Elke dag gebruik je je voeten. Daarom is het van belang dat je jouw voeten altijd goed blijft verzorgen. Niet alleen in de zomermaanden, maar ook in de winter. Maar bij een goede voetverzorging moet je niet alleen denken aan de pedicure, vijlen of het smeren van voetencrème, ook het dragen van de juiste schoenen speelt hier een grote rol in. Waarom het dragen van de juiste schoenen zo belangrijk is en waar een goede schoen eigenlijk allemaal aan moet voldoen? Wij zetten het hieronder voor je op een rij.

Voetklachten voorkomen

person on hammock

Het dragen van de juiste schoenen zorgt ervoor dat voetklachten zoveel mogelijk kunnen voorkomen. Als jij slecht passende schoenen draagt, kan dit een hoop problemen opleveren waar je natuurlijk niet op zit te wachten. Je hebt vast wel eens slecht passende schoenen aan gehad, met gevolg dat je hier blaren van kreeg. Naast blaren kunnen ook likdoorns ontstaan als je niet de juiste schoenen draagt. Maar blaren en likdoorns zijn niet de enige voetklachten die je kunt krijgen van het dragen van de verkeerde schoenen, het kunnen ook meer ernstige problemen worden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan platvoeten, holle voeten, doorgezakte voeten of achillespeesklachten. Des te belangrijker is het dat jij ervoor zorgt dat je goede schoenen voor jezelf koopt. Hoewel je bepaalde voetklachten niet altijd kunt voorkomen, kun je er in ieder geval met het juiste schoeisel wel voor zorgen dat dit niet verergert.

Waar moet een goede schoen aan voldoen?

nike-schoenen

Het dragen van de juiste schoenen is belangrijk om voetklachten te voorkomen. Maar waar moet een goede schoen dan eigenlijk allemaal aan voldoen en waar kun je dus op letten bij de aanschaf hiervan? Ten eerste is de lengte van de schoen belangrijk. Probeer ervoor te zorgen dat deze minimaal 1cm langer is dan jouw grootste teen. Zo heb je nog extra beweegruimte en gaat jouw teen niet kwellen als je gaat lopen. Niet alleen de lengte is van belang, dit geldt ook voor de wijdte van de schoen. Als je brede voeten hebt, is het verstandig om een wat meer wijde schoen te kopen. Heb je echter smalle voeten? Ga dan voor een smaller model. Je moet zien te voorkomen dat de voet in de schoen kan gaan schuiven. Voor vrouwen die op zoek zijn naar schoenen met een hak, is het aan te raden om bij het zoeken naar de juiste schoenen goed te letten op juiste hakhoogte. De juiste hakhoogte zorgt ervoor dat de schoenen comfortabel zitten en dat doorzwikken kan worden voorkomen.

Bij het kopen van nieuwe schoenen is het ook verstandig om te kijken naar het materiaal. Het ene materiaal is namelijk beter voor de voeten dan het andere materiaal. Een materiaal waar je zeker aan zou kunnen denken als je op zoek bent naar het juiste schoeisel, is leer. Waarom leer? Omdat dit materiaal kan ademen en vocht door kan laten en het goed mee rekt.

Kortom: denk niet te makkelijk over het kopen van schoenen. Je kunt met een aantal dingen rekening houden om de juiste schoenen uit te kiezen. Het dragen van de juiste schoenen kan ernstige voetklachten voorkomen en dat is van groot belang voor de gezondheid. Probeer jouw voeten dus zo goed mogelijk te verzorgen!

OOK INTERESSANT

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *