Minimalisme is niet alleen een stijl, het is een manier van leven. Het is letterlijk het verwijderen van overbodige troep uit je leven. En als er één plek is waar dat zich ophoopt, dan is het wel de badkamer. Flessen, handdoeken, wasgoed lijken zich op magische wijze op te stapelen in hoeken en over planken. Er is nog hoop – je kunt er een kuuroord van maken door gewoon onze eenvoudige tips op te volgen

1. Less is more

badkamer-modern-cream

De badkamer is gemakkelijk een van de kleinste ruimten in huis. Sla dus de extra decoraties over die het rommelig en ongeorganiseerd doen lijken. Kies gewoon een of twee decorstukken die oppervlakken niet verdringen voor een schone, nette aanblik. Zorg er ook voor dat je een spiegelkast badkamer ophangt, zodat je extra ruimte hebt om spullen in op te ruimen.

2. Concentreer je op armaturen

Wees voorzichtig bij het kiezen van wastafels, kranen, douches, enz. Kies geen uitgebreide, opzichtige armaturen, maar kies strakke – of ze nu een ronde of een meer rechthoekige vorm hebben. Vermijd ook vrijstaande badkamergerei

3. Maak gebruik van de muren

badkamer-witte-tegels

Maak ruimte vrij voor voetverkeer door je wastafels / aanrecht-opslag en wasbak aan de muur te bevestigen. Je kunt ze verbergen achter een dunne kast

4. Probeer helemaal wit

Als het op minimalisme aankomt, is wit de juiste kleur. Om de ruimte te laten knallen, kun je spelen met kleurrijke handdoeken en accessoires en zelfs met verse potplanten. Wit zal ook nooit uit de mode raken, dus je bent verzekerd van een trendy badkamer.

5. Creëer illusies

Voordelige 100 cm spiegel met instelbare lichtkleur

Een minimalistische badkamer is niet compleet zonder een spiegel met verlichting. Gebruik een groot exemplaar in de badkamer om ook de illusie van een grotere ruimte te wekken.

6. Keuze van tegels

Je kunt matte of glanzende tegels kiezen – maar vergeet niet het monotone schema te volgen. Meng ook niet te veel stijlen, eenvoudig en lieflijk is de weg die je moet gaan. Terwijl matte tegels een stille verfijning teweegbrengen, helpen glanzende tegels het licht te weerkaatsen, waardoor de ruimte opener wordt.

7. Gebruik glazen accessoires om op te bergen

Transparante glazen potten kunnen allerlei kleine rommeltjes opbergen, terwijl je nog wel goed overzicht houdt waar het precies in de pot zit.

8. Laat meubels los

industriele-badkamer-hout-wit

Terwijl we gewend zijn aan kasten, vragen minimale badkamers om een bulkvrije aanpak. Dit is waar zwevende planken van pas komen. Onze stem gaat naar marmeren/ granieten planken voor het opbergen van toiletartikelen en handdoeken. Omdat dit ook voor iedereen in het zicht zal staan, zal het je aanmoedigen om minder spullen op te bergen.

OOK INTERESSANT

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *