Als je op het punt staat condooms te kopen, kan dat maar één ding betekenen! Iemand gaat vanavond aan de slag. Gefeliciteerd! Een condoom kopen kan echter een lastige zaak zijn. Je zult deze dingen in gedachten moeten houden als je op het punt staat condooms te gaan kopen.

1. Let niet op de winkelier

Ja, ja, het is zijn werk en hij moet je gewoon geven waar je om gevraagd hebt. De meeste winkeliers zijn echt aardig – ze slaan geen oog dicht, ze geven je wat je vraagt, je betaalt, vertrekt, geen ongemakkelijkheid. Maar wees voorbereid op een paar ooms en tantes die je aanstaren alsof ze in je ziel kunnen kijken. Bedenk dat wat jij met je leven doet hen niet aangaat.

2. Je zult in de war raken!

condoom-banaan

Als je condooms gaat kopen, zullen ze je, als je gewoon om condooms vraagt, minstens vijf merken laten zien. Als je in de war bent, vraag dan om de beste. Sluit geen compromis over het geld. Zelfs de beste zullen toch niet te duur zijn om te betalen. Zorg er wel voor dat je de juiste condoom maat koopt!

3. De winkelier kan je ook vragen welke soort je wilt…

Ook hier moet je niet schrikken. Er zijn verschillende soorten condooms. Gewone, ultradunne, geribbelde, condooms met een smaakje. Als je erg verlegen bent, bespreek dit alles dan van tevoren met je vriendje. Als je geen tijd had om dat te doen, vraag het dan aan de winkelier. Het zal een beetje ongemakkelijk worden ja, maar het is beter het te weten. (En er is ook altijd nog Google, natuurlijk!)

4. Zenuwachtig zijn

En dat is volkomen normaal. Als je eenmaal toch condooms gaat kopen, zul je beseffen dat je echter geen reden had om zenuwachtig te zijn. Na de eerste paar keer wordt het super gemakkelijk.

5. Shop eventueel iets verder weg

Je zult altijd op je hoede moeten zijn voor naaste familieleden, leraren, familievrienden, ouders… iedereen die geschokt (of schandalig) kan zijn als ze zien wat je koopt. Er wordt van je verwacht dat je in sluipmodus staat en het zo snel mogelijk doet. Advies? Ga naar een winkel VER van huis.

6. Met een vriend gaan is altijd beter

condoom-vrouw-hand-roos

Een vriend in nood is inderdaad een vriend. Condooms kopen voor de eerste keer kan een beetje moeilijk zijn, dus neem een vriendin mee, want zo heb je wat emotionele steun. Ook als ze dit nog niet eerder gedaan heeft!

7. Controleer de houdbaarheidsdatum

Ja, net als elk ander ding hebben ook condooms een houdbaarheidsdatum. En dat is het allerbelangrijkste om te controleren. Kijk ook of er kleine gaatjes in de verpakking zitten en of het pakje überhaupt per ongeluk geopend is.

8. Ze zijn er in twee verpakkingen…

Een klein pakje van drie condooms en een groter pak van 10 of 12 condooms. Beslis welke je wilt, voor je ze gaat kopen. Afhankelijk van je behoefte!

9. Sommige winkels verbergen het

condoom

Weet je hoe maandverband verkocht wordt? In dat bruine papieren zakje, zodat de wereld het niet ziet? Ja, sommige winkels doen dat ook met condooms. Ze zijn altijd gehaast om de transactie af te ronden. Laat je echter niet opjagen, behoud je vertrouwen en zet door!

10. Doe je onderzoek

Vraag mensen welk merk ze het lekkerst vinden. Het internet zal je precies vertellen wat verkoopt en wat niet. Kies er een met het hoogste aantal stemmen en de beste recensies. Lees ook over kwaliteit en materialen als je echt grondig te werk wilt gaan.

OOK INTERESSANT

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *