Niet elk dressoir is hetzelfde en tijdens je jacht op een dressoir zul je verschillende mogelijkheden moeten overwegen. Vandaar dat we wat tips hebben samengesteld. Of je nu een dressoir koopt voor een professioneel project of voor je eigen huis, deze tips gaan je helpen. Bij het zoeken naar een dressoir moet je je opties overwegen wat betreft gebruik (aantal planken, kasten, laden, hoogte), types (lage versus hoge dressoirs, wandmontage of vrijstaande plaatsing), stijlen, materialen, plaatsing, trends, en andere mogelijkheden. Factoren die de kosten van het dressoir zullen beïnvloeden zijn het merk, de materiaalkosten, de soort afwerking, en hoe het gemaakt is.

Laag of hoog dressoir

zwart-Industrieel dressoir Moker 1

Bron: Eigentyds.nl

Het belangrijkste voordeel van lage dressoirs is dat hun opbergmeubels gemakkelijk toegankelijk zijn en dat ze als uitstalvlak gebruikt kunnen worden. Als oppervlak voor verlichting, memorabilia, kunst, foto’s of decoratieve voorwerpen kan een laag dressoir bijdragen tot de esthetiek van het interieur van een woning. Vrijstaande dressoirs zijn gemakkelijker te installeren dan aan de muur gemonteerde, maar wie een meer gestroomlijnde look zoekt, geeft misschien de voorkeur aan het laatste vanwege de esthetiek. Toch kan een vrijstaand dressoir ook gebruikt worden om verschillende ruimten af te scheiden of af te bakenen, zonder dat een vaste afscheiding nodig is.

Hoge dressoirs zijn het mooist wanneer veel opbergruimte het doel is. Aanpassing is gemakkelijker met meer mogelijkheden voor laden en deuren. Tafellakens, servies, huishoudelijke voorwerpen; ze kunnen allemaal worden opgeborgen en toch gemakkelijk bereikbaar blijven. Sommige hoge dressoirs hebben zelfs een werkblad in het midden met kasten bovenin, dat als voorbereidingsruimte gebruikt kan worden.

Als je tussen de twee kiest, bedenk dan of je prioriteit ligt bij opbergen of bij het opgeruimd houden van de ruimte. Hoge dressoirs zijn misschien een betere oplossing om de bergruimte te maximaliseren, terwijl lage dressoirs perfect zijn voor het uitstallen van kleine voorwerpen, toegankelijkheid en het openhouden van de ruimte.

Wat moet ik weten over dressoirs met lange poten?

white wooden cabinet with mirror

Stoffige hoekjes en gaatjes zijn binnen handbereik met het dressoir met lange poten, dat er gemakkelijker onder schoon te maken is dan een dressoir met kortere poten.

Wat moet ik weten over aan de wand gemonteerde dressoirs?

Aan de wand gemonteerde dressoirs – of zwevende dressoirs – vergen wel meer moeite en kennis om te installeren. Maar een ontwerp zonder poten kan de perfecte gestroomlijnde esthetiek zijn voor een minimalistische kamer in huis of een professionele omgeving. Ze zijn ook gemakkelijk aan de onderkant schoon te maken.

Een dressoir voor aan de muur kan een bepaald bevestigingssysteem of muurpluggen nodig hebben, afhankelijk van het totale gewicht en het soort muur waaraan het bevestigd moet worden. Soms kunnen railbevestigingssystemen of speciale bevestigingen gebruikt worden om de plaatsing te vergemakkelijken en de belasting van het dressoir beter te verdelen.

Wat zijn de stijlmogelijkheden voor Dressoirs?

rieten-dressoir

Gelakt of in onafgewerkt hout, wit, in levendige kleuren; dressoirs zijn er in alle stijlen. Ben je een liefhebber van retro meubels, dan kan een laag dressoir met pootjes en een eenvoudige gestroomlijnde vormgeving een mooie aanvulling zijn op een interieur in scandinavische stijl. Geef je de voorkeur aan een industriële loft appartement sfeer, dan zal een industrieel dressoir van onafgewerkt hout en metaal karakter aan je ruimte geven. Deze stijl dressoir is soms samengesteld uit vele afzonderlijke laden en planken met vintage handgrepen, die doen denken aan opbergmateriaal uit werkplaatsen.

Voor je eethoek, keuken, kantoor of zelfs inkom kun je de stijl van je dressoir afstemmen op andere meubels of een origineel design stuk kiezen dat opvalt. Als je genoeg ruimte hebt, overweeg dan de hoogte van je meubels te variëren om je interieur interessanter te maken.

Of je stijl nu meer eigentijds, klassiek of fabrieks is, op onze site zijn er een aantal keuzemogelijkheden, van discrete functionele dressoirs tot design stukken, die een middelpunt in je omgeving vormen.

Welke materiaalopties bestaan er voor een dressoir?

De meest voorkomende materialen voor dressoirs zijn massief hout, gefabriceerde planken en metaal.

Massief hout kan de voorkeur krijgen om zijn natuurlijke schoonheid en ook om zijn lange levensduur, scala aan tinten en afwerkingen. In het algemeen verouderen massief houten meubelen goed. Terwijl eenvoudiger ontwerpen gemakkelijker op te schuren en op te knappen zijn, kan voor meer versierde dressoirs een specialist nodig zijn voor reparatie en onderhoud.

Dressoirs van gefabriceerde platen zoals spaanplaat worden vaak gecombineerd met fineer, laminaat (ex. melaminelaminaat), lak of andere coatings om een grote verscheidenheid aan afwerkingen en kleuren te bieden. De levensduur hangt af van de soort gefabriceerde plaat en de gekozen afwerking. Hoewel laminaten meestal goedkoper zijn en een ruime keuze aan afwerkingen hebben die de aanblik van edele materialen zoals marmer en hout kunnen imiteren, kunnen ze na verloop van tijd afbrokkelen of beschadigd raken. Multiplex combineert de voordelen van gefabriceerde planken en de esthetiek van natuurlijk hout.

Dressoirs met metalen panelen zijn meestal veel lichter, en kunnen verkrijgbaar zijn in een grote verscheidenheid aan kleuren en coatings. Meer ongewone materialen voor de hoofdpanelen/structuur zijn glas, kunststoffen zoals plexiglas, en composiet. Terwijl glas gewoonlijk gebruikt wordt voor een deel van het dressoir, zoals deurpanelen en rekken, zijn er ook enkele structurele glasontwerpen die gebruikt kunnen worden om voorwerpen in uit te stallen.

De meeste andere materialen worden gewoonlijk verwerkt in een deel van het dressoir, zoals de vakken, de gevels of het aanrechtblad. Om een uniek ontwerp te maken kunnen dressoirs contrasterende afwerkingen en materialen bevatten, zoals stenen of metalen inlegwerk, lederen bekleding, kristallen en marqueterie. De natuurlijke adering in marmer kan het een aantrekkelijke keuze maken voor een dressoir aanrechtblad. Een dressoir waarin steen verwerkt is, zal waarschijnlijk hoger in prijs zijn, maar een marmeren blad zorgt voor een statement stuk.
Met leer beklede deuren en sierlijsten zijn twee afwerkingen die ontwerpers gebruiken om de warmte en het patina van dit materiaal te valoriseren. Semi-transparante laden, die een subtiele glimp opvangen van wat er in zit, is een trend die op recente beurzen is gesignaleerd. Dressoirs van gerecycleerd of hergebruikt materiaal zijn duurzamere alternatieven en zijn vaak uniek.

Wat bewaar je in een dressoir?

brown wooden cabinet beside green potted plant

Traditioneel wordt een dressoir gebruikt om eetgerei zoals borden, glazen, bestek en dienbladen in te rangschikken. Terwijl laden misschien meer geschikt zijn voor het opbergen van bestek, zijn kasten misschien meer geschikt voor andere elementen zoals glazen en schalen. Een dressoir kan ook gebruikt worden om tafelkleden, documenten, media-apparatuur en andere huishoudelijke voorwerpen te rangschikken. Het is belangrijk te bedenken waarvoor het dressoir gebruikt zal worden om de configuratie van rekken, kasten en laden te kiezen.

Welke trends en andere opties zijn er voor een dressoir?

Omdat woonruimtes flexibeler en multifunctioneler zijn geworden, bieden dressoirs nu een grote verscheidenheid aan mogelijkheden om aan onze moderne behoeften aan opslag, technologie en mobiliteit te voldoen.

Een op maat gemaakt dressoir industrieel kan de beste oplossing zijn voor complexe ruimtes, omdat de soorten opbergruimte uniek ontworpen kunnen worden om aan individuele behoeften te voldoen. Flexibiliteit is het verkoopargument van modulaire dressoirs, die in een opwelling kunnen worden omgeschakeld. Bepaalde modellen kunnen zelfs geïntegreerde zitplaatsen bevatten. Ruimte herconfigureren is een fluitje van een cent met een dressoir op wieltjes – je rolt het gewoon naar de plaats waar het nodig is.

Sommige dressoirs zijn nu ontworpen om apparatuur te bevatten die normaal bij TV-meubels hoort, zoals geïntegreerde geluidssystemen, vakjes voor media-apparatuur of luidsprekers, met voorzieningen als Bluetooth, iPhone/iPod docking stations en USB uitgangen. Aanpassing kan nodig zijn voor bekabeling en stopcontacten. Sommige dressoirs worden geleverd met openingen, terwijl voor andere uitsparingen nodig zijn.

Er zijn zelfs sideboard modellen voor buiten, voor eet- en woonruimtes, die gemaakt zijn van weerbestendige materialen zoals gelakt aluminium of teakhout.

OOK INTERESSANT

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *