigheid te bewaren als je douche direct door een raam overzien wordt.

OOK INTERESSANT

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *