Mis je de sauna? Of wil jij de sauna ook wel eens ervaren? Helaas maakt de pandemie het voor mensen moeilijker om van de voordelen te kunnen genieten. Met de aanhoudende pandemie moesten sauna’s en spa’s hun diensten aanpassen. Het risico bestaat echter nog steeds. Maar waarom zou je al die moeite doen als jij jouw sauna ervaring gewoon thuis kunt hebben? Door middel van een droge sauna of buitensauna voor thuis, kun jij genieten van de voordelen van een echte sauna ervaring. Maar wat zijn, afgezien van de veiligheid die het biedt, de belangrijkste redenen om erin te investeren? Lees hieronder verder voor vijf belangrijke voordelen van een droge sauna voor thuis.

1. Een droge sauna helpt te ontgiften

moderne-sauna

Eén van de belangrijkste voordelen van een droge sauna voor thuis is dat je gifstoffen blijft verwijderen terwijl je thuis bent. Omdat sportscholen nog steeds maar minimaal werken, kun jij jouw droge sauna gebruiken om jouw gifstoffen weg te spoelen. De magie achter een droge sauna is de warmte. De sauna verwarmt de lucht om je heen door hoge temperaturen te combineren met kleine hoeveelheden vocht.

Als je lichaam opwarmt, begin je te zweten. En zweten is een van de beste manieren om gifstoffen uit je lichaam te spoelen. Als het gaat om de gifstoffen in je lichaam, zijn er veel. Je kunt echter verwachten dat jouw droge sauna veel voorkomende gifstoffen zoals lood, BPA en kwik wegspoelt. En als je rookt, kan het verwarmen van jouw droge sauna je helpen om nicotine te elimineren.

En omdat je zweet, betekent dit ook dat je calorieën verbrandt. Je verbetert op jouw beurt jouw inspanningen om af te vallen. De warmte, die de droge sauna produceert, verhoogt jouw hartslag. Als gevolg hiervan zal jouw hogere hartslag helpen om calorieën sneller te verbranden. Bovendien kan een uurtje in een droge sauna doorbrengen jouw eetlust verminderen.

2. Verbetert de gezondheid van het hart

Een droge sauna kan ook helpen om de gezondheid van jouw hart en de bloedcirculatie te verbeteren. Dat is ook één van de meest populaire voordelen van een droge sauna. Als de sauna je lichaam verwarmt, gaat je hartslag omhoog. Jouw bloedvaten zullen zich ook openen en jouw bloedsomloop verbeteren.

Wanneer dit gebeurt, wordt de verwijding van jouw bloedvaten sterker. Je zult ook een vermindering van arteriële stijfheid ervaren. Als je de toename van de bloedsomloop gaat vergelijken, dan is dat vergelijkbaar met de effecten van lage tot matige oefeningen. Bovendien verbetert het verbeteren van jouw bloedcirculatie ook de functies van jouw autonome zenuwstelsel.

Interessant genoeg onthulde een onderzoek dat naar de sauna gaan het risico op overlijden aan hart- en vaatziekten kan verlagen. Deze omvatten plotselinge hartaanvallen en coronaire hartziekte. Een sauna alleen kan echter niet alles bieden wat je nodig hebt voor jouw hartgezondheid. Je hebt nog steeds een regelmatige lichaamsbeweging en betere voedselkeuzes nodig.

3. Bevordert sneller spierherstel

sporten-man-fit

Als je regelmatig traint, kan jouw droge sauna thuis helpen om spieren sneller te herstellen. Om te beginnen kan een droge sauna spierpijn helpen verminderen. En aangezien de bloedcirculatie jouw spieren helpt ontspannen, helpt het om overtollig melkzuur in het lichaam te verminderen. Jouw lichaam vormt melkzuur na zware activiteiten, zoals krachtige oefeningen.

Omdat jouw bloedcirculatie toeneemt, zullen jouw bloedvaten zich ook verwijden. Op zijn beurt zal er meer bloed rond je spieren pompen, wat ze helpt bij hun herstel. Dit effect komt ook ten goede aan mensen die aan artritis lijden. Het helpt ook mensen bij het herstellen van een blessure. Naast het verhogen van jouw bloedcirculatie en hartslag, helpt het zitten in de droge sauna ook om endorfine vrij te maken. Endorfines zijn hormonen, die helpen bij het beheersen van pijn. Omdat een droge sauna helpt bij het vrijmaken van endorfines, zal het mensen helpen, die artritis en andere gewrichtspijnen hebben.

4. Stimuleert de groei van de huid

Hoewel droge sauna’s niet veel water gebruiken, lopen ze niet achter als het gaat om het voeden van je huid. Regelmatige sessies in een droge sauna kan de groei van de huid helpen stimuleren. Als je in de sauna zit, open je je poriën. Je ontspant ook de spanning in het gezicht, die veel mensen tijdens de pandemie treft. Wanneer de warmte van de droge sauna je opperhuid raakt, stimuleert het de groei van nieuwe huidcellen.

Bovendien kunnen regelmatige bezoeken aan jouw droge sauna thuis huidirritatie en -ontsteking verminderen. Daarom is het verstandig om er in te investeren als je last van acne, eczeem, psoriasis en een droge en jeukende huid hebt. Bovendien kan het zweet dat jee produceert onzuiverheden onder jouw huid wegspoelen. Het stimuleert ook je talgklieren. Als gevolg hiervan smeren de klieren jouw lichaam en werken ze als een natuurlijke vochtinbrengende crème.

5. Verhoogt je geestelijke gezondheid

superieur-sterk-man

Tenslotte kan een droge sauna jouw mentale welzijn een boost geven. Zoals we al eerder vermeldden, maakt de warmte van de sauna endorfines vrij in het lichaam. Afgezien van het beheersen van pijn, helpen endorfines ook om jouw humeur te verbeteren. Bovendien kunnen regelmatige droge saunasessies helpen om de cortisolspiegel van jouw lichaam te verlagen. Hoe lager jouw cortisolspiegel, hoe minder spanning en angst je ervaart. Daarnaast zorgen lagere cortisolspiegels ervoor dat je ’s nachts beter kunt slapen. En als je een voorstander van meditatie bent, kun je die privé-uren thuis in jouw droge sauna doorbrengen. Met zijn donkere en rustige omgeving is een droge sauna een perfecte plek om je te ontspannen en al jouw zorgen te vergeten.

De voordelen van een droge thuis sauna maximaliseren

Zelfs als je de beste droge sauna voor thuis hebt, moet je nog steeds leren hoe je de verschillende gezondheidsvoordelen ervan kunt maximaliseren. Hier zijn een paar tips, die je daarbij kunnen helpen:

  • Scrub je huid terwijl je in de sauna bent om jouw poriën verder te stimuleren.
  • Blijf in de sauna totdat je je moe voelt.
  • Neem nadat je de sauna hebt verlaten een koude douche om de gifstoffen van jouw huid te spoelen.

Door deze tips te volgen, kun jij jouw investering van een droge sauna thuis maximaliseren.

Ontdek ook andere oplossingen die de gezondheid een boost kunnen geven

Met alle gezondheidsvoordelen, die een droge sauna voor thuis biedt, is het één van de beste gezondheidsinvesteringen, die er zijn. Maar als het bouwen van een sauna buiten jouw budget valt, zijn er ook nog andere gezondheidsbevorderende oplossingen waaraan je kunt denken.

OOK INTERESSANT

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *